Şase libanezi şi un buzoian s-au ales cu dosar penal după ce, luni seară, au fost  prinşi la braconaj pe un fond de vânătoare din zona Amara.

Poliţiştii din cadrul Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au ridicat în vederea continuării cercetărilor arme de vânătoare, cartuşele aferente, precum şi zeci de exemplare din specia turturică vânate fără res­pectarea prevederilor legale.

Se pare că libanezii erau veniţi în Buzău special pentru vânătoare. Luni seară, poliţiştii din cadrul Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au acţionat pe raza fondului cinegetic nr. 51 Amara, pentru verificarea modului de organizare şi desfăşurare a unor acţiuni de vânătoare. În timpul desfăşurării activităţilor specifice, pe raza fondului de vânătoare au fost identificate două autovehicule, iar în urma legitimării ocupanţilor s-a stabilit că este vorba des­pre şase cetăţeni libanezi cu vârste cuprinse între 38 şi 64 de ani, vânători, care erau însoţiţi şi de organizatorul partidelor de vânătoare, un buzoian de 46 de ani. Când au verificat autoturismele cu care aceştia erau veniţi, oamenii legii au avut o surpriză neplăcută.

,,În urma verificării do­cumentelor, organizatorul a prezentat trei autorizaţii de vânătoare în grup res­trâns, emise de gestionarul fondului cinegetic, din conţinutul cărora a rezultat faptul că, în ziua de 3 septembrie a.c., cetăţenii libanezi au recoltat trei exemplare din specia <guguştiuc> şi opt exemplare din specia <turturică>. În urma verificărilor efectuate, în cele două autovehicule au fost găsite, împuşcate, 74 exemplare din specia <turturică>, din care 66 exemplare nu erau înscrise în nicio autorizaţie de vânătoare. Valoarea prejudiciului creat este 1.782 euro”, precizează Biroul de Presă al IPJ Buzău.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de braconaj faptă prevăzută şi pedepsită de art. 42 alin. 1 lit „b” şi alin. 2 lit. „a” din Legea 407/2006 legea vânătorii şi a protecţiei fondului cinegetic şi fals în înscrisuri sub semnătură privată faptă prevăzută şi pedepsită de Codul Penal.

Totodată, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor şapte arme de vânătoare, 968 bucăţi cartuşe de vânătoare şi cele 66 exemplare din specia turturică.

DISTRIBUIȚI
loading...