27 de ani
de presa libera
Joi, August 17, 2017 16:32 PM

Politic

Chiriașii din Centrul Vechi care au distrus casele monument istoric vor fi evacuați

de Călin BOSTAN
Politic  |
20.03.2017, 00:00
5327

   Chiriașii care ocupă clădirile vechi din centrul istoric al municipiului vor fi evacuați, a anun­țat primarul Constantin Toma, care a spus că municipalitatea va aloca fonduri pentru refa­ce­rea acestor clădiri incluse în ca­tegoria monumentelor istorice. Aceasta cu atât mai mult cu cât cei care ocupă, cu statut de chiriași, respectivele clădiri, le-au adus într-o stare avansată de degradare: pereții sunt pe punctul de a se prăbuși, curțile au fost transformate în veritabile depozite de vechituri, prin­tre care se află cotețe pentru păsări de curte pline cu oră­tănii. Casele respective se află în patri­moniul Primăriei, iar opt dintre acestea sunt ocupate de chiriași care plătesc o sumă infimă, de aproximativ 50 de lei lunar.

  „Pe chiriașii Primăriei din cele opt locuințe, în marea lor majoritate asistați social, vom găsi soluții să-i mutăm în altă parte. Mă gândesc la amenajarea unora dintre fostele centrale termice ale Regiei Autonome Municipale, dar și la alte variante“, spune primarul Constantin Toma, care precizează că municipalitatea vrea să reabi­liteze și ultimele clădiri lăsate în pa­ragină de pe strada Cuza Vodă.

   „Este vorba de imaginea orașului nostru. Vin străini, oameni importanți în orașul nostru, ne facem de râs. Chiar în centrul orașului să te prezinți cu asemenea ruine și cu mizeria de rigoare… Vom aloca bani pentru refacerea acestor clădiri care, atenție!, sunt monumente istorice. Din luna iulie se va termina și cu comerțul de la Bazar, sper că în curând Buzăul va avea un centru cu care să ne mândrim în fața vizitatorilor și turiștilor ajunși la noi în oraș“, mai spune primarul Constantin Toma.

   Peste toate acestea, de ceva timp, imobilul în care a funcțio­nat magazinul „Utilul“ de pe strada Cuza Vodă este la un pas să se prăbușească, în timp ce Primăria nu poate face altceva decât să semnalizeze ca atare zona, deoarece nu se cunosc proprietarii imobilului și, prin urmare, nu se poate lua nicio măsură asupra acestuia. Aceas­ta în ciuda faptului că tavanul și acoperișul s-au prăbușit peste mobilierul din magazin, iar pe­reții, a căror structură de rezistență este serios afectată, stau acum să cadă peste trecători.   

Comentarii

Cuza Voda (20 Mar, 00:25)
CITREA MIOARA

Va felicit D.le primar pentru toate propunerile din initiativa D.voastra ! Toate masurile sunt de mare bun simt ! Va urez mult succes in continuare !

Raspunde
centrul vechi (20 Mar, 08:00)
G.Oprea

Se vede mana de om gospodar. Bravo Tomita, si sunt convins ca vei mai face multe surprize placute buzoienilor. Felicitari !

Raspunde
sespre oras (20 Mar, 13:05)
marinescu

felicitarii dle primar de la revolutie nimeni nu sa interesat de imaginea orasului dar nu avea interes dlboscodeala caci era prieten cu toata similieasca care la votat anii de zile dovada caci buzaul are mai multii romii decit romanii

Raspunde
Oras (20 Mar, 16:04)
Adrian

Daca o sa reuseasca sa scoata comertul negrilor din bazar il votez toata viata!!

Raspunde
dovada de rasism (21 Mar, 19:16)
xenohater

ptr.dl. marinescu:mai baiatule intr-adevar erau multi romi care il votau pe dl.boscodeala dar sa nu uitam ca si voi rasa majoritara(cum va credeti) va ingramadeati la pixuri,galeti baloane si cate un mic si o chifla....asa ca hai sa nu mai invinovatim pe nimeni pentru ce a fost si sa ne dam cu parerea protejati de un monitor.

Raspunde
un comentator penibil (21 Mar, 19:26)
xenohater

ptr.adrian:bai iubitorule de ani 1939_1945.nu mai traim in vremule in care se diferentiau oamenii prin culoare.rusine xenofobule.vezi ca vreodata te-ai imbracat si tu din ce comercializau "negrii" cum le spui tu.scoate-ti svastica intiparita din creier si nu mai comenta la adresa oamenilor.nu e de competenta ta.

Raspunde

Stiri Agerpres

INHGA: Cod galben de inundații pe râul Olt, pe raza județelor Covasna, Harghita și Brașov, până la ora 21:00
Joi, August 17, 2017 16:00 PM

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, joi, o atenționare Cod galben de inundații, valabilă în următoarele cinci ore, în bazinul hidrografic Olt.

Doi reprezentanți ai asociațiilor de pacienți vor face parte din Comisia Națională de Bioetică a Medicamentului
Joi, August 17, 2017 15:59 PM

Doi reprezentanți ai asociațiilor de pacienți vor face parte din Comisia Națională de Bioetică a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale, potrivit unei decizii luate joi la o dezbatere care a avut loc la Ministerul Sănătății.

