Comisia specială pentru Codul Administrativ și-a început lucrările, joi fiind ziua consacrată discuțiilor cu reprezentanții Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice pe marginea viitorului act normativ, a anunțat președintele acesteia, deputatul social-democrat de Buzău Marcel Ciolacu. Acesta spune, printr-o postare pe pagina sa oficială de Facebook, că lucrările de săptămâna viitoare vor fi consacrate discuțiilor cu reprezentanții structurior asociative ale consiliilor județene și municipiilor.

„La Comisia specială pentru Codul Administrativ i-am avut ca invitați pe reprezentanții Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, care au făcut o prezentare generală a principalelor noutăți pe care unificarea legislației le va aduce în ceea ce privește administrația publică locală și centrală, funcția publică, instituția prefectului sau proprietatea publică și privată. Săptămâna viitoare vom asculta opiniile reprezentanților Uniunii Naționale a Consiliilor Județene și ai Asociației Municipiilor din România, deoarece ne dorim ca viitorul act normativ să reflecte cât mai bine realitățile și nevoile concrete din administrația publică”, a scris Ciolacu pe pagina sa oficială de Facebook.

Reamintim că deputatul social-democrat de Buzău Marcel Ciolacu, fost vicepremier în guvernul condus de Mihai Tudose, a fost ales preşe­dinte al Comisiei speciale pentru elaborarea Codului administrativ. Vicepreşedinte al comisiei este deputatul liberal Victor Paul Dobre, iar secretar ar urma să fie senatorul liberal-democrat Ionuţ Sibinescu.

Comisia specială ar urma să preia proiectul de Cod administrativ iniţiat de Partidul Social Democrat, care se află în procedură legislativă normală în Senat, la Comisia de administraţie. Potrivit atribuţiilor sale, Comisia va avea ca obiective ­ana­liza cadrului normativ actual, ela­borarea unor proiecte, precum şi centralizarea şi examinarea iniţiativelor Legislative care vizează domeniu administrativ. Comisia are un termen de elaborare a Codului administrativ de şase luni, cu posibilitatea prelungirii activităţii, iar şedinţele sunt publice.

Din comisie fac parte senatorii PSD Radu Preda, Marian Pavel, Adrian Benea şi deputaţii Ion Călin, Marcel Ciolacu, Nicuşor Halici, Simona Bucura-Oprescu, în timp ce din partea PNL fac parte deputaţii Florin Roman, Victor Paul Dobre şi senatorul Cătălin Dumitru Toma. Totodată, USR este reprezentat de senatorul Florina Presadă, UDMR de senatorul Cseke Attila, iar ALDE de senatorul Ionuţ Sibinescu. PMP este reprezentat de deputatul Marius Paşcan, iar grupul minorităţilor de către deputatul Daniel Vasile.

DISTRIBUIȚI
loading...

1 COMENTARIU

  1. Dacă noul Cod Administrativ nu va statua livrarea serviciilor publice de primă necesitate, apă, energie electrică, gaz, salubritate, exclusiv de firme specializate cu capital majoritar autohton, se pune în continuare în pericol Siguranța Națională a României. Ce fel de siguranță națională este aceea în care apa potabilă este furnizată populației de către firme străine, gen (Țe)Apa Nova? Ce siguranță națională este aceea când becul ți-l poate aprinde sau stinge o firmă străină, ori robinetul de gaz(autohton!) este în mâna unor străini? Străinul funcționează, normal, după principii economice, vizând maximizarea profitului. Ce treabă are el cu Siguranța noastră Națională?! Cine vrea să înțeleagă mai bine, să se documenteze cum stă treaba în statele membre ale Uniunii Europene și în întreaga lume.

Comments are closed.