27 de ani
de presa libera
Duminica, Martie 26, 2017 06:26 AM

Politic

Chiriașii din Centrul Vechi care au distrus casele monument istoric vor fi evacuați

de Călin BOSTAN
Politic  |
20.03.2017, 00:00
5150

   Chiriașii care ocupă clădirile vechi din centrul istoric al municipiului vor fi evacuați, a anun­țat primarul Constantin Toma, care a spus că municipalitatea va aloca fonduri pentru refa­ce­rea acestor clădiri incluse în ca­tegoria monumentelor istorice. Aceasta cu atât mai mult cu cât cei care ocupă, cu statut de chiriași, respectivele clădiri, le-au adus într-o stare avansată de degradare: pereții sunt pe punctul de a se prăbuși, curțile au fost transformate în veritabile depozite de vechituri, prin­tre care se află cotețe pentru păsări de curte pline cu oră­tănii. Casele respective se află în patri­moniul Primăriei, iar opt dintre acestea sunt ocupate de chiriași care plătesc o sumă infimă, de aproximativ 50 de lei lunar.

  „Pe chiriașii Primăriei din cele opt locuințe, în marea lor majoritate asistați social, vom găsi soluții să-i mutăm în altă parte. Mă gândesc la amenajarea unora dintre fostele centrale termice ale Regiei Autonome Municipale, dar și la alte variante“, spune primarul Constantin Toma, care precizează că municipalitatea vrea să reabi­liteze și ultimele clădiri lăsate în pa­ragină de pe strada Cuza Vodă.

   „Este vorba de imaginea orașului nostru. Vin străini, oameni importanți în orașul nostru, ne facem de râs. Chiar în centrul orașului să te prezinți cu asemenea ruine și cu mizeria de rigoare… Vom aloca bani pentru refacerea acestor clădiri care, atenție!, sunt monumente istorice. Din luna iulie se va termina și cu comerțul de la Bazar, sper că în curând Buzăul va avea un centru cu care să ne mândrim în fața vizitatorilor și turiștilor ajunși la noi în oraș“, mai spune primarul Constantin Toma.

   Peste toate acestea, de ceva timp, imobilul în care a funcțio­nat magazinul „Utilul“ de pe strada Cuza Vodă este la un pas să se prăbușească, în timp ce Primăria nu poate face altceva decât să semnalizeze ca atare zona, deoarece nu se cunosc proprietarii imobilului și, prin urmare, nu se poate lua nicio măsură asupra acestuia. Aceas­ta în ciuda faptului că tavanul și acoperișul s-au prăbușit peste mobilierul din magazin, iar pe­reții, a căror structură de rezistență este serios afectată, stau acum să cadă peste trecători.   

Comentarii

Cuza Voda (20 Mar, 00:25)
CITREA MIOARA

Va felicit D.le primar pentru toate propunerile din initiativa D.voastra ! Toate masurile sunt de mare bun simt ! Va urez mult succes in continuare !

Raspunde
centrul vechi (20 Mar, 08:00)
G.Oprea

Se vede mana de om gospodar. Bravo Tomita, si sunt convins ca vei mai face multe surprize placute buzoienilor. Felicitari !

Raspunde
sespre oras (20 Mar, 13:05)
marinescu

felicitarii dle primar de la revolutie nimeni nu sa interesat de imaginea orasului dar nu avea interes dlboscodeala caci era prieten cu toata similieasca care la votat anii de zile dovada caci buzaul are mai multii romii decit romanii

Raspunde
Oras (20 Mar, 16:04)
Adrian

Daca o sa reuseasca sa scoata comertul negrilor din bazar il votez toata viata!!

Raspunde
dovada de rasism (21 Mar, 19:16)
xenohater

ptr.dl. marinescu:mai baiatule intr-adevar erau multi romi care il votau pe dl.boscodeala dar sa nu uitam ca si voi rasa majoritara(cum va credeti) va ingramadeati la pixuri,galeti baloane si cate un mic si o chifla....asa ca hai sa nu mai invinovatim pe nimeni pentru ce a fost si sa ne dam cu parerea protejati de un monitor.

Raspunde
un comentator penibil (21 Mar, 19:26)
xenohater

ptr.adrian:bai iubitorule de ani 1939_1945.nu mai traim in vremule in care se diferentiau oamenii prin culoare.rusine xenofobule.vezi ca vreodata te-ai imbracat si tu din ce comercializau "negrii" cum le spui tu.scoate-ti svastica intiparita din creier si nu mai comenta la adresa oamenilor.nu e de competenta ta.

Raspunde

Stiri Agerpres

Atac la Londra: Poliția britanică vrea informații suplimentare
Duminica, Martie 26, 2017 05:39 AM

Poliția britanică vrea să obțină mai multe informații pentru a stabili circumstanțele exacte în care Khalid Masood a decis să comită atentatul de la Londra, revendicat de gruparea jihadistă Stat Islamic, transmite AFP.

ZILE NAȚIONALE: Republica Populară Bangladesh
Duminica, Martie 26, 2017 05:05 AM

Republica Populară Bangladesh sărbătorește Ziua Națională la 26 martie, dată la care aniversează proclamarea independenței, în anul 1971.

Ziua internațională a luptei împotriva epilepsiei (Purple Day)
Duminica, Martie 26, 2017 04:54 AM

Ziua internațională a luptei împotriva epilepsiei, cunoscută la nivel mondial sub denumirea de Purple Day, este marcată în fiecare an pe 26 martie, vizând creșterea gradului de conștientizare la nivel mondial a bolii.

"Un binecunoscut lider terorist Al-Qaida", ucis de o lovitură americană în Afganistan (Pentagon)
Duminica, Martie 26, 2017 04:47 AM

Pentagonul a precizat sâmbătă că o lovitură a SUA în Afganistan l-a ucis în urmă cu șase zile pe un militant al grupării Al Qaida care era responsabil pentru moartea a doi membri ai serviciilor americane și acuzat pentru implicare în atacul asupra unui autobuz ce transporta echipa de cricket a statului Sri Lanka, în 2009, transmite Reuters.

DOCUMENTAR: 195 de ani de la moartea compozitorului Ludwig van Beethoven
Duminica, Martie 26, 2017 04:46 AM

Compozitorul german Ludwig van Beethoven s-a născut la Bonn, la 16 decembrie 1770.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
25 Mar, 13:09 POLITIA LOCALA
POPESCU LEONTIN a comentat pentru articolul Poliţiştii locali angajaţi ilegal, cu un pas mai aproape de concediere:
DEOARECE UNITATIILE PARTICULARE LUCREAZA CU UN TARIF FOARTE MIC PE CIND UNITATIILE DE STAT PRESTATOARE DE SERVICI LUCTREZA DUPA NORME LEGE .
25 Mar, 13:06 politia locala referitor
popescu leontin a comentat pentru articolul Poliţiştii locali angajaţi ilegal, cu un pas mai aproape de concediere:
Referitor la HAUSUL CARE EXISTA INTRE POLITIA LOCALA POLITIA NATIONALA SI DIRECTIILE PUBLICE DE PAZA ALE STATULUI SINT URMATOARELE . DATORITA UNITATIILOR DIN TARA PRIN DESFINTAREA CORPURIILOR GARDIENILOR PUBLICI SA AJUNS LA HAUS
25 Mar, 08:39 ???
Virgil a comentat pentru articolul Cum a încercat Neagu să îl execute public pe Toma, dar gloanțele l-au nimerit pe Tescaru:
Au inceput lucrarile de primavara in fata locuintei lui Neagu, la Poieni, pe banii primariei. La restul populatiei cand incepe?
Google PageRank Checker