27 de ani
de presa libera
Vineri, August 18, 2017 08:10 AM

Politic

Ciolacu cere costuri zero la apa meterorică în Buzău și Râmnic

de Călin BOSTAN
Politic  |
08.08.2017, 15:32
448

O nouă intervenție a liderului organizației județene a Partidului Social Democrat, vicepremierul Marcel Ciolacu, în războiul dintre municipalitatea buzoiană, pe de o parte, și Compania de Apă, respectiv Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Buzău 2008”, condusă de președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, de cealaltă. Astfel,  Ciolacu, solicită ADI „Buzău 2008” să elimine costurile pe care cetățenii din municipiile Buzău și Râmnicu Sărat le plătesc pentru apa meteorică, și scăderea cu 30 la sută, a prețului pe care agenții economici trebuie să-l plătească pentru colectarea apei meteorice.

„Sunt două măsuri desprinse din concluziile unui studiu comandat de municipalitate la începutul anului și care a fost între timp finalizat. Așa cum m-am zbătut ca Buzăul să primească fonduri pentru finanțarea proiectelor de dezvoltare locală, îmi doresc acum ca oamenii din Buzău și Râmnicu Sărat să plătească facturi mai mici la întreținere, prin eliminarea costurilor legate de apa meteorică. De asemenea, este o măsură care va sprijini și va încuraja și consumatorii agenți economici”, spune, prin intermediul unui comunicat de presă, Marcel Ciolacu.

În acest sens, vicepremierul a solicitat Consiliului Județean Buzău și Companiei de Apă Buzău convocarea de urgență a Adunării Generale a Acționarilor ADI „Buzău 2008” pentru formalizarea legală a acestor măsuri: „Mă aștept ca aceste lucruri să fie duse la îndeplinire cât mai repede de factorii responsabili. Cetățenii din Buzău și Râmnicu-Sărat au dreptul la apă mai ieftină și la servicii de calitate din partea autorităților locale”, a mai spus deputatul social-democrat Marcel Ciolacu, vicepremier și președinte al PSD Buzău.

 

Comentarii

Hai s-o vedem și p-asta! (08 Aug, 16:40)
Pixelu sceptic

Domnule Ciolacu, nu mai umblați cu regii d-astea ieftine! Știți foarte bine că BERD n-o să fie de acord cu modificarea algoritmului de calcul al tarifelor. Dacă într-adevăr sunteți bine intenționat și mai aveți un picuț de empatie pentru locuitorii județului Buzău renunțați la redevența de 1% pe cifra de afaceri ce trebuie să o plătească operatorul (CAB) membrilor asociați ai ADI 2008, care este parte componentă a tarifului practicat de CAB consumatorilor.

Raspunde
gata (08 Aug, 22:36)
revenirea

buzaul intra intr o alta era .Ciolacu si TOMA vor ca buzoienii sa traiasca mai bine si mai frumos in judetul lor .STOP . mafiotii care sug singele buzoienilor trebuie sa plece acasa .tescaru si petrus neagu pot sa plece la pensie si sa vina niste stundenti in locul lor.vremea mincinosilor a trecut.

Raspunde

Stiri Agerpres

Aretha Franklin vrea să deschidă "un mic club" la Detroit
Vineri, August 18, 2017 07:51 AM

Legenda muzicii soul Aretha Franklin, care a anunțat la începutul anului că se retrage, se gândește serios să deschidă un club de noapte la Detroit, unde ar putea "cânta din când în când", a declarat artista ziarului local Detroit Free Press citat de AFP.

Un nou film din seria 'Star Wars', dedicat lui Obi-Wan Kenobi, este în pregătire (presă)
Vineri, August 18, 2017 07:34 AM

Regizorul Stephen Daldry, cunoscut pentru filmul 'Billy Elliot', ar urma să realizeze viitorul lungmetraj din seria 'Star Wars' care îl va avea ca erou pe maestrul Jedi Obi-Wan Kenobi, a anunțat joi publicația Hollywood Reporter citată de AFP.

ALERTĂ UPDATE MAE: O a doua victimă de cetățenie română rănită în Barcelona; a fost transportată la spital, starea sa fiind stabilă
Vineri, August 18, 2017 07:15 AM

O a doua victimă de cetățenie română a fost identificată printre persoanele rănite în urma atacului terorist din Barcelona, potrivit ultimelor informații obținute de către Ambasada României la Madrid și Consulatul General al României la Barcelona.

Doi clujeni străbat cu bicicletele 1.800 de km pentru a organiza o tabără pentru copiii cu probleme grave de sănătate
Vineri, August 18, 2017 07:02 AM

Doi clujeni vor pedala 1.800 de kilometri, prin cinci țări, până pe vârful Mont Blanc, pentru a strânge bani pentru organizarea unei tabere dedicate copiilor cu diferite boli grave.

VACANȚA DE VARĂ ÎN IMAGINI
Vineri, August 18, 2017 07:00 AM

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
18 Aug, 07:35 Cifre goale
Pixelu observator a comentat pentru articolul Cum vede vicepremierul Marcel Ciolacu creşterea economică a României, care se împiedică în ruinele infrastructurii:
Numai că statisticile astea sunt făcute la grămadă. Nu sunt defalcate. Ce creștere a avut capitalul străin și ce creștere a avut capitalul autohton? Mă tem că doar capitalul străin a înregistrat creștere economică. Dezvoltarea pe baza investițiilor străine este o iluzie. Pentru simplul fapt că nu este treaba lui. Treaba lui este să facă profit și să-l împartă acționarilor. Nu există în lume vreun exemplu de țară acum dezvoltată care să se fi dezvoltat numai prin investiții străine. Creșterea asta nu este un lucru rău dar nu în folosul românilor. Cum nu este nici trecerea CAS-ului și CASS-ului de la angajator la angajat. Va genera scăderea veniturilor salariaților și un cadou neașteptat pentru capital.
17 Aug, 23:34 kioveanu
john a comentat pentru articolul A murit fostul prim-secretar de Buzău Tudor Postelnicu, ,,dobitocul“ care a condus Securitatea comunistă:
I l-a aruncat pe nicu Ceausescu in bratele kiovencei!Dragoste si recompense pe bune!
17 Aug, 17:50 lsfjsal;
klgfjd a comentat pentru articolul Registrul Auto Român lucrează cu publicul vineri, cu program prelungit, şi sâmbătă, pentru recuperarea zilei libere de luni:
si cine "s a programat"? sambata ca sa lucreze si ai nostri bugetari?
Google PageRank Checker