27 de ani
de presa libera
Vineri, Iulie 28, 2017 11:48 AM

Monden

Claudia Colniceanu, câştigătoarea premiului I la Festivalul „Pe marginea Dunării“

de Silvia HERGHELEGIU
Monden  |
07.07.2017, 00:00
1067
  • Interpreta a uimit juriul cu piesele din repertoriul buzoiencei Vioricăi Sandu, pe care adolescenta o consideră un exemplu demn de urmat în muzica populară

    Acompaniată de instrumentiştii Orchestrei Lăutarii din Chişinău, buzoianca Claudia Colniceanu a smuls aplauze frenetice de la juriu şi de la public la finalul Festivalul „Pe marginea Dunării” de la Giurgiu. Claudia a fost consi­derată una dintre cele mai ­ta­lentate voci din cadrul festiva­lului-concurs internaţional de folclor ce s-a desfăşurat săptămâna trecută.

   Soliştii vocali înscrişi la concurs au avut de interpretat două cântece, dintre care unul fără acompaniament muzical (doina sau baladă), specific zonei pe care o reprezintă, iar celălalt, cu acompaniament muzical. Anul acesta,  concursul de muzică populară „Pe marginea Dunării” a ajuns la ediţia a XXXIII-a, şi s-a desfăşurat pe esplanada Teatrului „Tudor Vianu”, aducând pe scena giurgiuveană atât tinere talente din diferite zone folclorice ale ţării şi de peste hotare, cât şi nume mari ale folclorului românesc.

„O admir pe artista Viorica Sandu“

   „Am interpretat în această ediţie, cu drag piese, din repe­rtoriul doamnei Viorica Sandu, cântăreaţă pe care eu personal  admir şi o consider unul dintre cele mai bune exemple de urmat în muzica populară. De emoţii, am şi uitat să îi mulţumesc pe scenă, dar mă bucur că am acest prilej să îi aduc recunoştinţa şi mulţu­mirea că m-a ajutat. Şi nu mă voi opri aici, vara aceasta plănuiesc să mai particip la câteva festivaluri de acest gen, pentru unul dintre ele chiar am fost la preselecţie zilele trecute, la Alba Iulia, iar astăzi m-au sunat şi mi-au spus că am trecut. Ţintesc şi ca la toamnă să merg la concursul «Strugu­rele de Aur» de la Jidvei, una dintre cele mai mari competiţii folclorice din ţară şi, tot aşa, simt că aici mi-e menirea, să duc cântecele zonei noastre pe toate scenele festivalurile-concurs, să ştie lumea că Buzăul iubeşte tradiţia, portul şi istoria melagurilor sale”, a declarat Claudia Colniceanu.    

Locul II la Festivalul „Benone Sinulescu“  

   Cât despre timpul liber de care are parte printre aceste concursuri, buzoianca a explicat că încearcă să profite cât poate de vacanţa de vară, printre picături, adică să meargă la plajă, piscină, mare, dar toate îmbinate cu muzica.

   „Înainte de acest concurs de la Giurgiu, am mai participat în mai, la Festivalul «Benone Sinulescu», unde m-am întors cu  locul II, ceea ce mi-a dat elan şi ambiţie pentru următorul concurs, acesta de la Giurgiu. Toate diplomele şi prezentările în concurs mă ambiţionează, dar îmi dau şi o stare de bine, pozitivă, pe care o consum cu drag când nu sunt pe scenă. Şi apropo de pauze, iubesc vara şi voi petrece cât pot de mult timp la soare şi piscină, poate voi avea şi câteva zile de relaxare la mare, dar tot cu muzica în suflet”, a  mai declarat Claudia Colniceanu.

Comentarii

Succes! (07 Jul, 10:46)
Izabela

Succes pe mai departe! Se vede ca tot ceea ce faci, faci din suflet si cu drag. Felicitari! Suntem mandri de tine!♡

Raspunde

Stiri Agerpres

Giurgiu: Traficul cu bacul la Bechet, întrerupt temporar din cauza vântului puternic
Vineri, Iulie 28, 2017 11:45 AM

Traficul cu bacul de la PTF Bechet este întrerupt temporar vineri din cauza vântului puternic, informează un comunicat de presă al ITPF Giurgiu.

