27 de ani
de presa libera
Joi, Noiembrie 23, 2017 16:46 PM

Educatie

Cinci licee din Buzău unde anul acesta s-a intrat cu media 2

de Cristian IONESCU
Educatie  |
13.07.2017, 00:00
2680

   Diferenţe uriaşe între ultimele medii de admitere în liceele buzoiene după repartizarea computerizată. În baza datelor publicate pe portalul Ministerului Edu­ca­ţiei, între cea mai mică medie de admitere la Colegiul „B.P. Hasdeu” şi ultima medie de la Colegiul Tehnic este o diferenţă de aproape 7 puncte.

   Mai exact, ultimul buzoian admis la Hasdeu a avut media 9,32 (profil filologie), iar ultimul admis la Colegiul Tehnic a avut media 2,46. Acesta a obţinut la Evaluarea Naţională nota 1 la Matematică şi nota 1,80 la Limba şi Literatura Româ­nă şi a fost admis la Colegiul Tehnic, la profilul „mecanică”.

Topul celor mai bune licee
  Revenind la Colegiul Hasdeu, anul acesta, la profilul „matematică-informatică bilingv” ultima medie a fost 9,87. Aici au fost admişi 23 dintre cei 24 de buzoieni care au obţinut media 10 la Evaluarea Naţio­nală.
   Pe locul doi în topul liceelor buzoiene cu cele mai mari medii la admitere se situează Liceul Pedagogic „Spiru Haret”, unde cea mai mică medie a fost 8,28. Colegiul „M. Eminescu” se situează pe poziţia a III-a cu ultimul admis având media 8,08 (filologie). Urmează Liceul „Marghiloman” cu media 7,74 (filologie) şi Colegiul „Alexandru Vlahuţă”, unde ultima medie a fost 7,34 (ştiinţe sociale). La Colegiul Economic, anul acesta, ultima medie a fost 6,91 (economic).

Topul celor mai slabe licee

   La polul opus, există cinci licee buzoiene la care anul acesta s-a intrat cu medii mai mici de trei: Colegiul Tehnic – media 2,46; Liceul Tehnologic „Traian Săvulescu” Rm. Sărat – media 2,51; Liceul Tehnologic Ruşeţu – media 2,54; Liceul Tehnologic „V. Frunză” Rm. Sărat – media 2,59; Colegiul Agricol „C. Angelescu” – media 2,92.

   Mediile deosebit de mici cu care au fost admişi la liceu peste 200 de elevi buzoieni, cu medii sub 5, trag în continuare un semnal de alarmă în legătură cu actualul sistem de învăţământ românesc. Este aproape imposibil de crezut că profesorii din aceste licee „codaşe” vor fi capabili să transforme un elev admis cu media 2 într-unul care va obţine peste patru ani media 6 la Bacalaureat. Şi asta pentru că, odată cu desfiinţarea învăţământului profesional, şi elevii cu medii de 1 şi 2 sunt „obligaţi” să ajungă la un liceu.

Comentarii

admitere liceu (13 Jul, 00:38)
cetatean

CE cauta astia cu note de 1 si 2 la LICEU ? Cum e posibil ca LEGEA sa le permita admiterea la liceu cu asemenea note?

Raspunde
Tot despre liceeni (13 Jul, 08:14)
Admitere

Iar profesorii de la aceste licee au obligatia sa ii faca sa stie matematica si romana cat sa treaca bacalaureatul peste 4 ani. Cum oare? Cand ei nici acum nu reusesc sa acumuleze mai mult de 1-2 puncte peste punctul din oficiu? La final de gimnaziu au goluri foarte mari in invatare, nu au deprindere si vointa de a invata si nici motivatie. Indiferent de medie, ajungi licean. Probabil ca intr-o minune similara spera si pentru final de liceu. Nu mai este posibil insa.

Raspunde
admitere liceu (13 Jul, 08:45)
i.rap

Credeti ca cei care au facut LEGEA sunt mai pregatiti?!

Raspunde
Fiți mai calmi (13 Jul, 23:31)
Ciolacu, Boșco, Adi Mocanu, et co

Unii dintre ei își vor da și doctoratul, ce noi am fost mai breji?!

