27 de ani
de presa libera
Marti, Noiembrie 21, 2017 14:16 PM

Politic

Cimitir municipal pe terenul unde a fost îngropat cartierul ANL promis acum şapte ani de Elena Udrea, Gabriel Oprea şi Constantin Boşcodeală

de Călin BOSTAN
Politic  |
14.09.2017, 00:00
1471

   Înfiinţarea unui cimitir municipal prinde contur, după ce Guvernul a aprobat, în cadrul şedinţei de săptămâna trecută, transferul către Primărie al unui teren de 5,4 hectare căruia i se va da destinaţia respectivă, a anunţat primarul Constantin Toma în raportul video săptămânal către buzoieni, pe care îl postează pe pagina sa oficială de Facebook.

   Acesta preconizează ca, în primăvară, să poată fi organizată licitaţia pentru proiectare: „O veste importantă este că, în ultima şedinţă de guvern, a ieşit o hotărâre prin care ni s-a alocat, prin transfer de la ­Mi­nisterul Apărării, o suprafaţă de 5,4 hectare - este vorba despre zona de centură, care poate fi accesată şi de pe strada Grigore Baştan, cu unităţile militare din Crâng - pentru un viitor cimitir municipal. Era nevoie de o asemenea investiţie, sper ca procedurile să dureze puţin, astfel încât anul acesta să avem deja cel puţin un studiu de ­fe­zabilitate, astfel încât în primăvară să ţinem deja o licitaţie, pentru proiectare şi apoi pentru execuţie, pentru acest lucru necesar”, a spus Toma

   Terenul pe care se va înfiinţa cimitirul municipal este unul şi acelaşi pe care, în primăvara anului 2010, foştii miniştri Elena Udrea şi Gabriel Oprea, care vizitau împreună Buzăul, promiteau construirea unui cartier ANL, proiect care s-a dovedit, până la urmă, încă un rateu al administraţiei Boşcodeală.

   În urmă cu şapte ani, primarul Constantin Boşcodeală, la braţ cu miniştrii Elena Udrea şi Gabriel Oprea, promitea construirea a 800 de locuinţe pentru buzoieni, prin Agenţia Naţională pentru Locuinţe, pe terenul pus la dispoziţie de Mi­nisterul Apărării Naţionale, la marginea cartierului Micro 14. Predarea celor câteva hectare către municipalitate a fost făcută cu mare fast, în prezenţa Ministrului Dezvoltării şi ­Tu­rismului, Elena Udrea, şi a mi­nistrul Apărării, Gabriel Oprea. Tot atunci, a fost semnat şi protocolul între cele două ­mi­nistere şi Primărie în vederea construcţiei unor blocuri prin ANL în respectivul loc. În total, în noile imobile de pe terenul Armatei ar fi urmat să se mute 800 de familii, o treime dintre apartamente urmând să fie repartizate tinerilor militari din Buzău.

   Proiectul a rămas la stadiul de tăiat panglici, însă, precum vulpea care dacă nu ajunge la struguri zice că sunt acri, Boşcodeală spunea, un an mai târziu, că acest program pentru tineri nu este bine gândit. „Ordonanţa 19 mi s-a părut cel mai bun program. Programul ANL nu este un program bun de sprijin pentru tineri. Ar fi fost mai eficient prin vânzarea de apartamente sau case către tineri la un preţ redus pe metrul pătrat”, spunea Boşcodeală, ca şi când pe Ordonanţa 19 s-ar fi construit la Buzău locuinţe de nu mai ştiu autorităţile ce să facă cu ele.

   În urmă cu doi ani, Ministerul Apărării a cerut înapoi cele 5,6 hectare de teren pe care se credea că vor fi construite locuinţe pentru tineri, iar consilierii municipali au aprobat, în anul 2015, trecerea suprafeţei respective din domeniul public al municipiului Buzău şi din administrarea Consiliului Local Municipal, în domeniul public al statului şi în administrarea Mi­nisterului Apărării Naţionale.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Dragnea despre absența senatorilor din Comisia de apărare: În general nu cred în coincidențe
Marti, Noiembrie 21, 2017 14:10 PM

Senatorii din Comisia de apărare au lipsit săptămâna trecută de la ședința în care trebuiau să voteze proiectul de lege privind achiziția rachetelor Patriot pentru că au fost invitați la un poligon de tir al SPP, a declarat marți președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, lider al social-democraților, care a precizat că nu "crede în coincidențe".

