Ambasadorul Rusiei, Valeri Kuzmin, s-a întâlnit, miercuri, cu președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, ocazie cu care „a avut loc un schimb de opinii privind perspectivele reluării dialogului interparlamentar ruso-român”, potrivit unui mesaj postat pe contul de Facebook al Ambasadei Rusiei la București.

„Ambasadorul Federației Ruse în România, domnul Valery Kuzmin, pe data de 10 iulie a efectuat o vizită protocolară și de curtoazie la Președintele Camerei Deputaților, domnul Marcel Ciolacu.  Ambasadorul rus i-a transmis președintelui Camerei Deputaților, o adresă de felicitare din partea Președintelui Dumei de Stat a Adunării Federale a Federației Ruse, domnul Viaceslav Volodin, cu ocazia alegerii în noua funcție. În cadrul întreve­derii a avut loc un schimb de opinii privind perspectivele reluării dialogului interparlamentar ruso-român”, este mesajul postat de Ambasada Rusiei.

Potrivit agendei lui Marcel Ciolacu, publicată pe site-ul Camerei Deputaților, întâlnirea a avut loc la ora 12,00.

1 COMENTARIU

  1. Diplomatia parlamentara la varf!
    Rusia schimba tactica; dupa o izolare semnificativa, retragerea din viata parlamentara europeana, unde era principalul contributor, iata ca acum se indreapta spre initierea dialogului la acest nivel.
    In acest mod nu se mai putea merge; embargoul economic, interdictii aplicate persoanelor ruse importante, imagine sifonata dupa evenimentele din Ucraina, iata numai cateva aspecte deloc de neglijat. Dialogul interparlamentar este calea pe care se poate demara relansarea relatiilor pan-europene. Depinde foarte mult de noi cum abordam aceste mesaje transmise de la Moscova.
    Oricum Kuzmin este bine instruit, cunoaste foarte bine temele si are si disponibilitatea diplomatica necesara ca sa abordeze relatiile de pe pozitii active.

Comments are closed.