Raspunde
licee (14 Jul, 16:34)
profesor

situatia este complet falsa oricare dintre acesti ultimi elevi putea intra la orice liceu la care au ramas locuri (14 licee, inclusiv teoretice) La nivelul judetului au ramas 308 locuri neocupate la liceu (si cate or mai fi libere si la profesionala) Se trece pe primul loc Colegiul Tehnic cu cea mai mica medie la mecanica... Da! elevul respectiv probabil se va descurca mai bine la mecanica decat la mate-info (cu acea medie putea intra la mate-info la nehoiu pogoanele, etc) As fi vrut sa fiu profesor la Colegiul Tehnic. Liceu acesta cu campanie, proiecte, etc si-a ocupat integral TOATE locurile (112 elevi si am inteles ca si cele 56 locuri la profesionala). Liceul acesta criticat in articol NU mai are locuri libere. Are si elevi cu media 7,82.... La noi la Filipescu (apropo noi nu aparem in articol deci nu suntem in top-ul rusinii!!!!) situatia este dezastruaosa. Cu toate ca am fost laudati de primarul Toma. S-au inscris 17 elevi adica sub 30% din locuri. Atentie noi am avutabsolventi de clasa a 8-a. Doar 1 elev a acceptat sa se inscrie la noi La fostul liceu CFR (Henri Coanda) s-au inscris doar 5 elevi intr-o clasa si 6 in alta. O sa functioneze clasele cu 5-6 elevi? Probabil Da pentru ca inspectoratul.... Asa ca topul real este altul: 1.Liceul din Rusetu are doar 3 elevi inscrisi ocupare 10% 2.Henri Coanda Buzau 11 elevi ocupare 20% 3.Filipescu Buzau 17 elevi ocupare 30% 4.Meserii si Servicii Buzau 45 elevi ocupare 40% 5.Agricol Smeeni 12 elevi ocupare 33% 6.Liceul teoretic Beceni 14 elevi ocupare 50% Urmeaza Victor Frunza Rm Sarat, Agricol Buzau, Tr Savulescu Rm Sarat, Moisil Buzau, Liceele teoretice Berca si Pogoanele, Liceul Nenitescu Buzau si teroretic Nehoiu Cei 3 elevi de la rusetu vor ajunge probabil la alte licee (nu se poate infiinta clasa cu 3 elevi) Probabil ca Filipescu si henri Coanda nu vorrealiza nici o clasa iar elevii se vor repartiza la alte licee Dati jos poza cu Colegiul Tehnic...tot respectul

Raspunde
Replică (15 Jul, 22:27)
Profesor

Dacă promovarea s-ar realiza într-un mod corect/ in afara de plimbări în Portugalia ar exista și angajări conc4ete în România - atunci altfel ar arata topul facut de dumneavoastră. Va urez succes în a deveni profesor la Colegiul Tehnic - deoarece exprimarea dumneavoastră se pliază perfect cu aspirațiile elevilor de acolo / în special pentru cei care au intrat cu nota 2 (doi).

Raspunde
Replică (16 Jul, 01:07)
Profesor

Nu toți știm sa ne strecuram pe lângă legi - domnule profesor Robert Harabagiu

Raspunde
la luna plina (17 Jul, 14:10)
Buhu hu

Soc! Soc! Soc! Se pare ca nici de data asta marele Goidescu de la Berca, cel mai dorit, cel mai ravnit, cel mai tare din parcare, etc. etc., nu a reusit sa treaca proba scrisa. Daca este asa, eu vreau sa fiu primul la consolari ca ma pricep. Ce-o fi in sufletul bietului Goidescu? Iar l-au bagat cu capul in fata, dar cu spatele gol. Nici macar reprezentantii primariei nu s-au mai dus ca observatori. Bravo fetelor, le-ati dat clasa, la toata pleiada de suporteri. Ce a fost important s-a facut! Restul este tacere...Si uite asa s-a mai dus un mit. Demolatorii de mituri stiu de ce!

Raspunde
de Berca (18 Jul, 18:21)
zambilica

Mai Dinule , ce te mai mănâncă! Tot din motivul asta ai știut si rezultatele la examen pe la ora 12? Cand ati aflat? Atunci cand pupila ta a ieșit la baie dupa o ora de scris?