Bodog: Vaccinul pneumococic pentru copii, un pas absolut necesar pentru a-i proteja împotriva bolilor
Joi, August 17, 2017 15:55 PM

Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a afirmat joi că introducerea efectivă, din acest an, a vaccinului pneumococic pentru copii reprezintă un pas absolut necesar pentru a-i proteja împotriva unor boli precum pneumonii, otite, septicemii și meningite.

Constanța: Primarul Decebal Făgădău va deschide lucrările Conferinței PRIA Aviation
Joi, August 17, 2017 15:54 PM

Primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău, va participa vineri, 18 august, la lucrările conferinței PRIA Aviation, ce va avea loc pentru al doilea an succesiv în județul Constanța, potrivit unui comunicat de presă al organizatorilor.

Supus criticilor, Donald Trump acuză presa că i-a 'deformat' afirmațiile despre violențele de la Charlottesville
Joi, August 17, 2017 15:49 PM

Președintele american Donald Trump a estimat joi că mass-media au 'deformat' declarațiile sale de după protestele violente de sâmbătă din Charlottesville, în timpul cărora o femeie a fost ucisă, informează DPA și AFP.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
17 Aug, 15:51 Traian
Ilie a comentat pentru articolul A murit fostul prim-secretar de Buzău Tudor Postelnicu, ,,dobitocul“ care a condus Securitatea comunistă:
Incepand cu1975 a fost primsecretar la buzau, pana atunci a fost Ion Sarbu !!
17 Aug, 09:03 Marcel se-ncordează dar s-ar putea să facă febră!
Pixelu sceptic a comentat pentru articolul Cum a aruncat Boşcodeală ani la rând asfaltul la canal:
Nu cred că este pură întâmplare faptul că saitul ADI „Buzău 2008” și-a modificat înfățișarea, activă fiind doar pagina de start și probabil așa va rămâne mult timp de acum încolo. Chiar sunt curios ce modificări se vor propune la Contractul de Delegare astfel încât să nu sară de băs în sus reprezentanta Băncii Europene de Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) în România (o româncă sadea care n-are nici cea mai mică străbatere să pună propriile interese înaintea intereselor propriilor concetățeni români) și să amenințe cu proceduri de infringement și returnarea împrumuturilor nerambursabile derulate prin POS Mediu între anii 2007-2013 (100 milioane euro) și POIM 2014-2020 (~200 milioane euro). Vă readuc aminte că nu este vorba doar de ADI „Buzău 2008” ci de multitudinea de ADI înființate cu același scop în toată țara (nu le-am numărat dar cred că în aproape fiecare județ este constituit un ADI – dacă nu este cu apă atunci sigur este cu gunoi). Miza este uriașă. Dacă s-ar modifica algoritmul de calcul al tarifului operatorului Compania de Apă Buzău S.A., în sensul micșorării tarifelor, s-ar creea un precedent periculos care ar putea să genereze un tăvălug de astfel de modificări în toate ADI-urile din țară, fapt de neconceput pentru cel care deține în momentul actual controlul și anume BERD. Să nu ne amăgim cu mușchii lui Ciolacu. Orice partid aflat vremelnic la guvernare nu face decât să pună în practică voința proprietarului de drept al României, acela care deține capitalul și cum România mai deține mai puțin de 4% din active cam ăsta este aportul la deciziile pe care le ia partidul aflat la guvernare. În firma pe care o administrez eu dețin capitalul și, în consecință, sunt cel care ia deciziile, salariații n-au nicio putere de decizie. Cea mai recentă ispravă a bravilor apărători ai nevoiașilor este trecerea CAS-ului și a CASS-ului de la angajator la angajat, lucru care va genera anularea majorării salariului minim pe economie, fiind încă un cadou oferit capitalului în defavoarea muncii. Pare ipocrizie că tocmai eu, în calitate de angajator, critic o măsură care îmi convine dar dacă se perpetuează trendul cu cadourile oferite capitalului în defavoarea muncii (să împaci și capra și varza este imposibil), România va deveni în cel mai scurt timp un teritoriu pustiu, populația fiind forțată să migreze spre teritorii în care un loc de muncă o scoate din sărăcie și nu o adâncește, așa cum se întâmplă acum în colonia încă România.
17 Aug, 08:13 Compania de apa Nehoiu
Nehoianu a comentat pentru articolul Cum a aruncat Boşcodeală ani la rând asfaltul la canal:
Referitor la angajari,si la Nehoiu sau facut tot pe pile. Aici angajarile sau facut cu acordul domnului primar Milea.Marea majoritate a angajatilor sunt membri Psd Nehoiu.Spaga ptr angajare a fost de 2000 lei.In oras sunt abonati care nu platesc apa.Analizati si cum a fost executat proiectul de racordare la apa si canal.Aceasta lucrare a fost castigata de Hidroconstructia Bucuresti,dupa care este subinchiriata firmelor de casa a Psd.Sau executat lucrari pe unele tronsoane unde era deja apa si canal.Vedeti cum au fost avizate si fazele determinante de catre Inspectia de stat in constructii.In oras daca nu esti agreat de Milea,Constantinescu si celebru de acum Muzgoci(mai nou mare sef la serviciul urbanism oras Patarlagele)
Google PageRank Checker