27 de ani
de presa libera
Duminica, Octombrie 22, 2017 16:35 PM

Politic

Chiriașii din Centrul Vechi care au distrus casele monument istoric vor fi evacuați

de Călin BOSTAN
Politic  |
20.03.2017, 00:00
5349

   Chiriașii care ocupă clădirile vechi din centrul istoric al municipiului vor fi evacuați, a anun­țat primarul Constantin Toma, care a spus că municipalitatea va aloca fonduri pentru refa­ce­rea acestor clădiri incluse în ca­tegoria monumentelor istorice. Aceasta cu atât mai mult cu cât cei care ocupă, cu statut de chiriași, respectivele clădiri, le-au adus într-o stare avansată de degradare: pereții sunt pe punctul de a se prăbuși, curțile au fost transformate în veritabile depozite de vechituri, prin­tre care se află cotețe pentru păsări de curte pline cu oră­tănii. Casele respective se află în patri­moniul Primăriei, iar opt dintre acestea sunt ocupate de chiriași care plătesc o sumă infimă, de aproximativ 50 de lei lunar.

  „Pe chiriașii Primăriei din cele opt locuințe, în marea lor majoritate asistați social, vom găsi soluții să-i mutăm în altă parte. Mă gândesc la amenajarea unora dintre fostele centrale termice ale Regiei Autonome Municipale, dar și la alte variante“, spune primarul Constantin Toma, care precizează că municipalitatea vrea să reabi­liteze și ultimele clădiri lăsate în pa­ragină de pe strada Cuza Vodă.

   „Este vorba de imaginea orașului nostru. Vin străini, oameni importanți în orașul nostru, ne facem de râs. Chiar în centrul orașului să te prezinți cu asemenea ruine și cu mizeria de rigoare… Vom aloca bani pentru refacerea acestor clădiri care, atenție!, sunt monumente istorice. Din luna iulie se va termina și cu comerțul de la Bazar, sper că în curând Buzăul va avea un centru cu care să ne mândrim în fața vizitatorilor și turiștilor ajunși la noi în oraș“, mai spune primarul Constantin Toma.

   Peste toate acestea, de ceva timp, imobilul în care a funcțio­nat magazinul „Utilul“ de pe strada Cuza Vodă este la un pas să se prăbușească, în timp ce Primăria nu poate face altceva decât să semnalizeze ca atare zona, deoarece nu se cunosc proprietarii imobilului și, prin urmare, nu se poate lua nicio măsură asupra acestuia. Aceas­ta în ciuda faptului că tavanul și acoperișul s-au prăbușit peste mobilierul din magazin, iar pe­reții, a căror structură de rezistență este serios afectată, stau acum să cadă peste trecători.   

Comentarii

Cuza Voda (20 Mar, 00:25)
CITREA MIOARA

Va felicit D.le primar pentru toate propunerile din initiativa D.voastra ! Toate masurile sunt de mare bun simt ! Va urez mult succes in continuare !

Raspunde
centrul vechi (20 Mar, 08:00)
G.Oprea

Se vede mana de om gospodar. Bravo Tomita, si sunt convins ca vei mai face multe surprize placute buzoienilor. Felicitari !

Raspunde
sespre oras (20 Mar, 13:05)
marinescu

felicitarii dle primar de la revolutie nimeni nu sa interesat de imaginea orasului dar nu avea interes dlboscodeala caci era prieten cu toata similieasca care la votat anii de zile dovada caci buzaul are mai multii romii decit romanii

Raspunde
Oras (20 Mar, 16:04)
Adrian

Daca o sa reuseasca sa scoata comertul negrilor din bazar il votez toata viata!!

Raspunde
dovada de rasism (21 Mar, 19:16)
xenohater

ptr.dl. marinescu:mai baiatule intr-adevar erau multi romi care il votau pe dl.boscodeala dar sa nu uitam ca si voi rasa majoritara(cum va credeti) va ingramadeati la pixuri,galeti baloane si cate un mic si o chifla....asa ca hai sa nu mai invinovatim pe nimeni pentru ce a fost si sa ne dam cu parerea protejati de un monitor.