Raspunde
Prostie mare (18 Jul, 20:33)
Ionică

Hahaha! Măi dinulica măi,da tu chiar esti cu tupeu.Bu hu hu o sa strigi tu de la toamnă.chiar nu ai pic de bun simț.mă,tu nu mai esti director si nici nu o sa mai pupi asa ceva.de ce nu stai ma in banca ta ? Te gadila limba ? Ma tu chiar vrei sa facem public ce faci tu la ore ma ? Vii la clase si ne spui povesti cu rosii plantate de tine,inmultirea pestilor si a porumbeilor,ce si cum faci tu mâncare,tai cocosi in timpul orelor.ai uitat cand neai lasat singuri in clasa si teai intors dupa douazeci de minute si te uitai sa vezi daca ai stropi de sange pe pantofi ?? Oooooo,my God,inchide gura.facem un site cu toate astea si cu poze sa vezi distractie atunci.Si ce ai tu cu acest Goidescu ? Ti-a dat in cap vreodata,ti-a luat painea de la gură? Bucura-te ma si tu acum in vacanță ca de la toamna o sa vorbesti singur prin curte,ca nu ar fi prima oară.ai ramas ca un lup singur,tu cu nevasta si cu prietena ei.vai de tine cate o să auzi si o sa vezi.Surprize,surprize,bu hu huuuuuustriga singur.....

Raspunde
Pentru Dinu Pinguinu cu dragoste (18 Jul, 21:04)
Vasilica fara frica

Mai lasule nenorocit nu mai latra ca altfel o sa ai o surpriza de proportii. inregistrari de la caricaturile tale de ore, sa se auda si la minister. nu te-ai plictisit sa executi tot ce comanda gibonul ala de Marcu? el sta cu capul in fund iar tu ti-o iei peste bot.

Raspunde
Marinica (19 Jul, 15:46)
Baladă

Marinica Marinel Baiat bun dar mic de fel Mic la suflet și la stat Ii place a fi lăudat. Eu îs mare,eu îs tare, Zice-n sinea lui Marin Dau in cap la orisicare Cand ocaziile vin. Fac de toate,toate bune Să nu credeti ce se spune, De la scris si comentat La vorbit și acuzat Și-aruncat cu mult rahat Însă cel mai mult imi place Îmbracat la patru ace Sa fiu șef peste popor Stând in mână cu-un topor Ce topor ?toporul meu Sa va zic,că nu-i prea greu Am in el sistem de date Toate puse ca la carte Cu el,eu v-am urmărit Spionat si hărțuit Informatii,evidență Prietenii chiar și prezență Toate au fost la sertaras In dragutul toporas... Ei,dar vremea a trecut Ce am fost eu nu mai sunt Am rămas cu-al meu amic Band cafea dintr-un ibric. Sint la el in orice zi, Nu ne putem despărți Ani de zile si luni bune L-am slujit precum un câine Noi vorbim,facem de toate Tragem sfori pe orice parte Murdarim imagini,vieți Noi,cei mai curați băieți. Eii,si zilele trecute Tare mult m-am bucurat Când o veche cunoștință La examen a picat "Nuca-i tare,ce să-i fac?... Zici in gândul tău si taci... "Atat poate, atât duce L-au împins greul să urce..." Așa zice Marinica Despre alții-n sinea sa Ne-întrebăm si noi in taină Oare el o mai putea ? Marinel cel plin de fiere Si viteaz ca o muiere... Află,dragă Marinica Dar nu vrem sa ne porți pică Alții mai mari decât tine La concurs au mers cu bine Au avut curaj,să știi N-au fost proști,precum tu spui Așa că, degeaba,frate Dai din gură zi și noapte Ești bărbat,destept cum spui? Demonstrează mai întâi... Eeeiii,și-al nostru Marinica Mititel cât o furnică Mic la stat,dar și la sfat Este bun de ignorat... Si-am încălecat pe-o sa.... Mintea ma doare deja De atâta dușmănie Cât poate-n Marin să fie...