Creșterea schimburilor comerciale bilaterale și implicarea companiilor românești în realizarea de proiecte în Egipt, obiective comune româno-egiptene
Marti, Noiembrie 21, 2017 14:09 PM

Identificarea domeniilor de cooperare de interes major, creșterea schimburilor comerciale bilaterale, implicarea companiilor românești în realizarea de proiecte în Egipt, dar și atragerea de investiții egiptene în România au fost principalele subiecte discutate luni de Ilan Laufer, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat și Sherif Ismail, prim-ministrul Republicii Arabe Egipt, informează marți ministerul de resort.

Tenis: Ana Bogdan, calificată în optimile turneului WTA de la Mumbai (India)
Marti, Noiembrie 21, 2017 14:01 PM

Jucătoarea română de tenis Ana Bogdan s-a calificat, marți, în optimile de finală ale turneului WTA de la Mumbai (India), dotat cu premii totale de 115.000 dolari, după 6-1, 6-1 cu Victoria Rodriguez (Mexic).

Argeș: Doi răniți în urma exploziei unei butelii în incinta unui restaurant din Pitești
Marti, Noiembrie 21, 2017 13:57 PM

Două persoane au fost rănite, marți, în urma exploziei unei butelii care s-a produs în incinta unui restaurant din municipiul Pitești.

Un asteroid descoperit în octombrie este un vizitator dintr-un alt sistem solar
Marti, Noiembrie 21, 2017 13:56 PM

Un misterios obiect stâncos care avea forma unei țigări detectat în luna octombrie provine dintr-un alt sistem solar, o apariție fără precedent care a fost confirmată luni de astronomi, relatează marți AFP.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
21 Nov, 10:28 Prima ,,plimbare,, deasupra Buzaului cu un avion alaturi de parasutisti !!!
Vasile Bugeac a comentat pentru articolul Români de excepţie care au promovat Buzăul / Primul general de paraşutişti, Grigore Baştan, omul care a sărit din avion cu fiul său în braţe:
In una din vizitele mele acasa (Fam.Bugeac era prietena cu Fam. Bastan )Gr. Bastan ma dat in ,prmire , cdt.de zbor ca sa vad cum se antreneaza parasutisti .Afost deosebit mai ales ca avionul era un aparat german cu 3 motoare di al doilea razboi . Nu voi uita nici-o data grija prieteneasca pe care a avuto Gr. Bastsn pentru mine !!
21 Nov, 07:55 e bine, bine, e foarte bine
bady@sula a comentat pentru articolul O fostă judecătoare la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a băgat în corzi decidenţii Prefecturii pentru un teren de 5,44 ha:
Oricum,titlul de proprietate nr.109917/20.07.2017 era un document fals.A se vedea corespondenta ulterioara emiterii acestuia,dintre OCPI Buzau si Comisaia locala Beceni.Se vede treaba ca n-o sa le mearga smecheriile cu doamna judecator Circei.
21 Nov, 07:19 4,64 mld $ patrioate ~ 1/4 din 19,95 mld $ cât a împrumutat Băse de la FMI și BM
Pixelu patriot, ca și ținătorul mâinii drepte în dreptul inimii a comentat pentru articolul Ciolacu: ,,E important ca achiziţia de rachete Patriot să treacă săptămâna asta de Parlament“:
Interesantă este metoda prin care Dragnea a intrat în clubul select al imunilor la detenție, alături de Băsescu, Tăriceanu, Ponta, Iohannis și Isărescu. Nu s-a pus niciodată problema blocării achiziției (tehnică militară de pe vremea războiului din Vietnam), amânarea adoptării proiectului de achiziție a avut doar scopul de a obține asigurări că cele două noi dosare ale lui Dragnea se vor finaliza cu achitări. Pentru acest lucru a fost nevoie de vizita fulger a secretarului de stat american, Tillerson, care să parafeze înțelegerea. Happy end. Americanii cu banii pe patrioate expirate iar Dragnea cu imunitate la pușcărie.
Dacă chiar se dorea întărirea securității naționale, de ce nu s-au achiziționat patrioate de ultimă generație precum au făcut polonezii? Este drept, prețul era dublu, dar măcar aveai garanția că în eventualitatea unui conflict, chiar făceau ceva.
Google PageRank Checker