27 de ani
de presa libera
Luni, Octombrie 23, 2017 11:16 AM

Cultura

Cine sunt câştigătorii celei de-a XXVIII-a ediţii a Concursului Naţional de Creaţie Literară „Vasile Voiculescu” de la Buzău

de Cristian IONESCU
Cultura  |
11.10.2017, 00:00
1393
  • Decernarea premiilor va avea loc săptămâna aceasta la Pârscov

   Cea de a XXVIII-a ediţie a Concursului Naţional de Creaţie Literară „Vasile Voiculescu” de la Buzău şi-a desemnat  câştigă­torii. Anul acesta, au participat cu lucrări (volume şi manuscrise) 120 de scriitori şi elevi din toată ţara. Valoarea totală a premiilor se apropie de 10.000 lei, principalul organizator şi finanţator al celui mai longeviv concurs de creaţie literară din Buzău fiind Centrul Cultural „Al. Marghiloman”.

   Spre deosebire de anii trecuţi, ediţia aceasta a avut o secţiune destinată elevilor din Pârscov, localitatea în care s-a născut Vasile Voiculescu.

   Juriul concursului a fost format din Aurel Baros (preşedintele filialei de proză a Uniunii Scriitorilor din România), scriitorii Dumitru Ion Dincă, Marin Ifrim, Cristinel Popa şi Ionel Stănuţă.

   Joi, 12 octombrie, va avea loc, la ora 16,00, manifestarea omagială dedicată lui Vasile Voiculescu. Despre personalitatea şi opera acestuia vor vorbi Aurel Maria Baros, Ion Lazu (istoric şi critic literar) şi scriitorul Dumitru Ion Dincă.

   Tot cu acest prilej, va fi deschisă o expoziţie cu fotografii, manuscrise şi alte documente aparţinând scriitorului, organizată de Biblioteca Jude­ţeană. De asemenea, se va lansa volumul „Moravuri perpetue”, autor Alexandru Ţiclea. Moderatorul întâlnirii, care se va desfăşura sub genericul „Acasă la Vasile Voiculescu”, va fi Dumitru Ion Dincă.

   Decernarea premiilor Concursului Naţional de Creaţie Literară „Vasile Voiculescu” va avea loc vineri, 13 octombrie, de la ora 11,00, la casa memorială a marelui scriitor, de la Pârscov.

Iată lista premianţilor:

I. Secţiunea „Volume”

- MARELE PREMIU - 1.500 lei, acordat de Consiliul Judeţean Buzău - LIVIU GRÂSOIU, Bucureşti, pentru volumul „Povestea dintre vor­be“.

- PREMIUL NAŢIONAL „VASILE VOICULESCU“ la secţiunea POEZIE -1.000 lei, acordat de Centrul Cultural „Alexandru Marghiloman“ - FLORIN DOCHIA din Câmpina/judeţul Prahova, pentru volumul „ Produse derivate“.

- PREMIUL NAŢIONAL „VASILE VOICULESCU“ la secţiunea PROZĂ - 1.000 lei, acordat de Biblioteca Jude­ţeană „Vasile Voiculescu“ - SIMONA LIUTIEV, Piteşti, pentru volumul „Câmpie şi oase“.

- PREMIUL NAŢIONAL LA SECŢIUNEA PUBLICISTICĂ NU S-A ACORDAT.

- PREMIUL SPECIAL AL PRIMĂRIEI PÂRSCOV - 1.000 lei, MAR1US ALBERT NE­GUŢ, Bucureşti, pentru volumul „Îngeri rătăciţi“.

- PREMIUL SPECIAL oferit de familia BĂCIUCU - 700 lei, MIHAELA ROXANA BOBOC, Buzău, pentru volumul „Spovedania oaselor“

- PREMIUL SPECIAL - 500 lei, oferit de Fundaţia „MITROPOLIT IRINEU MI­HĂL­CES­CU“, pentru proză re­ligioasă - CORNEL GALBEN, Bacău, autorul volumului „Zile de trecere“.

- PREMIUL SPECIAL -500 lei, oferit de Asociaţia Culturală „Renaşterea buzoiană“, CHARIS SAMV, Bucureşti, pentru volumul de versuri „Despletitele atingeri“.

II. Secţiunea „manuscris /elevi”

- PREMIUL „ACASĂ LA „VASILE VOICULESCU“ - 500 lei, pentru poezie, acordat de publicistul CRISTINEL POPA elevei ADELINA PO­PA, clasa a VIII-a B, Şcoala Gimnazială din comuna Pârscov.

- PREMIUL „ACASĂ LA VASILE VOICULESCU“ - 500 lei, pentru proză, acordat de Primăria comunei Pârscov se acordă elevei ANDREEA DOGARU, de la Şcoala Gimnazială Pârscov.

- PREMIUL „VASILE VOI­CULESCU“- 500 lei, pentru poezie, acordat de publicistul CRISTINEL POPA domni­şoarei DENISA LEPĂ­DATU, Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri“ Galaţi.

- PREMIUL „VASILE VOICULESCU“ - 500 lei, pentru proză, acordat de Centrul Cultural „Alexandru Marghiloman“ - MIHAELA EUGENIA MIULESCU, clasa a XII-a, Colegiul Tehnic „ General Gheorghe Magheru“ - Târgu Jiu, judeţul Gorj.