Raspunde
JENANT (19 Jul, 20:13)
Gina

Mai lasati l dracului pe Dinu in pace ca ne.-am saturat.O fi si el dar nici chiar asa.Cata ura puteti avea in voi mai fratilor....seamana a paranoia.Si zau ca nu sunt fan,dar chiar ma revolta!RUSINICA! Bucurati-va de viata ca e scurtaaaa...

Raspunde
Corect (19 Jul, 22:49)
Absolvent

Asa e d-na/d-ra Gina! Sunt deacord cu dvs mai ales i n prima parte. Dar din cate am observat, oamenii astia nu se pornesc din senin, intotdeauna e ala rau care porneste si da primul cu bata. Si dă! Mai ales în d-nul Goidescu, un om care nu a jignit în vița lui pe nimeni. Așa că mai studiați.

Raspunde
O parere (20 Jul, 01:46)
Titi

Cervantes si Caragiale,definitorii pentru realitatea pe care o trăim,noi,cei ce suntem drepți si vrem sa nu ne murdarim deloc!Minciuna si rautatea s- a adoptat pe loc intr-un loc de scandal unde scuipa cu venin aceeasi vesnici susținători.Frustrarea întotdeauna conduce la o anumita forma de agresivitate! susținători!Adevarat,frustrarea intodeauna duce la o anumita forma de agresivitate!

Raspunde
din simpatie (20 Jul, 08:13)
de acord

Aici ai dreptate, Titisor. Te descri la perfecție. Mai ales ca frustrarea vine si din paranoia. D.na Gina știa ceva , te cunoaște destul de bine si dumneaiei.

Raspunde
Parerea meaCcî (20 Jul, 08:27)
Geta

Cunosc ambele personaje în schimb d'nul Goidescu are galerie mare!lI cunosc ...o muiere prefăcută.,celalalt le spune mai pe fata!Sa nu exagerăm nici unul nu e de pus la rana! Ma întreb cui folosesc toate astea.poezii,manele,balade zău ca ma amuză dar ma si îngrijorează!

Raspunde
Frustrare (20 Jul, 09:37)
Gigel

Ca mulți sint frustrați stim si se vede.frustrati ca nu pot sa ajunga unde isi doresc.până unde duce aceasta frustrare este îngrijorător.știți,unii zac prin spitale,inghit medicamente puternice,dar nu fac rău nimanui.cica ăia sunt nebuni,asa le zice lumea.iar alții,in schimb,stau in libertate,mancand zilele altora,fără a lua medicamente.Ma intreb care sunt adevaratii nebuni.Păcat ca ne place sa o facem pe nebunii...

Raspunde
Directoare (20 Jul, 12:43)
Dana

S-a incheiat concursul. A castigat pupila. Felicitari!

Raspunde
Dezamagire (20 Jul, 15:09)
Un prieten

Nu e greu de ghicit,d_nul Gigel!În loc sa ne transform in apărători unuia si altuia mai bine ne-am face noi o radiografie.Ei sunt mari se descurcă singuri vedeti-va de batranete si lăsați răzbunarea la o parte !Păcat sunt profund dezamăgit si cu asta am încheiat.

Raspunde
Concluzie (20 Jul, 17:59)
Ramo

Nu căutați ca scut o falsa! masca a smerenie,pentru ca nimic nu trece fara sa fie cunoscut!Domnule Poet,mai usurel!

Raspunde
Clarificare (20 Jul, 22:22)
Neavali

Marinica nu face confuzii! pupila e aia care a iesit afara din timpul concursului dar nu a reusit sa tina minte toate raspunsurile pana s-a intors in sala.

Raspunde
Pinguinisme (21 Jul, 14:49)
Molly

Dragi colegi de la Berca,puteti rezolva simplu problema cu Marean.La inceputul anului scolar,solicitati unui cabinet de psihiatrie sa-l testeze pe acest individ.Din cele relatate, si auzite, s-a asigurat de un pat la Sapoca.Nu va ramane decat sa o rugati pe colega de la Valea Nucului sa-l informeze,din cand in cand,cu ce se mai intampla pe la scoala.,,Succesuri'' multe !

Raspunde
admitere liceu (22 Jul, 15:51)
profesor

Asa cum arata sugestiva poza, e un chin atat pentru elevi cât si pentru profesori.Elevii cu nota 2 au un ritm mai lent de invatare si au nevoie de o programa scolara potrivita cunostintelor acumulate, care sa includa dictari, operatii aritmetice elementare, etc.

