Plenul Camerei Deputaților a votat, luni, în debutul sesiunii parlamentare de toamnă, viitoarea componență a Biroului Permanent, una dintre noutăți fiind alegerea președintelui Comisiei Juridice, Eugen Nicolicea (PSD), în funcția de vicepreședinte al Camerei Deputaților. Noii vicepreședinți ai Camerei Deputaților au fost aleși Florin Iordache, Carmen Ileana Mihălcescu și Eugen Nicolicea, din partea grupului PSD, precum și Marilen Gabriel Pirtea (PNL). Eugen Nicolicea a fost ales pe locul vacantat de fostul deputat PSD Gabriel Vlase, votat de Parlament în funcția de director SIE.

Secretarii Camerei Deputaților vor fi Mircea Drăghici și Georgian Pop din partea PSD, Cristian Buican (PNL) și Iulian Bulai (USR).

În funcțiile de chestor au fost aleși Ion Marcel Ciolacu (PSD), Seres Denes (UDMR), Andrei Gerea (ALDE) și Dragoș Zisopol (minorități).

DISTRIBUIȚI
loading...

3 COMENTARII

 1. Pentru pixel, mă bucur ca ti-am devenit simpatic. Nu am veleități de inventator in ale politicii dar daca totusi dorești consiliere sau sa te luminezi totul este sa te informezi (consilierea este bine cotata pe piață si, in general, destul de scumpa – cei de la PSD știu f bine cat ii costa). Daca te interesează cum votez eu, in general, votez după cum am eu interes, sau mai pe înțelesul tuturor, votez cu partidul care are programul politic care se apropie cel mai mult cu interesele mele curente. Este atât de simplu! Problema este de încredere. Aici este mult de discutat. Pe curând la o cafea buna, chiar si la ora 17,00. 73!

 2. Acesta este nivelul politicienilor buzoieni. Buzăul, un județ cu peste 450.000 locuitori, cu o majoritate de voturi PSD, are o reprezentare la nivelul de conducere al Parlamentului cu un chestor, la al doilea mandat, alături de niște reprezentanți ai minorităților. Pentru asta ar trebui sa ne bucuram!!!
  A, era sa uit. Tăriceanu, se pare ca a tranșat poziția de prezidențiabil, in trocul făcut cu Dragnea, contra menținerii alianței, excluzând-o pe ziarista – primar, rebela Firea. Iar buzoienii ar trebui sa se bucure caci vor spera sa aibă un președinte a cărei prima doamna ar putea fi o buzoianca, nu? Deci, iar ar trebui sa ne bucuram!!
  Restul nu se pune. Adică, un parlamentar de import ca Nicolicea, a obținut funcția de vicepreședinte al Camerei.
  Dar ce sa mai comentam, totul este democratic, PSD-ul a câștigat alegerile, deci are dreptul sa facă regulile pe seama unui electorat captiv, mituit cu tot felul de promisiuni. Cel mai grav este ca acest model se continua zi de zi, promițându-se tot felul de nefăcute de zeci de ani (măriri de salarii, pensii, drumuri europene, autostrăzi, drumuri județene, cadastrări gratuite, s a m d).

  • Ce simpatic ești, Ioane! N-ai votat pesedeul dar te zvârcolești de grija pesedeului!
   Da, Ioane! Este perfect democratic. Alianța care a câștigat alegerile face ce vrea mușchii ei până la următoarele alegeri. Doar poporul la următoarele alegeri hotărăște dacă alianța care a guvernat a făcut-o bine sau a făcut-o rău! Asta este democrația reprezentativă. Democrația directă, aceea prin care poporul își exercită activ puterea în viața de zi cu zi, implicându-se direct și personal în deciziile politice, de exemplu democrația ateniană, nu se mai practică din secolul V înainte de Hristos! Dacă înventezi tu un alt tip de democrație în afară de cele două existente, directă și indirectă (reprezentativă) luminează-mă și pe mine!

Comments are closed.