27 de ani
de presa libera
Sambata, Septembrie 23, 2017 05:01 AM
opinia-balcescu

Politic

Cimitir municipal pe terenul unde a fost îngropat cartierul ANL promis acum şapte ani de Elena Udrea, Gabriel Oprea şi Constantin Boşcodeală

de Călin BOSTAN
Politic  |
14.09.2017, 00:00
1365

   Înfiinţarea unui cimitir municipal prinde contur, după ce Guvernul a aprobat, în cadrul şedinţei de săptămâna trecută, transferul către Primărie al unui teren de 5,4 hectare căruia i se va da destinaţia respectivă, a anunţat primarul Constantin Toma în raportul video săptămânal către buzoieni, pe care îl postează pe pagina sa oficială de Facebook.

   Acesta preconizează ca, în primăvară, să poată fi organizată licitaţia pentru proiectare: „O veste importantă este că, în ultima şedinţă de guvern, a ieşit o hotărâre prin care ni s-a alocat, prin transfer de la ­Mi­nisterul Apărării, o suprafaţă de 5,4 hectare - este vorba despre zona de centură, care poate fi accesată şi de pe strada Grigore Baştan, cu unităţile militare din Crâng - pentru un viitor cimitir municipal. Era nevoie de o asemenea investiţie, sper ca procedurile să dureze puţin, astfel încât anul acesta să avem deja cel puţin un studiu de ­fe­zabilitate, astfel încât în primăvară să ţinem deja o licitaţie, pentru proiectare şi apoi pentru execuţie, pentru acest lucru necesar”, a spus Toma

   Terenul pe care se va înfiinţa cimitirul municipal este unul şi acelaşi pe care, în primăvara anului 2010, foştii miniştri Elena Udrea şi Gabriel Oprea, care vizitau împreună Buzăul, promiteau construirea unui cartier ANL, proiect care s-a dovedit, până la urmă, încă un rateu al administraţiei Boşcodeală.

   În urmă cu şapte ani, primarul Constantin Boşcodeală, la braţ cu miniştrii Elena Udrea şi Gabriel Oprea, promitea construirea a 800 de locuinţe pentru buzoieni, prin Agenţia Naţională pentru Locuinţe, pe terenul pus la dispoziţie de Mi­nisterul Apărării Naţionale, la marginea cartierului Micro 14. Predarea celor câteva hectare către municipalitate a fost făcută cu mare fast, în prezenţa Ministrului Dezvoltării şi ­Tu­rismului, Elena Udrea, şi a mi­nistrul Apărării, Gabriel Oprea. Tot atunci, a fost semnat şi protocolul între cele două ­mi­nistere şi Primărie în vederea construcţiei unor blocuri prin ANL în respectivul loc. În total, în noile imobile de pe terenul Armatei ar fi urmat să se mute 800 de familii, o treime dintre apartamente urmând să fie repartizate tinerilor militari din Buzău.

   Proiectul a rămas la stadiul de tăiat panglici, însă, precum vulpea care dacă nu ajunge la struguri zice că sunt acri, Boşcodeală spunea, un an mai târziu, că acest program pentru tineri nu este bine gândit. „Ordonanţa 19 mi s-a părut cel mai bun program. Programul ANL nu este un program bun de sprijin pentru tineri. Ar fi fost mai eficient prin vânzarea de apartamente sau case către tineri la un preţ redus pe metrul pătrat”, spunea Boşcodeală, ca şi când pe Ordonanţa 19 s-ar fi construit la Buzău locuinţe de nu mai ştiu autorităţile ce să facă cu ele.

   În urmă cu doi ani, Ministerul Apărării a cerut înapoi cele 5,6 hectare de teren pe care se credea că vor fi construite locuinţe pentru tineri, iar consilierii municipali au aprobat, în anul 2015, trecerea suprafeţei respective din domeniul public al municipiului Buzău şi din administrarea Consiliului Local Municipal, în domeniul public al statului şi în administrarea Mi­nisterului Apărării Naţionale.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

G4 cere ONU reformarea urgentă a Consiliului de Securitate
Sambata, Septembrie 23, 2017 03:56 AM

Mai multe țări cer Organizației Națiunilor Unite să își reformeze Consiliul de Securitate. Subiectul, care revine periodic în dezbatere, a fost redeschis de așa-numitul grup G4 cu ocazia celei de-a 72-a Adunări Generale a ONU, relatează AFP.

DOCUMENTAR: Zodia BALANȚEI (23 septembrie -22 octombrie)
Sambata, Septembrie 23, 2017 03:39 AM

Se spune că cei născuți în zodia Balanței ori au o familie numeroasă, ori sunt niște singuratici. La data de 23 septembrie, din punct de vedere astrologic, se face trecerea în această zodie, a 7-a pe cercul zodiacal clasic european, care cuprinde 12 zodii. Se încheie pe 22 octombrie.

ZILE NAȚIONALE: Regatul Arabiei Saudite
Sambata, Septembrie 23, 2017 03:36 AM

Regatul Arabiei Saudite, cel mai mare stat din Orientul Mijlociu, cu o suprafață de peste 2,1 milioane km pătrați, sărbătorește, la 23 septembrie, ziua națională - aniversarea constituirii Regatului Arabiei Saudite, în 1932, conform mae.ro.

CITATUL ZILEI
Sambata, Septembrie 23, 2017 03:31 AM

SĂRBĂTORI RELIGIOASE - 23 septembrie
Sambata, Septembrie 23, 2017 03:17 AM

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
22 Sep, 23:27 Foarte interesant
Spectaculos! a comentat pentru articolul Buzoianca Anca Neculăiasa a devenit din model, stewardesă!:
Articole platite. Cine Doamne iarta-ma mai e si duduia asta si ce a facut pentru comunitate? Sa fim seriosi!
22 Sep, 19:59 Mizerabil om !
secuiu a comentat pentru articolul Mocanu: ,,Social-democraţii manipulează chiar şi vremea“:
Asta l-a prostit pe Basescu, o data atunci cand a fost pus sa distruga org .jud. PMP, si acum cand incearca disperat sa treaca la PNL sau PSD.Atat de mizerabil este incat nici ciumatii rosii nu-l mai primesc in randul lor.
22 Sep, 15:26 adevarul
max bengosu' a comentat pentru articolul Mocanu: ,,Social-democraţii manipulează chiar şi vremea“:
din textul lui mocanu nu-ti sare-n ochi mai pixelule,n-am spus ca portocalii sau liberalii au fost mai breji,da' judetul ala doar de ciuma aia rosie a fost condus(boscodeala,vasile)
Google PageRank Checker