27 de ani
de presa libera
Vineri, Noiembrie 24, 2017 05:41 AM

Politic

Ciolacu, responsabil cu „militarizarea“ Institutului Cantacuzino

de Călin BOSTAN
Politic  |
11.09.2017, 00:00
345

   Pemierul Mihai Tudose a anunţat, vineri, că va fi cerut avizul Consiliului Suprem de Apărare a Țării pentru transferul Institutului Cantacuzino în subordinea Mi­ni­sterului Apărării Naţionale. Șeful Guvernului a mers vineri într-o vizită de lucru la sediul acestui mi­ni­ster, în care a fost însoţit de vicepremierul Marcel Ciolacu, minis­tru interimar al Apărării, şi de ministrul Economiei, Mihai Fifor. „Întâlnirile între Ministerul Economiei, Ministerul Apărării şi Guvern au avut loc săptămânal, temele fiind industria de apărare, integrarea în industria de apărare din România a celor care doresc să fie şi ofertanţi pentru cei 2%. Azi , (vineri nr.) am avut şi o temă nouă, Institutul Cantacuzino, care, într-o săp­tămână, intră în procesul de avizare, inclusiv pe aviz CSAT, şi apoi să intre în Guvern“, a declarat Tudose, la finalul vizitei.

   Întrebat dacă s-a discutat şi despre salariile angajaţilor MApN, şeful Guvernului a spus că nu sunt probleme în privinţa aceasta. „Rectificarea (...) este pozitivă. Când ai o rectificare pozitivă nu poate fi vorba de lipsă de bani pentru lefuri, pentru salarii, pentru pensii şi aşa mai departe. Deci a fost o alarmă falsă (...) Sunt bani“, a mai afirmat Tudose. La rândul său, vicepremierul Marcel Ciolacu a arătat că programul de înzestrare a Armatei o să continue. „O să se cheltuie banii“, a mai afirmat Ciolacu. Vizita prim-ministrului Tudose la Ministerul Apărării Naţionale a avut loc în contextul în care Adrian Țuţuianu a demisio­nat, marţi, din funcţia de ministru, după comunicatul MApN referitor la plata în mod eşalonat a salariilor din sistemul militar.

   La începutul şedinţei de Guvern de joi, premierul Tudose i-a cerut vicepremierului Ciolacu să continue, pe perioada interimatului său la conducerea Ministerului Apărării, demersul privind trecerea Institutului Cantacuzino în subordinea MApN. Șeful Guvernului a mai spus că pentru utilarea Institutului Cantacuzino ar putea fi folosite fonduri europene în valoare de aproximativ 100 mili­oane de euro. Totodată, după o întâlnire avută joi cu comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu, premierul Tudose a anunţat că Executivul a primit „un ajutor nesperat“ din partea Comisiei Europene pentru Institutul Cantacuzino. „Rămâne de mutat în zona militară, dar şi cu o finanţare de la Uniunea Europeană“, a declarat Mihai Tudose, după întâlnirea cu Corina Creţu.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

O "ARtfel" de expoziție AGERPRES, de vineri la Palatul Suțu
Vineri, Noiembrie 24, 2017 05:25 AM

Agenția Națională de Presă AGERPRES organizează o "ARtfel" de expoziție de fotografie, care îmbină fotoreportajul, documentarul video și realitatea augmentată și care poate fi vizitată începând de vineri până pe 10 decembrie, la Palatul Suțu - Muzeul Municipiului București.

Opt bărbați, care pretind a fi nord-coreeni, găsiți pe o barcă eșuată în nordul Japoniei
Vineri, Noiembrie 24, 2017 04:33 AM

O barcă de lemn în care se aflau opt bărbați, care pretind a fi din Coreea de Nord, a eșuat în nordul Japoniei, a transmis vineri presa locală, citând poliția, informează agenția dpa.

DESTINAȚII DE WEEKEND - sfârșit de săptămână în București (evenimente culturale)
Vineri, Noiembrie 24, 2017 03:56 AM

Ediția cu numărul 24 a Târgului Internațional Gaudeamus - Carte de învățătură, continuă la sfârșitul acestei săptămâni, în Pavilionul Central Romexpo, ultima zi a manifestării fiind duminică, 26 noiembrie.

DOCUMENTAR: 45 de ani de la moartea inventatorului Henri Coandă
Vineri, Noiembrie 24, 2017 03:48 AM

Henri Coandă, creatorul primului avion cu reacție din lume, s-a născut la 7 iunie 1886, la București.

DOCUMENTAR: 90 de ani de la moartea omului politic Ion I. C. Brătianu
Vineri, Noiembrie 24, 2017 03:43 AM

Ion I.C. Brătianu s-a născut la 20 august 1864, în localitatea Florica, județul Argeș, fiind fiul lui Ion C. Brătianu, om politic, fruntaș al Revoluției de la 1848, al cărui nume este legat și de alte mari evenimente din istoria României, precum Unirea Principatelor (1859) sau Independența de stat (1877).

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
23 Nov, 19:26 DORU CASCADORUL POLITIC
NEHOIANUL a comentat pentru articolul Social-democratul Doru Muzgoci părăsește Consiliul Județean:
Ptr domnul LUCIDUL:Domnule chestia cu familia Corcodel este ciorba reincalzita.Dar sa revenim la DORU CASCADORUL=PROSTITUATA POLITICA=INTELECTUAL OBOSIT.Cat timp a fost presedinte PDL NEHOIU,partidul nu a avut o contabilitate clara si legala.Exista convorbiri telefonice de ale DOMNULUI DORU CASCADORU(predate deja la DNA),prin care ameninta daca nu primeste bani(efectiv).exista facturi cu reparatia masini personale ale domnului in cauza,decontate de firme agreate de dansul la aceea vreme,exista persoane in oras care au dat spaga domnului sa fie angajate la COMPANIA DE APA NEHOIU.Deci,vedeti domnule LUCIDUL UNDE CUM A FURAT DORU CASCADORU.Eu am dovezi ptr cea ce sustin
23 Nov, 18:54 Corectitudinea este un ideal, nicidecum o realitate!
Pixelu afumat a comentat pentru articolul Social-democratul Doru Muzgoci părăsește Consiliul Județean:
Critica este naturală. Pupincureala este forțată. Nu m-ar mira ca lucidul să fie chiar forma de viață în cauză!
23 Nov, 18:26 Fiti corecți!
Lucidul. a comentat pentru articolul Social-democratul Doru Muzgoci părăsește Consiliul Județean:
Pe Muzgoci nu il înjură altcineva decât familia de hoți Corcodel.Astia nu uita ca i-a dat jos de la ciolan .Cum si de ce lua șpăgi de la PDL?Domnu ziarist de ce lăsați sa fie denigrat un om serios cu o familie serioasă ca Muzgoci .A făcut multe pentru noi si este un om corect,ce a furat Muzgoci?Este scandalos,este rușinos .Prosti si lingăi se exprima aici.Pacat .Ma așteptam la altceva.
Google PageRank Checker