Constituția României, la articolul 115 (4), zice așa: „Guvernul poate adopta ordonanțe de urgență numai în situații extraordinare a căror reglementare nu poate fi amânată, având obligația de a motiva urgența în cuprinsul acestora”. Deci, Constituția zice asta. Adică legea aia fundamentală cu care stă Partidul Social Democrat în gură toată ziua și zice că „statul paralel” n-o res­pectă. După care vine infractorul Dragnea și zice că se va da ordonanță de urgență pe Codul penal, pentru că „este o istorie care nu se mai termină”.

Nu pentru că este o situație extraordinară, cum, în mod obligatoriu, cere Constituția. Nu pentru că este o reglementare care nu poate fi, sub nicio formă, amânată. Ci pentru că „e o istorie care nu se mai termină”. Mda. Normal că nu se mai termină. De doi ani de când a preluat aproape toată puterea în stat și de când încearcă în absolut toate felurile să scape de dosare și de pușcărie, Dragnea n-a scăpat. Așa că trebuie să scape și să se termine odată și istoria asta.

Apoi, apare doamna VV, care, foarte inteligentă, așa cum o știm, zice că CEx al PSD a adoptat în unanimitate să se dea ordonanță de urgență, dar cică „nu mă puneți să dau detalii”. Că e o chestiune politică și, dacă e politică, atunci e suficient să se voteze în coaliție, după care se rezolvă și în Guvern.

Incredibil, totuși. Auzi, să n-o punem să dea detalii, de parcă ea, în Guvern, e femeia de serviciu a lui Vâlcov, nu omul care conduce Guvernul României. Dar pe cine, doamnă, să punem să ne dea și nouă, proștilor care plătim taxe în statul ăsta mafiot, niște detalii despre ce face Guvernul? Pe dracu’ să-l punem? Cine să ne explice care-i urgența? De ce nu se merge pe varianta pe care s-a început modificarea Codului penal, adică prin Parlament, dacă tot s-ar urmări doar articolele declarate constituționale de Curtea Constituțională? Pentru că au unii emoții cu majoritatea în Parlament? Pentru că trebuie scăpat Dragnea de pușcărie și o ordonanță de urgență ar rezolva într-o secundă istoria asta care nu se mai termină așa cum vrea el? Bine, atunci.

DISTRIBUIȚI
loading...