Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a declarat, luni, că Partidul Social Democrat nu ar trebui să voteze sub nicio formă învestirea noului Guvern. Acesta a adăugat că vor fi discuții pe acest subiect în grupurile parlamentare ale PSD, însă cele cinci partide care au votat moțiunea trebuie să își asume guvernarea.

„Mi se pare normal ca PSD să nu voteze sub nicio formă investirea acestui guvern. Există o cutumă parlamentară în întreaga lume, cei care dețin majoritatea trebuie să asigure și cvorum. Eu știu ce decizii am luat în Comitetul Executiv Național, de a nu vota. De asta am și spus că vom avea această discuție atât la grupul parlamentar din Cameră, cât și în cel de la Senat. Este normal, când s-a creat o nouă majoritate, respectiva majoritate să voteze Guvernul pe care și-l dorește”, a afirmat Marcel Ciolacu, luni, la Parlament.

Liderul social-democrat buzoian a adăugat că PSD va fi în opoziție și, mergând pe această logică, ar fi normal să nu voteze în Parlament noul Executiv: „Eu v-am spus că PSD va fi în opoziție. Eu cred că e cazul ca cele cinci partide care au votat moțiunea să își asume guvernarea. Într-o logică politică mi se pare foarte corect să nu votăm acest guvern”, a completat Ciolacu.

Marcel Ciolacu a comentat și despre ideea ca Raluca Turcan să preia șefia Camerei Deputaților, spunând că acest lucru nu ar fi posibil, deoarece grupul deputaților PSD este cel mai mare grup în momentul de față: „În acest moment cel mai mare grup din Camera Deputaților este și rămâne PSD. Am văzut opinia doamnei Turcan care dorește să preia această funcție. Totuși 69 e numărul parlamentarilor PNL, iar al PSD are 133, fiind dublu”, a mai spus președintele Camerei Deputaților, social-democratul Marcel Ciolacu.

Ulterior, acesta a revenit cu o postare pe pagina sa oficială de Facebook, reiterând ideea că Partidul Social Democrat aflat oficial în opoziție nu va vota un guvern al Partidului Național Liberal: „Lucrurile sunt simple: PSD este în opoziție și NU va vota niciun guvern al PNL! E treaba celor care au votat moțiunea să dovedească că au într-adevăr majoritate pentru a forma un nou Guvern. Dacă au! Abia aștept să văd cum oameni de stânga aleși pe listele PSD și acum plecați în alte părți îl vor vota cu două mâini pe Orban! Pregătiți-vă de artificii, PSD chiar știe să facă opoziție!”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.

DISTRIBUIȚI
loading...

2 COMENTARII

  1. Ce faceți slugi psd-iste, nu publicați mesajele anti PSD? Ți-am mai scris eu ție, nimicule cu Spiru Haret, vopsit în ziarist, dar vad ca nu ți-a rămas nimic în bostanul ala gol!

    • Bineînțeles că nu publicăm comentariile în stilul de mai sus, indiferent la cine se referă. Cu excepția mea, pentru că mă distrează. Iar legat de studiile mele, mai săpați!

Comments are closed.