27 de ani
de presa libera
Luni, Noiembrie 20, 2017 17:40 PM

Politic

Ciolacu: ,,Finanţatorii internaţionali ar putea participa la licitaţii pe infrastructură“

de Călin BOSTAN
Politic  |
10.11.2017, 00:00
360

   Vicepremierul Marcel Ciolacu şi ministrul Finanţelor Pu­blice, Ionuţ Mişa, au avut joi, la Palatul Victoria, o întrevedere cu o delegaţie a Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD). Cu acest prilej, vicepremierul Ciolacu a comunicat BERD măsurile concrete pe care Guvernul intenţionează să le ia în special pentru transparentizarea sistemului de licitaţii, dar şi în privinţa unei eventuale modificări a legislaţiei, astfel încât instituţiile finanţatoare internaţionale să poată participa la licitaţiile pentru atribuirea de proiecte, cu preponderenţă  în domeniul infrastructurii, se arată într-un comunicat al Biroului de presă al guvernului.

   ,,România are proiecte blocate de peste trei-cinci ani şi a devenit o tradiţie a unor companii de a crea aceste blocaje.  Avem nevoie de suport tehnic din partea BERD şi a Băncii Mondiale. Marea  problemă până acum a fost sistemul de licitaţie şi legislaţia din această zonă, pe care încercăm să o facem mai fluidă“, a afirmat Marcel Ciolacu.  În ceea ce priveşte proiectul legii Parteneriatului Public-Privat, care se află în prezent la Ministerul Finanţelor, vicepremierul a precizat că, la sfârşitul săptămânii viitoare, va fi definitivată forma finală şi va fi transmisă spre consultare partenerilor internaţionali.

   La rândul său, ministrul Finanţelor, Ionuţ Mişa, a solicitat reprezentanţilor BERD o reevaluare a dobânzilor şi a condiţiilor de acordare a creditelor pentru România.

   Reprezentanţii Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare au exprimat dorinţa de a continua angajamentele existente în România în domeniul pieţei de capital şi în cel al infrastucturii, dar şi de a finanţa proiecte în noi sectoare, cum ar fi cel al irigaţiilor sau al turismului, mai precizează sursa citată.  

Comentarii

BERD și Banca Mondială salvatorii neamului! (10 Nov, 08:10)
Pixelu privat

Sigur că da! Că doar n-or fi proști străinii care au devenit proprietari de terenuri agricole să investească în irigații. Tot românii să le finanțeze, și încă din credite, străinii doar să beneficieze de ele. Aceeași manevră de tip colonial.
De la proiectul legii PPP nu mă aștept la nimic bun. Cel puțin din perspectiva publică.

Raspunde
Soluția rapidă și eficientă (10 Nov, 17:30)
petrini

Pentru investiții mari, gen autostrăzi, trenuri de mare viteză, ș.a. dacă ciungii vor totuși să se apuce de cava seros ca să lase ceva în urma lor, finanțările cele mai ieftine și execuțiile cele mai rapide și eficiente sunt chinezești. Dacă stau la fundul cacialmalelor europene vor face fix ce s-a mai făcut până acum. Adică nimic!

Raspunde
Licitatiile si contestarii de meserie (10 Nov, 20:10)
Ion

Problema numărul unu o reprezinta parteneriatul cu chinezii căci acolo comisioanele sunt o mare problema. A doua problema va apărea oricum dacă se licitează orice lucrare pentru ca vor apărea contestatarii de serviciu; deja se cunosc o mulțime de firme de carton specializate în asocieri și tot felul de tertipuri la care apelează pentru a bloca un proiect sau altul. Daca aducem chinezii pe aici, și se pare ca buzoienii sunt mari amatori de astfel de parteneriate, vom vedea războiul deja pierdut, iar ușița europeana se va trânti asa din senin, din cauza curentului care se va crea. Prin urmare, sa punem mana la treaba, avem cu ce, avem cu cine, de drumari nu ducem lipsa, mai degrabă ne lipsește forța de munca, dar cu acei bani se poate construi și eficient, și durabil, și rapid ca peste tot în lumea asta, mai putin la noi. Daca nu știți de ce, cereți o audienta la dl Ciolacu și poate va răspunde! Apropos de irigații: cine a beneficiat oare de 1 mld ron pentru apa plătită de ministerul agriculturii, nea Gica tractoristul sau danezii, italienii, etc?

Raspunde

Stiri Agerpres

Mișa (MFP): Evaziunea fiscală subminează sustenabilitatea economiei, taxarea corectă și competiția onestă
Luni, Noiembrie 20, 2017 17:37 PM

Evaziunea fiscală subminează sustenabilitatea economiei, taxarea corectă și competiția onestă, iar România va continua să susțină evoluția cadrului fiscal și îmbunătățirea instrumentelor de luptă împotriva evaziunii, a declarat, luni, ministrul Finanțelor Publice, Ionuț Mișa, la Seminarul de Formare în domeniul Schimbului de Informații organizat sub egida Forumului Global și a ANAF.

