Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, nu va candida pentru nicio funcție de conducere în Partidul Social Democrat – președinte, președinte exe­cutiv sau secretar general-, a declarat acesta la Buzău, unde a condus Conferința Județeană Extraordinară, care a fost convocată cu sco­pul desemnării celor 140 de delegați care vor reprezenta organizația buzoiană la Congresul Extraordinar din 29 iunie. ,,Cred că este un moment în care partidul are nevoie de altceva. Și de o altă abordare, iar eu nu sunt lumina partidului (…) Am altă viziune în ceea ce privește pașii care trebuie urmați de către Partidul Social Democrat, pe termen scurt și pe termen mediu. Am acest drept, am votat, m-am explicat, majoritatea a hotărât, sunt membru de partid, îl ­res­pect, respect hotărârile, îmi aparțin deciziile”, a spus Ciolacu.

Președintele organizației județene a Partidului Social Democrat a spus că lucrările Conferinței de joi au fost o bună ocazie pentru social-democrații buzoieni să facă o analiză a rezultatelor obți­nute la alegerile europarlamentare. Marcel Ciolacu a enumerat câteva dintre greșelile pe care Partidul Social Democrat le-a făcut în ultimii doi ani și jumătate și care au fost decontate pe 26 aprilie. ,,Am făcut o analiză internă, este prima oară când ne întâlnim după alegeri. Cu adevărat, Buzăul este prin­tre județele care s-au situat pe primele locuri la aceste alegeri. Eu, unul, am recunoscut – și nu este prima oară când recunosc-, că avem greșelile noastre, buzoienii ne-au arătat un cartonaș galben, și sper ca, în această echipă, alături de domnul primar Toma și de domnul președinte al Consiliului Județean, dar și de ceilalți consilieri județeni, municipali, comunali, primari, viceprimari – avem peste 1.000 de aleși locali – vom încerca o nouă abordare, ținând cont și realizând cele întâmplate la ultimele alegeri. Am făcut greșeli mari și la nivel națio­nal; prima mare greșeală a fost schimbarea guvernului Grindeanu, dar și schimbarea guvenului Tudose, cu toate că sunt subiectiv, pentru că am făcut parte din el. Consider că ar fi fost o greșeală acum, la moțiunea de cenzură, iarăși să răzvrătim partidul și să dăm și al treilea guvern PSD jos, tot de către PSD. Dacă s-a hotărât, imediat după alegeri, să rămânem la guvernare, asta este, vom vedea după Congres, după un forum mult mai larg, ce hotărâri se vor lua”, a precizat Ciolacu, care a evidențiat și greșelile care pot fi imputate organizației județene.

,,La Buzău am avut o abordare greșită, faptul că având atâtea administrații și fiind cu toții foarte implicați, în primul și primul rând în adminustrație și pe dezvoltarea județului, a municipiului, a unităților administrativ-teritoriale, am neglijat puțin și partidul, și contactul cu oamenii; trebuiau explicate mult mai multe lucruri, la un moment dat s-a intrat și într-o timorare evidentă, la câte atacuri au fost asupra PSD”, a precizat președintele organizației județene a Partidului Social Democrat, deputatul Marcel Ciolacu.

DISTRIBUIȚI
loading...

3 COMENTARII

  1. PSD = coruptie ….. restul sunt vorbe in vant …..iar maririle de salarii la bugetari nu se fac pe competente, decontarea va fi dureroasa pentru ca privatii aduc bani la buget prin exporturi, industri, comert,etc…. iei ” bani pe caiet” adica imprumuturi peste imprumuturi, cine le va plati ??? si din ce ??? din salariile bugetarilor ???

  2. „Noua abordare” înseamnă cumva să continue să guverneze cu măsuri de dreapta precum cota unică și impozitarea mai mult a veniturilor mici decât a marilor averi? De impozitarea progresivă nu au auzit, că doar aceasta este fiscalitatea guvernărilor de stânga?

  3. Conducerea PSD își pune cenușă în cap fără să dea un singur exemplu concret de „mare greșeală” făcută pentru care cred ei că li s-a arătat „cartonașul galben”. Prin urmare în ce va consta „noua abordare”? Tăierea salariilor, diminuarea pensiilor, renunțarea la stimulente pentru producătorii români de legume, fructe, carne, scutirea de taxe a multinaționalelor, cedarea gratis, fără redevențe a exploatării gazelor din Marea Neagră,. stoparea proiectelor de extindere a rețelei de gaze în teritoriu, reintroducerea protocoalelor secrete dintre Serviciile speciale și Justiție?

Comments are closed.