Raspunde
un comentator penibil (21 Mar, 19:26)
xenohater

ptr.adrian:bai iubitorule de ani 1939_1945.nu mai traim in vremule in care se diferentiau oamenii prin culoare.rusine xenofobule.vezi ca vreodata te-ai imbracat si tu din ce comercializau "negrii" cum le spui tu.scoate-ti svastica intiparita din creier si nu mai comenta la adresa oamenilor.nu e de competenta ta.

Raspunde

Stiri Agerpres

Alegeri parlamentare anticipate în Japonia: Victorie detașată a premierului Shinzo Abe (sondaje)
Duminica, Octombrie 22, 2017 16:28 PM

Premierul japonez conservator Shinzo Abe a repurtat o victorie detașată în alegerile legislative anticipate, potrivit primelor sondaje, câștigând astfel pariul său de a obține un nou mandat în fruntea celei de-a treia economii mondiale, pe fondul amenințărilor nord-coreene, relatează AFP.

Inflamația "antrenează" pielea pentru o însănătoșire mai rapidă (studiu)
Duminica, Octombrie 22, 2017 16:18 PM

Procesele inflamatorii cutanate "antrenează" pielea pentru a se putea însănătoși mai repede în urma unor eventuale leziuni, potrivit unui studiu publicat de revista Nature și citat de EFE.

Regele Mihai continuă să fie sub supravegherea medicilor, urmând tratamentul obișnuit
Duminica, Octombrie 22, 2017 16:07 PM

Regele Mihai continuă să fie sub supravegherea permanentă a medicilor, urmând tratamentul obișnuit, a informat Casa Regală.

Pilotul care a aterizat forțat cu avionul lângă Vințu de Jos a murit
Duminica, Octombrie 22, 2017 16:00 PM

Pilotul care a aterizat forțat sâmbătă cu un avion de agrement de mici dimensiuni în zona localității Vințu de Jos a murit duminică, la o clinică din Târgu Mureș.

Moscova denunță "bombardamentele barbare" de la Raqqa, comparându-le cu cele asupra Dresdei din 1945
Duminica, Octombrie 22, 2017 15:53 PM

Rusia a denunțat vehement duminică "bombardamentele barbare" ale coaliției conduse de SUA asupra orașului Raqqa - fief al grupării jihadiste Statul Islamic în Siria cucerit în această săptămână - care au făcut "mii" de victime civile și care, potrivit ei, amintesc de bombardamentele aliaților asupra orașului german Dresda, în februarie 1945, relatează AFP.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
21 Oct, 00:13 Fara pile!
O.Ureche a comentat pentru articolul Concursul pentru şefia Bibliotecii Judeţene se reia, după ce ambilor candidaţi li s-au respins dosarele:
Oamenii cei mai priceputi,bine pregatiti si cu aptitudini certe trebuie sa ajunga in aceste functii!
20 Oct, 19:40 carte
nick a comentat pentru articolul O legendă a handbalului s-a întors acasă / Eroii finalei de la Berlin, Cornel Penu şi Ştefan Birtalan, întâlnire emoţionantă cu publicul buzoian:
Felicitari ! A fost unul din idolii tineretii mele. Din cauza unor probleme personale nu am putut participa la intalnirea de la Hasdeu. Cum pot procura 2 carti scrise de Penu. Cu multumiri !
20 Oct, 19:31 Intalnirea cu un sportiv de geniu!
Un admirator a comentat pentru articolul O legendă a handbalului s-a întors acasă / Eroii finalei de la Berlin, Cornel Penu şi Ştefan Birtalan, întâlnire emoţionantă cu publicul buzoian:
Felicitari pentru intreaga cariera, d-nule Penu! Imi pare rau ca nu am participat la intalnire! Mi-as fi dorit sa-l vad! Pacat insa de faptul ca terenurile de fotbal si baschet din curtea liceului Hasdeu, care odinioara erau pline, chiar si in zilele de vacanta sau weekend acum putrezesc in paragina!
Google PageRank Checker