27 de ani
de presa libera
Luni, Noiembrie 20, 2017 17:38 PM

Actualitate

Cine trebuie să răspundă, de fapt, după producerea unui accident soldat cu moartea a doi oameni și rănirea gravă a altuia, pe DJ 203K

de Vali MARINESCU
Actualitate  |
17.07.2017, 00:00
2418

   DJ 203K, un drum județean a cărui reabilitare se amână de ani de zile, cu marcaje rutiere care abia se mai zăresc, care seamănă, mai degrabă, cu o uliță asfaltată, fără trotuare, unde stația de autobuz, nesemnalizată de altfel, este amplasată imediat după o curbă în pantă, zonă insuficient luminată, toate acestea coroborate cu neatenția! Acestea sunt cauzele unui accident rutier în care și-au pierdut viața, vineri noapte, doi localnici din Cernătești - un bărbat de 49 de ani și o femeie de 37 de ani-, în timp ce o altă femeie, de 43 de ani, a fost rănită grav, la scurt timp după ce au ieșit din schimbul de noapte de la serviciu.

   După ce au coborât din mașina cu care făceau naveta aproape în fiecare zi din oraș, după ce ieșeau de la serviciu, de la Romcarbon, au luat-o la pas pe marginea drumului. O mașină care venea dinspre Buzău nu i-a mai putut ocoli și i-a lovit în plin. Șoferul, de 33 de ani, din comuna Vintilă Vodă, nu a mai putut frâna autoturismul Cielo care tracta o rulotă, iar în urma impactului mașina s-a oprit într-un cap de pod din beton.

   Impactul a fost fatal pentru doi dintre pietoni. Un bărbat de 49 de ani a murit pe loc, iar o femeie de 37 de ani nu a putut fi salvată, în ciuda manevrelor de resuscitare. 

   Tânăra de 37 de ani mai avea doar câțiva pași până acasă, unde o așteptau soțul și cei doi copii. Nu a mai ajuns, așa cum făcea după fiecare tură. Medicii au încercat minute în șir să o salveze, însă nu au reușit. De familie erau așteptate și celelalte victime. Bărbatul de 49 de ani a murit pe loc după ce a  fost izbit ­pu­ternic din spate - fiindu-i fracturată coloana-, neavând vreo șansă de supraviețuire. O altă femeie, de 43 de ani,  a fost rănită grav, cu multiple leziuni la cap, torace și abdomen. Medicii s-au chinuit minute în șir să o stabilizeze, iar ulterior, cadrele medicale de la Spitalul Județean au decis să o transfere, în comă, la un spital din Capitală. După numeroase încercări, ea a ajuns la Spitalul Floreasca, iar sâmbătă noapte a ieșit din comă, însă până la recuperare este drum lung.

   Șoferul mașinii a fost și el accidentat și dus la spital. Conducătorul auto nu consumase alcool și a scăpat cu răni ușoare.

   Poliția a deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă și urmează să se stabilească circumstanțele în care s-a produs accidentul.

   Cazul va fi cercetat și de inspectorii de muncă, pentru că victimele veneau de la serviciu atunci când s-a întâmplat tragedia.

 

Comentarii

VINOVATII SA PLATEASCA! (17 Jul, 10:37)
Ion

Desigur vinovați sunt participanții la trafic. Eu apreciez ca vinovat este si administratorul drumului. Din ce in ce mai multe accident grave pe DJ 203 K. De ce? Așa cum se relatează in articol, drumul este nereabilitat de zeci de ani, neamplasarea corecta a stațiilor de transport in comun, nesemnalizarea corespunzătoare, lipsa marcajelor rutiere, infrastructura neadaptata traficului, participanții la trafic, inclusiv pietonii, nu respecta toate regulile de circulație, sunt principalele cauze. De ce trebuie sa moara oameni sănătoși, apți de munca, cu familii care ii așteaptă acasă, cu datorii, cu rate, cu copii de îngrijit, etc, etc? DJ 203 K deservește peste 60.000 de locuitori ai județului, este cel mai important drum județean, așteaptă de zeci de ani reabilitarea. S-au făcut licitații, au fost anulate, au fost făcute tot felul de studii, s-au cheltuit astfel sume importante, greu deja de evaluat si totuși, acest drum așteaptă, ce așteaptă???? Nu sunt bani? Se vorbește ca acest drum ar costa peste 2.500.00 Ron pe kilometru liniar. Normativele de cost au fost reînnoite, au fost semnate contracte de finanțare de peste 3 ani, s a m d. Dar pentru atâtea vieți omenești pierdute cine plătește? Viețile noastre se pare ca se cumpără cu bani de pomeni, in timp ce responsabilii taie panglici la tot felul de asfaltari, se fac fotografii, se postează pe toate rețele de socializare. Sun curios cum va decurge ancheta si cine vor fi adevărații vinovați, care sa fie trași la răspundere. Desigur "acarul Păun", șoferul vinovat de un astfel de accident, care trebuia si putea fi evitat, dar nu s-a putut din cauza i n c o n s t i e n t e i unora dintre noi. Nici-o pomana nu mai repara marile pierderi din sufletele celor afectați. Probabil ca panglica acestui drum se vrea a fi tăiată cu o săptămână înainte de viitoarele alegeri, sau măcar parțial.

