27 de ani
de presa libera
Duminica, Septembrie 24, 2017 23:59 PM
toamna buzoiana

Monden

Claudia Colniceanu, câştigătoarea premiului I la Festivalul „Pe marginea Dunării“

de Silvia HERGHELEGIU
Monden  |
07.07.2017, 00:00
1116
  • Interpreta a uimit juriul cu piesele din repertoriul buzoiencei Vioricăi Sandu, pe care adolescenta o consideră un exemplu demn de urmat în muzica populară

    Acompaniată de instrumentiştii Orchestrei Lăutarii din Chişinău, buzoianca Claudia Colniceanu a smuls aplauze frenetice de la juriu şi de la public la finalul Festivalul „Pe marginea Dunării” de la Giurgiu. Claudia a fost consi­derată una dintre cele mai ­ta­lentate voci din cadrul festiva­lului-concurs internaţional de folclor ce s-a desfăşurat săptămâna trecută.

   Soliştii vocali înscrişi la concurs au avut de interpretat două cântece, dintre care unul fără acompaniament muzical (doina sau baladă), specific zonei pe care o reprezintă, iar celălalt, cu acompaniament muzical. Anul acesta,  concursul de muzică populară „Pe marginea Dunării” a ajuns la ediţia a XXXIII-a, şi s-a desfăşurat pe esplanada Teatrului „Tudor Vianu”, aducând pe scena giurgiuveană atât tinere talente din diferite zone folclorice ale ţării şi de peste hotare, cât şi nume mari ale folclorului românesc.

„O admir pe artista Viorica Sandu“

   „Am interpretat în această ediţie, cu drag piese, din repe­rtoriul doamnei Viorica Sandu, cântăreaţă pe care eu personal  admir şi o consider unul dintre cele mai bune exemple de urmat în muzica populară. De emoţii, am şi uitat să îi mulţumesc pe scenă, dar mă bucur că am acest prilej să îi aduc recunoştinţa şi mulţu­mirea că m-a ajutat. Şi nu mă voi opri aici, vara aceasta plănuiesc să mai particip la câteva festivaluri de acest gen, pentru unul dintre ele chiar am fost la preselecţie zilele trecute, la Alba Iulia, iar astăzi m-au sunat şi mi-au spus că am trecut. Ţintesc şi ca la toamnă să merg la concursul «Strugu­rele de Aur» de la Jidvei, una dintre cele mai mari competiţii folclorice din ţară şi, tot aşa, simt că aici mi-e menirea, să duc cântecele zonei noastre pe toate scenele festivalurile-concurs, să ştie lumea că Buzăul iubeşte tradiţia, portul şi istoria melagurilor sale”, a declarat Claudia Colniceanu.    

Locul II la Festivalul „Benone Sinulescu“  

   Cât despre timpul liber de care are parte printre aceste concursuri, buzoianca a explicat că încearcă să profite cât poate de vacanţa de vară, printre picături, adică să meargă la plajă, piscină, mare, dar toate îmbinate cu muzica.

   „Înainte de acest concurs de la Giurgiu, am mai participat în mai, la Festivalul «Benone Sinulescu», unde m-am întors cu  locul II, ceea ce mi-a dat elan şi ambiţie pentru următorul concurs, acesta de la Giurgiu. Toate diplomele şi prezentările în concurs mă ambiţionează, dar îmi dau şi o stare de bine, pozitivă, pe care o consum cu drag când nu sunt pe scenă. Şi apropo de pauze, iubesc vara şi voi petrece cât pot de mult timp la soare şi piscină, poate voi avea şi câteva zile de relaxare la mare, dar tot cu muzica în suflet”, a  mai declarat Claudia Colniceanu.

Comentarii

Succes! (07 Jul, 10:46)
Izabela

Succes pe mai departe! Se vede ca tot ceea ce faci, faci din suflet si cu drag. Felicitari! Suntem mandri de tine!♡

Raspunde

Stiri Agerpres

Dragnea, întrebat dacă Shhaideh ar trebui să demisioneze: Situația va fi discutată în BPN al PSD, o să spun mâine
Duminica, Septembrie 24, 2017 23:31 PM

Președintele PSD, Liviu Dragnea, șeful Camerei Deputaților, a declarat că situația vicepremierului Sevil Shhaideh, ministrul Dezvoltării, va fi discutată în cadrul Biroului Permanent Național al social-democraților de luni, refuzând să spună dacă aceasta ar trebui, sau nu, să-și dea demisia din Guvern.

Kurzii din Irak ignoră amenințările Bagdadului și vor organiza luni referendumul de independență
Duminica, Septembrie 24, 2017 23:19 PM

Kurzii irakieni vor organiza luni referendumul de independență "oricare ar fi riscul și prețul" și în ciuda amenințărilor cu represalii din partea guvernului irakian și a țărilor vecine, transmite AFP.