Raspunde
Concluzie (22 Jul, 16:56)
Elev

Foarte adevarat d-le profesor!

Raspunde
Admitere (23 Jul, 16:52)
Observator

Păcat ce elevii de 1 si 2 se orientează catre liceu si nu se duc la sc.profesionala de învețe o meserie!BIne daca au noroc la bac ei vor fi viitorul de maine ca doar avem atâtea exemple!

Raspunde

Stiri Agerpres

Țiriac critică proiectul "România în mișcare" și spune că Guvernul ar trebui să aloce sume mai mari sportului
Joi, Noiembrie 23, 2017 16:37 PM

Fostul tenisman Ion Țiriac, în prezent om de afaceri, a criticat, joi, proiectul "România în mișcare", anunțat de ministrul Tineretului și Sportului, Marius Dunca, în cadrul Conferinței Naționale "Trecut, prezent și viitor în sportul românesc", precizând că suma alocată, 9 milioane de lei, este insuficientă și ar trebui mărită de Guvern.

Muzeul Național Cotroceni deschis publicului de Ziua Națională a României
Joi, Noiembrie 23, 2017 16:37 PM

Muzeul Național Cotroceni sărbătorește pe 1 decembrie Ziua Națională a României printr-o incursiune fascinantă în istoria locului unde Regele Ferdinand a semnat "Proclamația către țară" (15 august 1916), prin care se afirma idealul național - unirea Transilvaniei și Bucovinei cu România, informează un comunicat transmis, joi, AGERPRES.

Actrița Stela Popescu a murit (fișă biografică)
Joi, Noiembrie 23, 2017 16:35 PM

Actrița Stela Popescu a murit, la 23 noiembrie 2017, la vârsta de 81 de ani. Artista a fost găsită decedată la domiciliul său.

Hunedoara: Un nou telescaun a intrat în probe în stațiunea Straja
Joi, Noiembrie 23, 2017 16:28 PM

Un nou telescaun a intrat joi în probe în stațiunea Straja, din Valea Jiului, instalația de transport pe cablu urmând să asigure legătura între cabana veche și Vârful Mutu (1.737 m), ceea ce va permite schiorilor să poată folosi trei dintre cele mai bune pârtii din zonă: Lupului, Canal și Mutu.

Ministrul pentru Românii de Pretutindeni a vorbit cu ambasadorul Italiei despre cazul româncei sechestrate
Joi, Noiembrie 23, 2017 16:27 PM

Ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Andreea Păstîrnac, a vorbit, joi, cu ambasadorul Italiei, Marco Giungi, despre cazul româncei sechestrate timp de 10 ani în peninsulă, anunță un comunicat al ministerului, transmis AGERPRES.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
23 Nov, 11:46 si-a vazut sacii-ncaruta
Muzgoci fripturistul a comentat pentru articolul Social-democratul Doru Muzgoci părăsește Consiliul Județean:
Se vorbeste despre o euglena care s-a tarat toata viata sa-i fie cald lui si numai lui.A plecat sa distruga si Patarlagele precum a facut cu Nehoiu.Apropo;a inceput sa functioneze central din Nehoiu?
23 Nov, 11:28 De ce?
sorin a comentat pentru articolul Social-democratul Doru Muzgoci părăsește Consiliul Județean:
StimATA REDACTIE A ZIARULUI de ce nu mai postati comentariile la articolul de mai sus? A telefonat MUZGOCI sau dl.Ciolacu sa nu mai postati.Chiar daca nu mai postati,lumea stie cine este domnul Muzgoci.Dl Muzgoci=superficial,impostor .
23 Nov, 10:24 IMPOSTOR
NEHOIANUL a comentat pentru articolul Social-democratul Doru Muzgoci părăsește Consiliul Județean:
Da paraseste functia de consilier judetean,deoarece vrea sa ajunga dir.la ITM-BUZAU.Sa angajat la primarie la PATARLAGELE sa poata primi calitatea de functionar public.Referitor la spagile care le lua la PDL NEHOIU este perfect adevarat.
Google PageRank Checker