Nici măcar discuţiile – deja aprinse din spaţiul public şi, mai ales, virtual – legate de aşa-zisul “refe­rendum pentru familia tradiţională” nu mai pot acoperi gălăgia iscată în jurul noii revolte a liderilor social-democraţi împotriva lui Liviu Dragnea. Nu mi-am propus să fac aici consideraţii despre ceea ce se întâmplă în interiorul principalului partid de guvernământ, dat fiind că, la finele săptămânii trecute, scenariile o luaseră complet pe arătură, semn că maşinăria zvonsiticii PSD funcţionează, Însă nu suficent de bine încât să reuşească să deturneze atenţia către alt subiect, care ar fi, cum spuneam mai sus, referendumul anunţat pentru această toamnă.

Nici pe tema referendumului nu vreau să vorbesc aici, acesta fiind doar o chestiune mize­rabilă, care priveşte un subiect marginal al societăţii româneşti, dar care demonstrează, încă o dată, dorinţa politicienilor, indiferent de culoare, de a controla cât mai mult din viaţa românilor, inclusiv pe cea din aşternuturi. Şi bineînţeles că o pot face, cu sprijinul larg al bizonului mioritic, dat fiind că trăim într-o ţară în care, de exe­mplu, nimeni nu a ieşit în stradă, nici măcar cei vizaţi, în momentul în care guvernul a deturnat banii Cercetării pentru a-i plasa în Catedrala Mântuirii Neamului.

În principiu, soarta referendumului pare foarte clară. O arată cu prisosinţă un sondaj de opinie din această vară, realizat de Centrul de Sociologie Urbană şi Regională (CURS), din care aflăm că 96,1 la sută dintre votanţii PSD sunt împotriva căsătoriior dintre persoane de acelaşi sex, la fel ca şi 84,3 procente dintre votanţii PNL, 68,9 la sută dintre cei ai USR, 86,7 procente dintre cei ai ALDE şi 88 la sută dintre cei ai PMP. În mod paradoxal, salvarea ar putea veni de la cei mulţi şi huliţi care, la alegerile din 2016, au făcut nişte lucruri fiziologice pe el de vot. Şi care, la acest referendum, ar trebui să repete figura de acum doi ani, ba chiar să îi mai molipsească şi pe alţii. Cu condiţia, însă, de a le trece tuturor până la europarlamentare şi prezidenţiale.

Este, până la urmă, o îndatorire de onoare de a trânti acest referendum; dacă nu din dorinţa de a nu ne face încă o dată de râs, măcar pentru a le arăta politicienilor români că nu suntem atât de proşti pe cât ar vrea ei să fim.

P.S.: Poate că aş fi mult mai relaxat în abordarea acestei probleme dacă nu aş fi convins că pentru o groază de cetăţeni care se vor prezenta la referendum şi vor vota DA, sintagma ,,familia ­tradiţio­nală” le include pe cele în care taţii îşi abuzează, inclusiv sexual, copiii, în care bărbaţii îşi “încing” consoartele cu diverse obiecte contondente atunci câd se întorc binedispuşi de la cârciumă sau pe cele formate din tinere abia ieşite din pubertate şi domni pentru care drumul cel mai normal spre biserică ar fi în dric, nu în alaiul de nuntă.

DISTRIBUIȚI
loading...

9 COMENTARII

 1. Așa rușinat și îmbujorat mă voi prezenta la referendum și la fel de rușinat voi vota pentru.

  • Pixele, Dane, pisică ce ești, am un feeling că acesta a fost ultimul tău comentariu. Nu crezi la fel?

 2. nu inteleg de unde o scoateti pe aia cu „familia traditionala = barbatul bate femeia”! O tampenie mai mare decat asta nu puteti debita!

