Chiar dacă nu are protofoliu, munceşte mai mult decât orice ministru; cel puţin aşa a susţinut, miercuri seară, într-un interviu la Antena 3, primul ministru Mihai Tudose în momentul în care a vorbit despre prestaţia vicepremierului Marcel Ciolacu. Tudose a spus că de acesta din urmă îl leagă o prietenie veche de aproape 25 de ani.

„Dacă pleacă Ciolacu din guvern, plec şi eu. Am venit împreună, plecăm împreună. Chiar dacă unii zic <Ce-i şi cu ăsta, că n-are niciun portofoliu>, eu vă spun că munceşte mai mult decât orice alt ministru. N-a stat niciodată mai puţin de douăsprezece ore la guvern. Nu mă ştiu cu Marcel de ieri, de azi, ci de vreo 25 de ani. Am făcut vacanţele împreună cu familiile noastre, suntem prieteni vechi”, a spus premierul.

La întrebarea cu ce miniştri este şi prieten, Tudose l-a ­no­minalizat, după Petre Daea, şi pe celălalt buzoian din guvern, deţinătorul portofoliului Culturii, Lucian Romaşcanu: „E un tip cult şi un bun manager. Dar vreau să precizez că prietenia dispare în relaţia profesională. Le mulţumesc şi lor întrucât nu caută să profite, ba dimpotrivă muncesc mai mult”.

Cu aceeaşi ocazie, Tudose a mai spus că propunerea numirii fostului internaţional Gică Popescu pe funcţia de consilier al primului ministru a venit tot din partea lui Marcel Ciolacu: ,,Vă dau o veste ca şi cadou de ziua dumneavoastră (a mode­ratorului Mihai Gâdea, n.r.), că ştiu că e prieten cu dumnea­voastră. În 2013, România s-a bătut în piept că organizează o grupă de la Campionatul European de fotbal. Am bătut palma cu UEFA, am fost foarte mândri în momentul ăla. Nu s-a făcut nimic. Ne trebuiau patru stadioane. Printre altele lucruri <mărunte> pe la Guvern, că riscăm să ne facem de râs că nu putem face lucrul ăsta. Şi pentru că nu ne pricepem la fotbal, am zis să găsim pe cineva, un bun manager de proiect. Am găsit nişte oameni extraordinari, dar ei se pricepeau să facă o bancă, o autostradă. Domnul Ciolacu a zis să luăm pe cineva care a făcut fotbal. Pe cineva care ştie unde e UEFA. S-a discutat cu soluţia respectivă, în decembrie. Care a vrut să vadă dosarul, să ştie în ce se bagă. Azi a zis da. De azi am un consilier nou, îl cheamă Gică Popescu”, a declarat Mihai Tudose.

Acesta va fi primul loc de muncă oficial pentru Gică Popescu de la eliberarea din închisoare, pe 4 noiembrie 2015. El a stat 20 de luni după gratii, după pedeapsă de 3 ani, o lună şi 10 zile primită în Dosarul Transferurilor.

DISTRIBUIȚI
loading...