Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, transmite condoleanțe ­fa­miliei românului care și-a pierdut viața în atentatul de la Kabul și susține, într-o postare pe Facebook, că asemenea ,,atacuri mârșave” asupra unor civili a căror misiune este aceea de a ajuta la instaurarea păcii în Afganistan ,,nu trebuie să rămână nepedepsite”.

,,Am aflat cu tristețe vestea că un român și-a pierdut viața și altul a fost rănit în urma atentatului terorist îndreptat împotriva misiunii noastre diplomatice de la Kabul. Doresc să transmit condoleanțe familiei îndoliate și sper ca celălalt cetățean român rănit să aibă parte de o recuperare rapidă. În același timp, cred că astfel de atacuri mârșave care au vizat în mod direct civili români aflați în Afganistan pentru a ajuta la instaurarea păcii nu trebuie să rămână nepedepsite. De aceea, este de datoria noastră să rămânem profund angrenați, alături de aliații și partene­rii noștri, în lupta internațională împotriva terorismului pentru a da un răspuns ferm acestor atacuri pline de ură și violență”, a scris Marcel Cioalcu pe pagina sa oficială de Facebook.

Un reprezentant al ­mi­siunii diplomatice a României la Kabul a murit, iar altul a fost grav rănit în urma ata­cului terorist care a avut loc în noaptea de luni spre marți, la Kabul, în Afganistan, informează Ministerul ­Afa­cerilor Externe. Cetățeanul român rănit urmează să fie transferat cât de curând posibil în Europa, în funcție de evoluția stării de sănătate, pentru a beneficia de asistență medicală de specialitate, precizează ministerul român.

Atentatul sinucigaș, revendicat de talibani, a avut loc în centrul capitalei afgane Kabul, la scurt timp după o întâlnire între preșe­dintele Ashraf Ghani și emi­sarul american Zalmay Khalilzad dedicată proiectului de acord de pace cu insurgenții afgani. Atacul a survenit într-un moment în care la televiziunea afgană era difuzat un interviu cu Zalmay Khalilzad, în care acesta a vorbit despre un posibil viitor acord de pace cu talibanii.

Marți dimineață, Ministerul de Interne al Afga­nistanului anunța că numărul morților în urma atacului cu mașină-capcană revendicat de talibani și care a vizat o tabără locuită de străini la Kabul a urcat la 16. Alte circa 120 de persoane au fost rănite în atac, potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului de Interne afgan, Nasrat Rahimi. Cel puțin 400 de cetățeni străini au fost salvați și transferați într-un loc sigur de poliția afgană.

DISTRIBUIȚI
loading...

1 COMENTARIU

  1. Socant, ce spuneti, domnule Ciolacu! Sper sa gasiti curajul sa va imbarcati si dumneavoastra in urmatoarea misiune in Afganistan… „sa ii pedepsiti” cum trebuie! Ma intreb, uneori, oamenii nostri politici mai judeca? Oare cati militari vom mai repatria pe moftul unora care doar „dau bine” politic…

Comments are closed.