- PREMIUL EDITURII ALPHA BUZĂU, care constă în editarea (tipărirea) în peste 100 de exemplare a unui volum de poezie (sau proză) de circa 100 de pagini - ELENA ANDRA MÎRZA, Colegiul Naţional „Alexandru Ioan Cuza” Ploieşti.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Muzicianul australian George Young, 'mentorul' trupei AC/DC, a murit la 70 de ani
Luni, Octombrie 23, 2017 11:02 AM

Muzicianul australian George Young, cunoscut ca 'mentor' trupei AC/DC, a murit la 70 de ani, potrivit unui anunț difuzat luni de legendara trupă de hard rock, citat luni de AFP.

MDRAPFE: AM POIM - proiecte de 69 milioane euro referitoare la ocrotirea ariilor naturale protejate
Luni, Octombrie 23, 2017 11:00 AM

Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Infrastructura Mare (AM POIM) a primit, până la 16 octombrie, 62 de proiecte, în valoare totală eligibilă de 69 milioane de euro, care vizează elaborarea planurilor de management, seturilor de măsuri de conservare, planurilor de acțiune pentru ariile naturale protejate, informează un comunicat al MDRAPFE transmis luni AGERPRES.

Tenis: Clasamentul ATP - Marius Copil a coborât pe locul 78
Luni, Octombrie 23, 2017 10:56 AM

Tenismanul român Marius Copil a coborât patru locuri și se află pe poziția a 78-a în clasamentul mondial al jucătorilor profesioniști de tenis (ATP), dat publicității luni.

PORTATIV ROMÂNESC: Bianca Ionescu
Luni, Octombrie 23, 2017 10:53 AM

Soprana Bianca Ionescu s-a născut la 20 mai 1961. A absolvit Liceul de muzică nr.1 din București în 1978, apoi a urmat cursurile Conservatorului de muzică "Ciprian Porumbescu", la clasa de canto a Artei Florescu, absolvind facultatea în 1983, potrivit site-ului www.opereta.ro.

Auto: Verstappen a calificat drept "stupide deciziile care ucid Formula 1" după penalizarea sa
Luni, Octombrie 23, 2017 10:53 AM

Pilotul olandez Max Verstappen (Red Bull) a denunțat, duminică, decizia juriului Marelui Premiu al Statelor Unite care l-a penalizat cu cinci secunde și a fost privat de locul al treilea pe podium, apreciind că "aceste decizii stupide ucid Formula 1", a spus el cu regret.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
23 Oct, 08:50 Scutirea populaţiei de la plata apei meteorice este „apă de ploaie”!
Pixelu cu prosteli a comentat pentru articolul Buzoienii, deschizători de drumuri? Scutirea populaţiei de la plata apei meteorice ar putea deveni lege:
UAT Municipiul Buzău (Primăria Municipiului Buzău), acționarul majoritar al Companiei de Apă Buzău S.A., dă dovadă de maximă ipocrizie. Dacă Toma ar dori ca buzoienii să beneficieze de tarife mai mici atunci ar renunța la redevența de 1% pe cifra de afaceri pe care trebuie să o plătească operatorul acționarilor și care este parte integrantă în algoritmul de calcul al tarifului perceput de operator. Peste tot, în țările suverane, se adoptă principiul non-profitului în administrarea utilităților publice. Doar în țări asociate neocolonialismului se mai întâlnesc contracte de parteneriat public privat sau contracte de concesiune. În cazul nostru, ca să nu bată la ochi, le-au botezat contracte de delegare.
În Contractul de Delegare la Art. 39-2. (pag.34) găsim un text legat de redevență. Ce caută redevența de 1% pe cifra de afaceri? Chipurile primăria se luptă pentru tarife mai mici pentru populație dar vrea o parte din profitul operatorului unde este acționară, profit care se obține tocmai de la populație. Ce dovadă mai clară de prosteală vreți!
23 Oct, 02:09 Actuala stagiune - revitalizare teatrală sau menţinerea aceluiasi fundal cenuşiu?
Nik Şimandan a comentat pentru articolul „Tele-Encounters”, proiectul Teatrului „G. Ciprian”, o premieră mondială lansată în prezenţa partenerilor din Spania şi Portugalia:
Dar mai mult teatru, la nivel de institutie profesionistă de spectacole, când o sa avem? Stie cineva, la aceasta oră , ce proiecte ne oferă Teatrul "George Ciprian"în actuala stagiune? Vom asista la vreo premieră...proprie? Când? Că doar stagiunea s-a deschis demult - cel puţin la celelalte teatre similare din ţară. Nu există niciun panou sau afişier care să menţioneze măcar un spectacol teatral pe săptămână, ca ofertă pentru marele public -aşa cum s-ar cuveni din partea acestei importante instituţii cu profil educaţional expres!
22 Oct, 16:24 Sigur
Eu a comentat pentru articolul Catedrala Arhiepiscopală, prădată de hoți. Ce sumă au sustras:
Sigur e unul școlit la pușcăriile țării, trăit în mizerie, eliberat înainte de termen și care are ceva habar de furtul bine acoperit...
Google PageRank Checker