27 de ani
de presa libera
Vineri, Noiembrie 24, 2017 03:57 AM

Monden

Claudia Colniceanu, câştigătoarea premiului I la Festivalul „Pe marginea Dunării“

de Silvia HERGHELEGIU
Monden  |
07.07.2017, 00:00
1172
  • Interpreta a uimit juriul cu piesele din repertoriul buzoiencei Vioricăi Sandu, pe care adolescenta o consideră un exemplu demn de urmat în muzica populară

    Acompaniată de instrumentiştii Orchestrei Lăutarii din Chişinău, buzoianca Claudia Colniceanu a smuls aplauze frenetice de la juriu şi de la public la finalul Festivalul „Pe marginea Dunării” de la Giurgiu. Claudia a fost consi­derată una dintre cele mai ­ta­lentate voci din cadrul festiva­lului-concurs internaţional de folclor ce s-a desfăşurat săptămâna trecută.

   Soliştii vocali înscrişi la concurs au avut de interpretat două cântece, dintre care unul fără acompaniament muzical (doina sau baladă), specific zonei pe care o reprezintă, iar celălalt, cu acompaniament muzical. Anul acesta,  concursul de muzică populară „Pe marginea Dunării” a ajuns la ediţia a XXXIII-a, şi s-a desfăşurat pe esplanada Teatrului „Tudor Vianu”, aducând pe scena giurgiuveană atât tinere talente din diferite zone folclorice ale ţării şi de peste hotare, cât şi nume mari ale folclorului românesc.

„O admir pe artista Viorica Sandu“

   „Am interpretat în această ediţie, cu drag piese, din repe­rtoriul doamnei Viorica Sandu, cântăreaţă pe care eu personal  admir şi o consider unul dintre cele mai bune exemple de urmat în muzica populară. De emoţii, am şi uitat să îi mulţumesc pe scenă, dar mă bucur că am acest prilej să îi aduc recunoştinţa şi mulţu­mirea că m-a ajutat. Şi nu mă voi opri aici, vara aceasta plănuiesc să mai particip la câteva festivaluri de acest gen, pentru unul dintre ele chiar am fost la preselecţie zilele trecute, la Alba Iulia, iar astăzi m-au sunat şi mi-au spus că am trecut. Ţintesc şi ca la toamnă să merg la concursul «Strugu­rele de Aur» de la Jidvei, una dintre cele mai mari competiţii folclorice din ţară şi, tot aşa, simt că aici mi-e menirea, să duc cântecele zonei noastre pe toate scenele festivalurile-concurs, să ştie lumea că Buzăul iubeşte tradiţia, portul şi istoria melagurilor sale”, a declarat Claudia Colniceanu.    

Locul II la Festivalul „Benone Sinulescu“  

   Cât despre timpul liber de care are parte printre aceste concursuri, buzoianca a explicat că încearcă să profite cât poate de vacanţa de vară, printre picături, adică să meargă la plajă, piscină, mare, dar toate îmbinate cu muzica.

   „Înainte de acest concurs de la Giurgiu, am mai participat în mai, la Festivalul «Benone Sinulescu», unde m-am întors cu  locul II, ceea ce mi-a dat elan şi ambiţie pentru următorul concurs, acesta de la Giurgiu. Toate diplomele şi prezentările în concurs mă ambiţionează, dar îmi dau şi o stare de bine, pozitivă, pe care o consum cu drag când nu sunt pe scenă. Şi apropo de pauze, iubesc vara şi voi petrece cât pot de mult timp la soare şi piscină, poate voi avea şi câteva zile de relaxare la mare, dar tot cu muzica în suflet”, a  mai declarat Claudia Colniceanu.

Comentarii

Succes! (07 Jul, 10:46)
Izabela

Succes pe mai departe! Se vede ca tot ceea ce faci, faci din suflet si cu drag. Felicitari! Suntem mandri de tine!♡

Raspunde

Stiri Agerpres

DOCUMENTAR: 45 de ani de la moartea inventatorului Henri Coandă
Vineri, Noiembrie 24, 2017 03:48 AM

Henri Coandă, creatorul primului avion cu reacție din lume, s-a născut la 7 iunie 1886, la București.

DOCUMENTAR: 90 de ani de la moartea omului politic Ion I. C. Brătianu
Vineri, Noiembrie 24, 2017 03:43 AM

Ion I.C. Brătianu s-a născut la 20 august 1864, în localitatea Florica, județul Argeș, fiind fiul lui Ion C. Brătianu, om politic, fruntaș al Revoluției de la 1848, al cărui nume este legat și de alte mari evenimente din istoria României, precum Unirea Principatelor (1859) sau Independența de stat (1877).

Columbia: "Anglia", numărul doi din Clanul Golfului, a fost ucis într-o operațiune a forțelor de securitate
Vineri, Noiembrie 24, 2017 03:37 AM

Luis Orlando Padierna Peńa, alias "Anglia", considerat numărul doi din Clanul Golfului, cea mai mare grupare criminală din Columbia, a fost ucis joi într-o operațiune a forțelor de securitate, a informat președintele Juan Manuel Santos, citat de agenția EFE.

CITATUL ZILEI
Vineri, Noiembrie 24, 2017 03:32 AM

SĂRBĂTORI RELIGIOASE - 24 noiembrie
Vineri, Noiembrie 24, 2017 03:17 AM

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
23 Nov, 19:26 DORU CASCADORUL POLITIC
NEHOIANUL a comentat pentru articolul Social-democratul Doru Muzgoci părăsește Consiliul Județean:
Ptr domnul LUCIDUL:Domnule chestia cu familia Corcodel este ciorba reincalzita.Dar sa revenim la DORU CASCADORUL=PROSTITUATA POLITICA=INTELECTUAL OBOSIT.Cat timp a fost presedinte PDL NEHOIU,partidul nu a avut o contabilitate clara si legala.Exista convorbiri telefonice de ale DOMNULUI DORU CASCADORU(predate deja la DNA),prin care ameninta daca nu primeste bani(efectiv).exista facturi cu reparatia masini personale ale domnului in cauza,decontate de firme agreate de dansul la aceea vreme,exista persoane in oras care au dat spaga domnului sa fie angajate la COMPANIA DE APA NEHOIU.Deci,vedeti domnule LUCIDUL UNDE CUM A FURAT DORU CASCADORU.Eu am dovezi ptr cea ce sustin
23 Nov, 18:54 Corectitudinea este un ideal, nicidecum o realitate!
Pixelu afumat a comentat pentru articolul Social-democratul Doru Muzgoci părăsește Consiliul Județean:
Critica este naturală. Pupincureala este forțată. Nu m-ar mira ca lucidul să fie chiar forma de viață în cauză!
23 Nov, 18:26 Fiti corecți!
Lucidul. a comentat pentru articolul Social-democratul Doru Muzgoci părăsește Consiliul Județean:
Pe Muzgoci nu il înjură altcineva decât familia de hoți Corcodel.Astia nu uita ca i-a dat jos de la ciolan .Cum si de ce lua șpăgi de la PDL?Domnu ziarist de ce lăsați sa fie denigrat un om serios cu o familie serioasă ca Muzgoci .A făcut multe pentru noi si este un om corect,ce a furat Muzgoci?Este scandalos,este rușinos .Prosti si lingăi se exprima aici.Pacat .Ma așteptam la altceva.
Google PageRank Checker