Refacerea DJ203K de la Mărăcineni, unde trebuie extins pe două benzi până la Podu Muncii, figurează de câţiva ani ca obiectiv important al Consiliului Judeţean Buzău.

2017 părea să fie anul izbânzii, mai ales că administratorul drumului, CJ Buzău, obţinuse finanţare guvernamentală pentru drumul de pe Valea Slănicului. Iată că nu a fost aşa şi, deşi în această perioadă era aşteptată începerea lucrărilor, autorităţile judeţului şi localnicii mai au de numărat zile.

Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor (CNSC) a decis anularea deciziei CJ Buzău de atribuire a lucrării către francezii de la Eurovia/Vinci. Este pentru a doua oară când CNSC cere reluarea precedurilor, după ce acest lucru s-a mai întâmplat şi în luna septembrie 2017, iar în ianuarie 2018, CJ Buzău a făcut o a doua atribuire, tot către Eurovia/Vinci.

Rezultatul a fost din nou contestat, astfel că lucrările nu vor demara la începutul primăverii.

Preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Petre Emanoil Neagu, a precizat luni, vizibil deranjat de situaţie şi dând vina pe legislaţie, că drumul va intra în reabilitare în următoarele luni.

„Această lege e antiromânească. Mă refer aici la legea achiziţiilor publice care permite ca o licitaţie pentru o lucrare de utilitate publică să se întindă pe durata câtorva ani. În forma în care este legea acum, ne tăiem singuri craca de sub picioare. Vrem să atragem cât mai multe fonduri europene, în unele instituţii se fac mari eforturi, sunt angajaţi care fac ore suplimentare pentru a grăbi implementarea proiectelor, dar ne trezim că lucrurile se blochează cu anii când firmele se contestă una pe alta. Toate ţările din jur, Ungaria, Cehia, Polonia şi-au adaptat legislaţia ca lucrurile să meargă şnur, numai noi nu. M-am plâns şi parlamentarilor de Buzău, e treaba lor să facă ori să schimbe legi, am speranţe că în scurt timp această lege va fi simplificată”, a declarat Neagu luni, în, cadrul unei conferiţe de presă organizată pentru semnarea contractului de finanţare pentru reabilitarea şi dotarea sediului Bibliotecii Judeţene.

Anul acesta, în luna mai se vor împlini doi ani de la lansarea procedurii pe SEAP, de atribuire a lucrării de reabilitare a tronsonului din DJ203K Mărăcineni – Podu Muncii. Valoarea estimată a lucrării este de 18 milioane de euro.

Între timp, deşi nu a fost o iarnă grea, şoseaua a ajuns de necirculat pe unele porţiuni, cu cratere adânci în asfalt, pe care localnicii au început să le acopere cu nisip sau cu ciment în aşteptarea intervenţiei administratorului drumului.

DISTRIBUIȚI
loading...

3 COMENTARII

  1. Hai sa adoptam o groapa… am lansat o initiativa……dar nu am avut sustinatori….am vrut sa plantam gropile de pe acest drum cu salcam…creste repede…putem relua operatiunea

  2. Atribuirea executarii proiectului DJ 203K, tronsonul in cauza, a fost contestata in toamna la o instanta competenta, C A Ploiesti, in noiembrie a fost respinsa contestarea cu o solutie definitiva („dosar 7140/2/2017 din 17.10.2017, solutie: respinge ca nefondate plângerile formulate; definitiva; hotarare 2529/09.11.2017”). Prin urmare, constatam astazi ca o institutie romaneasca anuleaza o hotarare judecatoreasca!!! Am incercat sa aflu numarul deciziei CNSC si, evident, a celor care au cerut luarea acestei decizii. Imposibil!! Eu am inteles ca deja a fost semnat contractul de finantare asa cum a mai fost si in urma cu mai multi ani, când la CJ era dl Bigiu presedinte si ministru semnatar dl Dragnea.
    Cine are interes sa castige acest proiect de 18.000.000 euro? Pe noi ne intereseaza drumul de zeci de ani lasat in paragina, carpit de doua ori pe an cu sume suficient de mari, lucrari de foarte proasta calitate, facute in „regim de urgenta”!!

Comments are closed.