Creșterile de salarii și de pensii trebuie să aibă în spate investiții, care sunt singura cale de a aduce fonduri suplimentare la buget care, la rândul lor, pot asigura majorarea veniturilor românilor, a scris, pe pagina sa oficială de Facebook, președintele Ca­merei Deputaților, Marcel Ciolacu, după întrevederea pe care a avut-o cu o delegație a Băncii Mondiale, condusă de directorul executiv al instuituției.

„Investițiile în proiecte majore de infrastructură sunt cheia pentru o economie puternică și sustenabilă. Am crescut salarii și pensii, dar trebuie să facem din investiții o prioritate strategică pentru că e cea mai sigură cale de a aduce venituri suplimentare la buget prin care să majorăm în continuare veniturile oamenilor.  Acest lucru l-am discutat marți în cadrul întâlnirii pe care am avut-o cu delegația Băncii Mondiale: Koen Davidse, director executiv, Tatiana Proskuryakova, șeful Delegației Băncii Mondiale la București, și Florin Vodiță, reprezentantul Ro­mâniei la Banca Mondială”, spune Ciolacu.

El afirmă că România trebuie să folosească expertiza Băncii Mondiale pentru a accelera proiectele în infrastructură: „Vreau să înțe­legem că aceste instituții financiare nu trebuie percepute doar precum niște saci de bani din care ne împrumutăm pentru diverse lucruri; avem suficienți bani europeni gratis la dispoziție pentru a face autostrăzi și alte investiții. Trebuie, însă, să fim inteligenți și să folosim expertiza Băncii Mondiale pentru a accelera proiectele de infrastructură. Avem nevoie de asistență tehnică, servicii de consultanță și produse ana­litice de la organisme cu un asemenea prestigiu internațional care să le dea încredere investitorilor să vină în România și să se implice în proiecte de anvergură. Și sunt convins că asta așteaptă și oamenii de la noi!”, a scris pe Facebook preșe­din­tele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu.