Unul dintre cei mai prolifici procurori buzoieni, şeful Biroului Teritorial Buzău al D.I.I.C.O.T., Nicolae Petroşel, se pensionează începând cu 1 septembrie. Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a luat în discuţie cererea sa în sedinţa din 14 iunie 2018, trecerea prin CSM a solicitării fiind doar o formalitate.

Rămâne de văzut cine îi va urma la conducerea DIICOT Buzău, până în acest moment nefiind luată vreo decizie în acest sens la nivel de CSM, iar structura centrală a DIICOT nu a anunţat încă vacantarea funcţiei.

Procurorul Nicolae Petroşel se află la şefia DIICOT Buzău de ani buni, ultimul concurs pentru funcţia de procuror şef birou fiind promovat în 2015. Ultimii ani par să fi fost cei mai prolifici pentru structura pe care o conduce în ceea ce priveşte dosarele grele instrumentate şi trimise în instanţă. Este vorba despre fraudele informatice de la Direcţia Economică a primăriei Buzău, dosarul greu în care unul dintre cei mai cunoscuţi judecători buzoieni, Mihail Stănescu, a fost  la un pas să ajungă după gratii pentru luare de mită, dosar în care sunt implicaţi mai mulţi poliţişti şi un afacerist local. De asemenea, se adaugă numeroase dosare pentru trafic de droguri dar şi infracţiuni economice, precum şi cele legate de reţelele de fraude informatice destructurate în urma anchetelor procurorilor DIICOT Buzău.

Încă procurorul şef al DIICOT Buzău are o mapă profesională impresionantă şi este cunoscut în magistratură drept unul dintre cei mai de temut investigatori. De-a lungul carierei, în afară de DIICOT- Biroul teritorial Buzău, Nicolae Petroşel a activat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău şi DNA Ploieşti.

DISTRIBUIȚI
loading...

1 COMENTARIU

  1. Ce interese se ascund în spatele acestui lucru ? Cine știe să citească printre rânduri înțelege ….Trebuie băgat din nou rahatul sub preș….Pe Boscorodeala când îl albesc complet ?

Comments are closed.