27 de ani
de presa libera
Sambata, Noiembrie 18, 2017 21:17 PM

Politic

Ciolacu: ,,Sunt convins că România şi Bulgaria vor continua proiectele comune pe Strategia Dunării“

de Călin BOSTAN
Politic  |
15.11.2017, 00:00
118

   Vicepremierul Marcel Ciolacu s-a întâlnit, luni, la Pala­tul Victoria, cu o delegaţie a Adunării Naţionale a Republicii Bulgaria, condusă de preşe­din­tele Dimitar Borisov Glavchev, se arată într-un comunicat al Guvernului. Potrivit sursei citate, pe agenda discuţiilor s-au aflat teme de interes, precum intensificarea relaţiilor bilaterale între cele două ţări vecine, susţinerea proiectelor comune în infrastructură, securitate energetică (proiectul BRUA, adică gazoductul Bulgaria-România-Ungaria-Austria), turism, comunicaţii, programe legate de Balcanii de Vest sau de Strategia Dunării, migraţie, precum şi întărirea relaţiilor de colaborare la nivel parlamentar.

   ,,Trebuie să stabilim proiec­tele comune şi să ne unim forţele. Este nevoie să avem o voce comună, pentru că, în felul acesta, vom avea de câştigat”, a declarat vicepremierul Marcel Ciolacu. Totodată, oficialii celor două state au subliniat nevoia dezvoltării infrastructurii între România şi Bulga­ria şi extinderea proiectelor pentru asigurarea legăturii cu Grecia. ,,Vicepremierul român a evocat bunele relaţii dintre România şi Bulgaria, exprimându-şi convingerea că cele două state vor continua proiectele comune pe Strategia Dunării”, se spune în comunicat.

   Conform sursei citate, în cadrul întâlnirii a fost evidenţiată buna colaborare a prim-miniştrilor român şi bulgar, precum şi a miniştrilor ­res­ponsabili pentru pregătirea preluării preşedinţiei rotative a Consiliului Uniunii Europene. ,,Ministrul delegat pentru Afa­ceri Europene, Victor Negrescu, prezent la întrevedere, a subliniat faptul că România şi Bulgaria au multe puncte convergente în problematica europeană, iar deţinerea preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene poate accentua cooperarea şi prietenia dintre cele două ţări vecine”, se mai precizează în comunicat.

   În ceea ce priveşte Balcanii de Vest, preşedintele Adunării Naţionale a Republicii Bulga­ria a arătat că ţara sa este gata să împărtăşească statelor din regiune experienţa comună dobândită în drumul spre ade­rarea la UE. ,,Trebuie să arătăm perspectiva europeană ţărilor care vor să adere la UE”, a spus Dimitar Borisov Glavchev.

   Alături de vicepremierul Ciolacu şi de ministrul Negrescu, la reuniunea de la Pala­tul Victoria a participat şi consilierul de stat Florin Vodiţă. Din delegaţia bulgară au făcut parte, alături de Glavchev, reprezentanţi ai tuturor grupurilor politice din parlamentul bulgar, se mai arată în comunicat. 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Asociația ANCE Europe lansează proiectul 'Arhitectura României Mari'
Sambata, Noiembrie 18, 2017 20:41 PM

Asociația ANCE Europe lansează proiectul "Arhitectura României Mari", cu ocazia celebrării Centenarului Marii Uniri de la 1918, prin organizarea unui eveniment la București în perioada 23-25 noiembrie, având ca obiectiv aducerea în atenția publicului larg a stilului arhitectural neoromânesc.

Republica Moldova: Duminică are loc referendumul pentru destituirea primarului municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă
Sambata, Noiembrie 18, 2017 20:16 PM

Peste 650.000 de persoane cu drept de vot din municipiul Chișinău sunt așteptate, duminică, la urne pentru a participa la referendumul pentru destituirea primarului Dorin Chirtoacă.

Sosirea lui Hariri la Paris contribuie la reducerea tensiunilor în Orientul Mijlociu, afirmă președinția franceză
Sambata, Noiembrie 18, 2017 20:11 PM

Sosirea premierului libanez demisionar Saad Hariri la Paris contribuie la "reducerea tensiunilor" în Orientul Mijlociu, unde Franța continuă să acționeze în această direcție, a afirmat sâmbătă președinția franceză, relatează AFP.

UPDATE Rugby: România - Samoa 17-13, în meci test la București (GALERIE FOTO)
Sambata, Noiembrie 18, 2017 20:01 PM

Naționala de rugby a României a învins Samoa cu scorul de 17-13 (3-10), într-un meci test disputat sâmbătă seara pe Stadionul național ''Arcul de Triumf'' din Capitală.

REPORTAJ Vrancea: 50.000 de stejari plantați la Mărășești în memoria eroilor căzuți în Primul Război Mondial (GALERIE FOTO)
Sambata, Noiembrie 18, 2017 19:42 PM

Aproape 50.000 de stejari au fost plantați, sâmbătă, în apropierea localității Mărășești în memoria eroilor căzuți în Primul Război Mondial, fiind primii din cei 335.000 de stejari câți vor fi sădiți până la sfârșitul anului viitor în Parcul Memoriei Naționale, care se va întinde pe o suprafață de 75 de hectare, nu departe de mausoleu.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
17 Nov, 12:47 Când voi avea drum prin Unguriu, opresc la primărie să strâng mâna unui român căruia îi pasă de români!
Pixelu fan Tirizică a comentat pentru articolul S-a încheiat competiția pentru stabilirea județului-pilot / Buzăul va fi primul județ complet digitalizat la nivel școlar:
Devin fan „genunche” dacă legiferează și manualul unic. Momentan sunt fan Tirizică, singurul primar buzoian care a avut curajul să părăsească mizeria ADI „Buzău 2008”.
17 Nov, 10:18 tare in sfarsit
un oarecare a comentat pentru articolul Prefectura Buzău, șah la Academia Română și Judecătoria Pătârlagele:
Avem in sfarsit un prefect, o comisie judeteana si un judecator de la tribunal care arata ca se pot impotrivi unei sentinte definitive de punere in posesie a unei institutii pe 4500 ha teren padure.Macar daca nu putem sa probam competenta sa ne afisam cu varf si indesat indaratnicia.Acea sentinta o va aplica CEDO, iar pe cei cu adevarat vinovati ii va dura in basca pentru ca plateste contribuabilul roman
17 Nov, 09:59 nedumerire
kneji myamoto a comentat pentru articolul Toma: ,,Guvernul să desfiinţeze Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici, un primar nu are nicio putere în realitate, doar în teorie“:
este bine domnule primar ca vrei desfiintarea anfp care intr-adevar este parazitara,dar trebuie instituit un organism independent pentru selectarea unor viitori functionari publici din care primari destoinici ca dumneata sa-si aleaga personalul cu care sa lucreze, personal selectat printr-un concurs riguros in baza unei grile ca la judecatori si cu supraveghere ca la bacalaureat.Abia atunci vei avea de unde sa alegi.Daca primul criteriu este încrederea in persoana cu care lucrezi vei avea o mare dezamagire.Mie imi scapa criteriile pentru care l-ai ales pe dl Pistol secretar al primariei, dar te asigur ca vei avea cat de curând o mare deziluzie cu privire la competenta profesionala si moralitatea acestei persoane
Google PageRank Checker