Javier Bardem, Penélope Cruz, Jennifer Lawrence și George Clooney, așteptați pe covorul roșu la Mostra din Veneția
Vineri, Iulie 28, 2017 11:44 AM

Cuplul spaniol Javier Bardem și Penélope Cruz, actrițele americane Jennifer Lawrence și Jane Fonda alături de compatrioții lor Matt Damon, George Clooney și Robert Redford se numără printre starurile așteptate la cea de-a 74-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Veneția, care va avea loc în perioada 30 august - 9 septembrie, relatează vineri EFE.

Acțiune a Poliției Capitalei pentru combaterea evaziunii fiscale cu produse congelate
Vineri, Iulie 28, 2017 11:37 AM

Polițiștii din Capitală acționează, vineri, într-un complex comercial agroalimentar din Sectorul 6, profilat pe vânzarea de produse congelate, pentru prevenirea și combaterea faptelor de evaziune fiscală.

Constanța: Opt localități din județ, afectate de inundații; străzi și curți cuprinse de ape în urma ploii
Vineri, Iulie 28, 2017 11:33 AM

Un număr de 39 de solicitări de intervenție în urma inundațiilor produse din cauza ploilor, venite din opt localități din județul Constanța, cele mai multe din municipiul reședință, au fost înregistrate vineri de Regia Autonomă Județeană de Apă (RAJA), potrivit reprezentanților instituției.

PREMIERE DE WEEKEND Un nou film de spionaj cu Charlize Theron și aventura epică a "zâmbăreților" ajung în cinematografele nord-americane
Vineri, Iulie 28, 2017 11:25 AM

"The Emoji Movie", aventura epică a "zâmbăreților" în lumea necunoscută ascunsă în aplicațiile din smartphone, și "Atomic Blonde", un film de spionaj din timpul Războiului Rece cu Charlize Theron în rolul principal, sunt principalele lansări de la sfârșitul acestei săptămâni în cinematografele nord-americane. Tot vineri își are premiera în SUA și "Midwife", un film franțuzesc cu Catherine Deneuve și Catherine Frot lansat în aceeași zi și în România.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
28 Jul, 10:56 Nereguli
Ion a comentat pentru articolul Cadastru pentru imobile şi dezbaterea succesiunii, gratuite în peste 60 de comune şi oraşe:
Comuna COSTESTI nu face parte din acest program? Probabil nu s au bagat din cauza prea multor probleme din primarie. (INCOMPETENTA)
28 Jul, 10:07 SCDL Buzau
Tanase Virgiliu a comentat pentru articolul Cercetătorul Costel Vânătoru despre reorganizarea Staţiunii de Cercetare-Dezvoltare pentru Legumicultură: „Daea, Ciolacu şi Toma ar putea fi invocaţi peste ani de copiii lor, de nepoţii lor, că au făcut ceva bun pentru Buzău“:
In cazul "Daea" , poetul Mircea Dinescu a avut dreptate ! Acest ministru - sa-i zicem mai nonconformist - va lasa ceva urme in brazda agriculturii romanesti ! (Daca va fi ... pastrat )
28 Jul, 10:03 SCdl buzau
Tanase Virgiliu a comentat pentru articolul Cercetătorul Costel Vânătoru despre reorganizarea Staţiunii de Cercetare-Dezvoltare pentru Legumicultură: „Daea, Ciolacu şi Toma ar putea fi invocaţi peste ani de copiii lor, de nepoţii lor, că au făcut ceva bun pentru Buzău“:
Cred ca indiferent de varsta, orientare politica, grad de instruire - orice buzoian adevarat poate exclama, fara grija : " O, ce veste minunata ! " Ma bucur ca cei mentionati au realizat necesitatea urgenta a aducerii Experimentalei pe fagasul ei normal - atit de ignorat de politicienii ultimilor 26 de ani - indiferent care au fost ei... Sa speram ca prin aceasta reparatie legislativa si administrativa , buzoienii ( si nu numai ei ) vor ... " gusta " din roadele muncii cecetatorilor de acolo - astfel incit , vorba aceea - si nepotii sa-i poata pomeni... Felicitari sincere!
Google PageRank Checker