Box: România încheie Europenele de juniori cu trei medalii de bronz
Duminica, Septembrie 24, 2017 23:01 PM

România a încheiat Campionatele Europene de box pentru juniori de la Albena (Bulgaria) cu un bilanț de trei medalii de bronz, după ce pugiliștii care au urcat duminică în ring au pierdut meciurile susținute în semifinale.

Dragnea: Acțiunea DNA în dosarul "Belina" este un atac violent la adresa Guvernului și are ca miză distrugerea PSD
Duminica, Septembrie 24, 2017 22:48 PM

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, liderul PSD, a declarat, duminică seara, că acțiunea procurorilor DNA în dosarul "Belina" i se pare "un atac violent la Guvern", care are ca miză "distrugerea PSD".

Siria: Un general rus a fost ucis într-un bombardament al SI în apropiere de Deir Ezzor
Duminica, Septembrie 24, 2017 22:40 PM

Un general rus a fost ucis într-un bombardament al organizației jihadiste Stat Islamic (SI) în apropiere de Deir Ezzor, în estul Siriei, a anunțat duminică ministerul rus al Apărării, citat de agențiile de presă ruse, transmite AFP.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
24 Sep, 18:28 Ce bine ar fi
Calicul a comentat pentru articolul Investiţie de 60.000 lei pentru cei 125 de elevi de la clasele de step-by-step din Şcoala „Vasile Cristoforeanu”:
Ce bine ar fi dacă în loc să ne luăm la mișto sau să subestimăm o realizare, am încerca să găsim soluții pentru experiențe asemănătoare. Conflictele politice ne-a dezumnizat. În patru țări din occident-unde am intrat masiv, ca timp și calcule, în școli(Franța, Germania, Finlanda, Marea Britanie)-este o preocupare incomparabilă față de noi pentru viața cotidiană a elevilor și profesorilor. Nici elevii și nici profesorii nu duc grija mâncării și a zilei de mâine. De regulă toate școliel încep programul DIMINEAȚA, au pauză de masă, și-și termină ziua de școală după ora 15 sau 16. La fel și profesorii. TOȚI ÎNVAȚĂ, STUDIAZĂ, LUCREAZĂ, ETC. LA ȘCOALĂ . După program fiecare își vede de grijile lui. Nu se dau teme pentru acasă, nu se cară ghizdanele cu cărți, la clasele mici, de exemplu în M. Britanie, se face evaluare zilnică și se trimite părinților acasă. În școlile în care selecția copiilor se face printr-o evaluare inițială științifică, cam la vârsta de 3 ani, în primii ani de la vârsta de 5 ani împliniți, pentru 9(nouă) copii e un învățător. Clasa are 18 elevi doi învățători activi cu grupe de 9 elevi și un învățător evaluator.Sunt așa numitele școli de elită. Elevii intră la trei ani și ies la terminarea liceului. Evaluarea școlii se face în funcție de admiterea la primele trei universități din top 500.NU EXISTĂ NOTE CA LA NOI ȘI NICI CORIGENȚI SAU REPETENȚI AICI. Noi când vom acea complexe școlare de elită și școli în care nici elevii, profesorii și nici părinții să nu ducă grija hranei.
24 Sep, 18:04 În Cardiff
ionescu o. a comentat pentru articolul Primarul Toma, conferință de presă în autobuz:
În Cardiff șoferul face încasările, la Buzău nu se poate?Ca în exemplul pixelului comunitar/... Doar ai noștii sunt mai deștepți. Nu-mi convine că am cumpărat de la olandezi căci ei se opun ca să intrăm în Spațiul Schengen, dar nu ezită să ne ia banii.
24 Sep, 16:15 Educatie
Maria a comentat pentru articolul O bibliotecă de lucrări de medicină, donată de profesorul Ovidiu Ionescu buzoiencei care a intrat, anul acesta, prima la Medicină:
Felicitari domnule profesor Ionescu! Nu ne surprinde gestul dumneavoastra! Intotdeauna ati promovat principii ale unui invatamant de calitate,v- ati remarcat in invatamantul buzoian ca un dascal si inspector scolar de la care unii dintre noi trebuie sa primeasca lectii. Sunt surprinsa ca pentru acest articol nu exista comentarii! Avem in fata doua generatii care fac cinste invatamantului buzoian! Felicitari! Ne mandrim si sper ca pe viitor colegii nostri sa promoveze astfel de modele si sa evite comentariile denigratoare la adresa invatamantului buzoian!
Google PageRank Checker