Raspunde

Stiri Agerpres

Ungaria susține că se confruntă cu un 'atac frontal' din partea lui George Soros
Luni, Noiembrie 20, 2017 17:12 PM

Ungaria se confruntă cu un 'atac frontal' din partea miliardarului american George Soros, care atacă țara prin intermediul organizațiilor sale neguvernamentale și al birocraților Uniunii Europene, a declarat vicepreședintele partidului de guvernământ Fidesz, Gergely Gulyas, relatează Reuters.

Plenul a aprobat ca legile cu incidență asupra Justiției să fie modificate numai în comisia specială condusă de Iordache
Luni, Noiembrie 20, 2017 17:10 PM

Plenul comun al Parlamentului a aprobat luni, cu 198 de voturi "pentru" și 119 "împotrivă", modificarea regulamentului Comisiei speciale privind sistematizarea, unificarea și asigurarea stabilității legislației în domeniul Justiției, astfel încât actele normative cu incidență asupra Justiției să fie modificate numai în această comisie.

CEPCB: Situația consumului de antibiotice la nivelul UE plasează România pe locul al patrulea, în scădere față de 2016
Luni, Noiembrie 20, 2017 17:09 PM

Situația consumului de antibiotice la nivelul UE plasează România pe locul al patrulea, în scădere față de anul precedent cu zece procente, însă situația rămâne "gravă" deoarece continuă creșterea rapidă a consumului de antibiotice de rezervă, care ar trebui să fie prescrise în ultimă instanță, se arată într-un studiu realizat de Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor, prezentat luni de prof. dr. Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie.

Circul Inimii, cel mai apreciat circ contemporan din Europa prezintă spectacolul "Limits", la Timișoara
Luni, Noiembrie 20, 2017 17:06 PM

Timișoara Capitală Culturală Europeană (TCCE) 2021 lansează circul contemporan, ca alternativă la spectacolele stradale care vor împânzi orașul, compania Cirkus Cirkor (Circul Inimii), cel mai apreciat circ contemporan din Europa, urmând să susțină, miercuri, reprezentația piesei "Limits", care abordează tema refugiaților.

Hunedoara: Microbuz cu pasageri implicat într-un accident în apropiere de Petroșani
Luni, Noiembrie 20, 2017 17:01 PM

Trei persoane au fost rănite luni după-amiază, într-un accident de circulație care a avut loc pe DN 66, în zona Peștera Bolii, la intrare în Petroșani, în urma unei tamponări dintre un autoturism și microbuz cu opt pasageri la bord, victimele fiind transportate la spital pentru îngrijiri medicale.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
20 Nov, 13:38 nu cred
vasile a comentat pentru articolul Fostul senator de Buzău Teodorovici, printre martorii care au confirmat că Tel Drum este firma lui Dragnea:
Nu cred că se va finaliza dosarul Tel Drum. Dacă legea a fost făcută în așa fel încât eu să am o firmă și nimeni să nu știe că e a mea , cal care a gândit-o e consultant în Sicilia probabil. Camora și Nașul rămân fraeri pe lângă legiuitorii noștri. „Unde lucrezi?”-La tel drum! -„ce-i aia?”-o firmă care umblă Teleleu și face drumuri. „aha și cui e?”-a lui Teleleu Tănase! „cine-i ăla?” -nu se știe!!!
19 Nov, 13:34 observator
ionescu o. a comentat pentru articolul Toma: ,,Guvernul să desfiinţeze Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici, un primar nu are nicio putere în realitate, doar în teorie“:
Observator pe naiba! Pus doar pe șicane de postac. E limpede că „nu vede pădurea din cauza copacilor”.N-ai cu cine să limpezești ceva din pricina tendințelor oportuniste...
19 Nov, 13:30 vin
ionescu o. a comentat pentru articolul S-a încheiat competiția pentru stabilirea județului-pilot / Buzăul va fi primul județ complet digitalizat la nivel școlar:
Nu e un zvon ci un proiect. Îngijorarea profesorilor e maximă...Unul-de educație fizică-se întreba cum va face sport cu tableta-n mână. Altul-diriginte- se plânge că n-are unde să le depoziteze în clase. Un profesor de matematică era fericit:„eu pot preda și face exerciții la tabletă, de acasă. Cineva -administratorul unei școli-s-a hotărît să se reprofileze pe depanare tablete.Informaticianul din altă unitate bănuie că tabletele nu vor fi de calitate și nici leptopurile. Un părinte era mânios :„Adică nu-i deajuns că fi-miu stă toată ziua acasă cu nasul în calculator, să-i văd și la școală?”O mămică zglobie a întrebat directoarea unei școli: „Da de jucat se vor mai juca elevii ăștia?”Oricum vor nu vor unii , VIN TABLETELE ȘI LEPTOPURILE!!! Să nu vă bateți pe ele...
Google PageRank Checker