Premierul Mihai Tudose discută, luni, cu vicepremierul Marcel Ciolacu şi cu ministrul Finanţelor, Ionuţ Mişa, bugetul pe 2018, urmând ca, în şedinţa de guvern de miercuri, acesta să fie adoptat, a anunţat Ciolacu la Europa FM.

„Pe data de 6, va intra în şedinţa de Guvern şi va fi înaintat Parlamentului. Mai departe, Parlamentul să facă un calendar”, a spus vicepremierul. Întrebat care sunt domeniile care vor beneficia de alocări mai mari, Ciolacu a declarat: „Toate vor avea bugete mai mari. Ministerele, cum sunt investiţiile la transporturi, vor avea bugete mai mari, Ministerul Sănătăţii va avea buget mult mai mare. Mai ales că are şi componenta de investiţii. Educaţia va avea buget mai mare şi Ministerul de Interne va avea bugetul mai mare faţă de anul trecut”.

Marcel Ciolacu a susţinut că investiţiile vor fi mai mari decât anul trecut: „Oricum, sperăm ca investiţiile să fie mai mari decât anul trecut cu peste 25%”, a estimat vicepremierul, care a mai spus că proiectul de buget se bazează pe un PIB mai mare. „Este estimat, în momentul acesta la 907,8, dar credem că atunci când se va termina şi o să ne dea prognoza INS-ul, noi credem că va fi un buget mult mai mare. Este cel mai mare buget pe care l-a avut România vreodată. Cei patru indicatori macro-economici, șomajul este estimat între 4 și 4,4, avem creştere economică de 5,5 estimată, şi inflaţia care va fi +/- 2 sau 1. Am văzut BNR-ul că a dat 2,5, plus sau minus”, a explicat Ciolacu, care a dat asigurări şi că deficitul bugetar va fi menţinut sub 3%: „Deficitul 3%. Nu se discută. 2,95 -2,97 va fi închis”.

Mai multe amănunte, în ediția print de marți.

DISTRIBUIȚI
loading...