  Chiar daca e o prostie sa definesti „familia” in loc sa definesti „casatoria”, prostia persista si la oponentii acestu referendum. Brusc, toti barbatii din Romania au devenit niste nenorociti betivi si mai noi, Islamisti, care vor neaparat sa bata pe cineva, fie sotie, fie copii, fie cumnata, sau macar un purcel ceva!

  Imediat, la ordin, apar si ONG-urile Sorosiste cu statistici contrafacute care le imita pe alea din vest. Aparent femeile sunt batute la noi mai rau ca in Arabia Saudita sau in Irak! Nu au drepturi de vot, nu au voie sa iasa din casa, nu au voie la scoala. Viata lor este un calvar la cratita desculte si gravide!

  In realitate, Romania este tara cu cea mai mica diferenta de venituri intre barbati si femei din Europa!
  Femeile surclaseaza barbatii nu doar in educatie cu o rata aberanta de mare (67% din absolventii universitari sunt femei si doar 33% barbati, o rusine mondiala care spune multe despre esecul educatiei Romanesti), dar pana si in campul muncii.

  Romania, Bulgaria si Letonia fiind singurele tari de pe glob unde mai multe femei decat barbati muncesc full time!

  Adica femeile noastre au si educatie mai buna ca barbatii, si venituri egale si muncesc la fel. Aparent ONG-urile Sorosiste iau ca baza de calcul doar anumite minoritati si ignora restul populatiei de Romani!

  Rusine!

 3. MARE ATENTIE!

  Voi spune asta la infinit. Politicul nu a avut si nu are NICIO initiativa in acest sens! cele aproape 3 milioane de semnaturi stranse nu au NICIO legatura cu vreun partid politic. Coalitia pentru Familie s-a delimitat inca de la inceput de politizarea evenimentului dupa cum a precizat si Mihai Gheorghiu (interviu evz.ro).

  Eu votez nu pentru campania PSD nici pentru moralul PNL si nici pentru alte structuri politice care au vandut tara asta. Eu votez pentru viitorul acestui popor care imi este drag. Ne-au pus la pamant scoala, armata, industria, economia, ne-au luat si pamantul, a mai ramas FAMILIA, altarul limbii si al credintei parintilor nostri. Si pe acestea mai au sa le distruga prin nepasarea noastra si lipsa noastra de atitudine.

  Deşteaptă-te, române, de dragul copiilor tai!

 4. Pt. Ca aniversam 100 de ani de România, sa sărbătorim și victoria normalității în aceasta tara binecuvântată de Dumnezeu!

 5. Toată lumea democratică este condusă de „politicieni infecți” aleși prin vot. Dacă referendumul vânează voturi, poporul este dispus să le dea voturi și pentru o lege off shore avantajoasă României, și pentru autostrăzi, trenuri de mare viteză, urbanizare rurală, industrializare autohtonă(alimentară, petro-chimie, medicamente, vaccinuri, mașini agricole, etc.), educație și sănătate performante. Să-i votăm pe cei mai morali și competenți, și să le cerem respect pentru noi și pentru patrie!

 6. cine esti tu sa iti bati joc de traditia, istoria si credinta acestui neam?? Daca pe acestea nu le cunoastem si nu le pastram vom disparea si atunci la ce ne-at mai ajunge asa zisa bunastare pe care tot o speram ?
  sa nu uitam ca sunt si alte tari in Europa care au votat pt. normalitate si nu a mai ras nimeni de ei – asta nu ne impiedicam sa prosperam!
  sa nu ne batem joc de jertfa inaintasilor nostri si sa nu schimbam traditia dupa cheful occidentului!

 7. Nu , nu-i o rusine. Rusine este ptr. cei care gandesc negativ la aceasta initiativa. Daca cumva PSD-ul a facut ceva bun in Romania , atunci ast referendum ar fi singurul. Ca ei o fac ptr. a mai salva ceva , este alta treaba, dar in fondul existentei noastre , referendumul este o indreptare a nesabuintei multora.

Comments are closed.