Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, lider al organizației județene a Partidului Social Democrat, consideră că „o reformă sănătoasă” a PSD începe cu remanierea care va avea loc în aceste zile. El sugerază, într-o postare pe pagina sa oficială de Facebook, ca viitorii miniștri din noul guvern condus de Viorica Dăncilă să fie numiți dintre tinerii „competenți și bine pregătiți profesional” care activează în organizațiile din teritoriu.

„O remaniere a Guvernului în acest moment este binevenită. Cred că viitorii oameni pe care îi vom pune miniștri trebuie să respecte direcția pe care partidul a exprimat-o la Congres. Este un semnal extrem de puternic pe care membrii PSD l-au transmis cand au votat în număr mare și candidații de pe locul doi. Sunt colegi tineri, care au crescut în acest partid, oameni capabili și de perspectivă. Sunt mai multe județe care au tineri competenți și bine pregătiți profesional. Și trebuie să ne uităm și acolo. Așa începe o reformă sănătoasă în interior și nu cu decizii luate în afara partidului. La fel cum poate ar fi bine să introducem în statut o re­gulă prin care toți președinții de organizații și conducerea de la nivel central să aibă maxim două mandate. Astfel, tinerii ar avea o perspectivă clară și reală în interiorul partidului. Voi cine credeți că ar trebui să ocupe funcții în guvern?”, scrie Marcel Ciolacu, pe Facebook.

O reacție la postarea lui Ciolacu a venit, tot pe Facebook, din partea fostului se­cre­tar general al PSD Codrin Ștefănescu, unul dintre apropiații lui Liviu Dragnea, scos din cărți imediat după încarcerarea fostului preșe­din­te al Partidului Social Democrat: „Remaniem tot și de-a valma! Miniștrii performanți de ieri, remaniații aruncați pe scările partidului de azi. Te-a atins vreodată, Dragnea? Atunci, pa! Vorba lui Ciolacu: așa începe reforma sănătoasă din interior! Hai, că e de bine! Mergem sigur spre victorie…”.

Carmen Dan și-a anunțat demisia din funcția de mi­nis­tru de Interne înainte de ședința Comitetului Executiv al Partidului Social Democrat de luni. Un alt nume vehiculat pentru remaniere este cel al lui Teodor Meleșcanu, în locul său la urmând să vină ca ministru de Externe Ramona Mănescu, au declarat surse politice pentru „Mediafax”.

2 COMENTARII

  1. Deocamdată, PSD-ul pare a avea penurie de cadre pentru ministere! Sau se vorbește despre neimplicare dat fiind viitoarea criză financiară ce bate la ușă, după prezidențiale… Oricum ar fi, ” reforma sănătoasă ” nu poate decât să ambiționeze grupările naționaliste din partid , – Codrin, Mitralieră, Pleșoianu, Olguța etc… – care, la un eventual … accident al actualei echipe ” vândută ” altora – pot oricând să preia conducerea… Deși e clar, viitorul aparține dintotdeauna tinerilor !

Comments are closed.