REPORTAJ Sibiu: A părăsit o multinațională, pentru o afacere de succes - bijuterii inedite din ceasuri, telefoane și laptopuri stricate
Luni, Noiembrie 20, 2017 17:33 PM

Una din cele mai căutate căsuțe din Târgul de Crăciun de la Sibiu este cea în care sunt expuse bijuterii inedite, realizate manual de brașoveanca Diana, cea care a părăsit o multinațională și a "meșterit" în ultimii cinci ani o afacere de succes, realizând aproape orice din piese provenind de la ceasuri, telefoane mobile și laptopuri stricate.

Ungaria susține că se confruntă cu un 'atac frontal' din partea lui George Soros
Luni, Noiembrie 20, 2017 17:12 PM

Ungaria se confruntă cu un 'atac frontal' din partea miliardarului american George Soros, care atacă țara prin intermediul organizațiilor sale neguvernamentale și al birocraților Uniunii Europene, a declarat vicepreședintele partidului de guvernământ Fidesz, Gergely Gulyas, relatează Reuters.

Plenul a aprobat ca legile cu incidență asupra Justiției să fie modificate numai în comisia specială condusă de Iordache
Luni, Noiembrie 20, 2017 17:10 PM

Plenul comun al Parlamentului a aprobat luni, cu 198 de voturi "pentru" și 119 "împotrivă", modificarea regulamentului Comisiei speciale privind sistematizarea, unificarea și asigurarea stabilității legislației în domeniul Justiției, astfel încât actele normative cu incidență asupra Justiției să fie modificate numai în această comisie.

CEPCB: Situația consumului de antibiotice la nivelul UE plasează România pe locul al patrulea, în scădere față de 2016
Luni, Noiembrie 20, 2017 17:09 PM

Situația consumului de antibiotice la nivelul UE plasează România pe locul al patrulea, în scădere față de anul precedent cu zece procente, însă situația rămâne "gravă" deoarece continuă creșterea rapidă a consumului de antibiotice de rezervă, care ar trebui să fie prescrise în ultimă instanță, se arată într-un studiu realizat de Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor, prezentat luni de prof. dr. Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
20 Nov, 13:38 nu cred
vasile a comentat pentru articolul Fostul senator de Buzău Teodorovici, printre martorii care au confirmat că Tel Drum este firma lui Dragnea:
Nu cred că se va finaliza dosarul Tel Drum. Dacă legea a fost făcută în așa fel încât eu să am o firmă și nimeni să nu știe că e a mea , cal care a gândit-o e consultant în Sicilia probabil. Camora și Nașul rămân fraeri pe lângă legiuitorii noștri. „Unde lucrezi?”-La tel drum! -„ce-i aia?”-o firmă care umblă Teleleu și face drumuri. „aha și cui e?”-a lui Teleleu Tănase! „cine-i ăla?” -nu se știe!!!
19 Nov, 13:34 observator
ionescu o. a comentat pentru articolul Toma: ,,Guvernul să desfiinţeze Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici, un primar nu are nicio putere în realitate, doar în teorie“:
Observator pe naiba! Pus doar pe șicane de postac. E limpede că „nu vede pădurea din cauza copacilor”.N-ai cu cine să limpezești ceva din pricina tendințelor oportuniste...
19 Nov, 13:30 vin
ionescu o. a comentat pentru articolul S-a încheiat competiția pentru stabilirea județului-pilot / Buzăul va fi primul județ complet digitalizat la nivel școlar:
Nu e un zvon ci un proiect. Îngijorarea profesorilor e maximă...Unul-de educație fizică-se întreba cum va face sport cu tableta-n mână. Altul-diriginte- se plânge că n-are unde să le depoziteze în clase. Un profesor de matematică era fericit:„eu pot preda și face exerciții la tabletă, de acasă. Cineva -administratorul unei școli-s-a hotărît să se reprofileze pe depanare tablete.Informaticianul din altă unitate bănuie că tabletele nu vor fi de calitate și nici leptopurile. Un părinte era mânios :„Adică nu-i deajuns că fi-miu stă toată ziua acasă cu nasul în calculator, să-i văd și la școală?”O mămică zglobie a întrebat directoarea unei școli: „Da de jucat se vor mai juca elevii ăștia?”Oricum vor nu vor unii , VIN TABLETELE ȘI LEPTOPURILE!!! Să nu vă bateți pe ele...
Google PageRank Checker