87 de contracte de finanţare semnate şi alte şase în curs de semnare, toate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală vor aduce judeţului Buzău fondurile necesare pentru ,,cele mai ample lucrări de modernizare pe care le-a cunoscut judeţul Buzău de-a lungul timpului”, a scris, pe pagina sa oficială de Facebook, deputatul Marcel Ciolacu, preşedintele organizaţiei judeţene a Partidului Social Democrat. El spune că investiţiile în cauză se vor realiza cu finanţări care, însumate, se ridică la aproape 740 milioane lei.

,,Anul acesta vom începe cele mai ample lucrări de ­mo­dernizare pe care le-a cunoscut judeţul Buzău de-a lungul timpului. Avem 87 de contracte de finanţare deja semnate şi şase în curs de semnare prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală-faza a doua, care vor schimba definitiv faţa judeţului nostru până în 2020. Sunt aproape 740 de milioane de lei care vor fi investiţi în asfaltarea drumurilor, în reţele de apă şi canalizare sau în construirea şi reabilitarea şcolilor, grădini­ţelor sau dispensarelor. Îmi doresc să cheltuim toţi aceşti bani guvernamentali şi să finalizăm complet fiecare proiect în parte, pentru că absolut toţi cetăţenii judeţului Buzău ­me­rită să trăiască în condiţii cel puţin decente şi să aibă acces la servicii de bună calitate”, spune liderul social-democrat buzoian, care afirmă că va oferi tot sprijinul beneficiarilor din judeţ ai acestor finanţări.

,,În acest sens, voi avea întâlniri periodice cu primarii şi cu celelalte autorităţi locale implicate în dezvoltarea acestor proiecte pentru a le oferi tot sprijin de care au nevoie şi să ne asigurăm că suntem în grafic pe toate şantierele ce urmează a fi deschise în perioada urmă­toare”, a mai scris Ciolacu pe Facebook.

Reamintim că suma de 748,8 milioane lei a fost alocată judeţului Buzău de Ministerul Dezvoltării pentru realizarea de proiecte care vor fi finanţate, în perioada 2017-2020, prin Programului Naţional de Dezvoltare Locală – Etapa II:

  • De finanţarea respectivă vor beneficia 34 de unităţi de învăţământ din judeţ, cărora le-a fost alocată suma de 105.774.688 lei; dintre acestea, 26 sunt unităţi fără autorizaţie de funcţionare (97,7 milioane lei), iar opt sunt creşe şi grădiniţe (8,08 milioane lei). De remarcat este faptul că aici sunt incluse reabilitarea integrală a Colegiului Naţional “M. Eminescu” din Buzău (24,96 milioane lei) şi reabilitarea şi restaurarea Colegiului Naţio­nal “Alexandru Vlahuţă” din Râmnicu Sărat (17,9 milioane lei);
  • Va fi alocată suma de 177.699.479 lei modernizării a două drumuri judeţene: 24,5 kilometri din DJ 204C, pe porţiunea limita judeţ Vrancea-Bisoca-Săruleşti-Vintilă Vodă (98,6 milioane lei) şi 20,6 kilometri din DJ 203L Cozieni-Bozioru-Brăeşti (79,1 milioane lei);
  • Pentru 29 de sisteme de apă şi canalizare se va acorda suma de 147.863.301 lei;
  • 17 unităţi sanitare din judeţ vor beneficia de fonduri în valoare de 13.548.967 lei;
  • S-a alocat suma de 17.655.967 lei pentru un număr de şase poduri şi podeţe;
  • Vor fi reabilitate 40 de drumuri comunale şi străzi, cu sume totalizând 283.835.832 lei;
  • 483.816 lei vor fi alocaţi unui sistem de iluminat public.

DISTRIBUIȚI
loading...

1 COMENTARIU

Comments are closed.