Centrul de Zi „Izvorul Speranței“ din comuna Pănătău a sărbătorit, luna aceasta zece ani de existență. Inițiativa deschiderii centrului aparține Asociația de Ajutor AMURTEL România, care a primit sprijin din partea Primăriei Pănătău pentru a veni în ajutorul a 30 de copii proveniți din familii dezavantajate economic și/sau social și care frecventează Școala Gimnazială Pănătău.

În anul 2007, echipa formată din Mircica Constantin, Costin Tănăsescu, Cristina Rusen și Denise Deshaies, prin intermediul unui proiect finanțat de fundația olandeză ,,Cooperating Netherlands Foundation“ (CNF), au demarat lucrările pentru noul centru de zi. De-a lungul anilor, împreună cu Primăria Pănătău și datorită sprijinului sponsorilor, Centrul „Izvorul Speranței” a reușit să se dezvolte și să realizeze programe pentru  a veni în sprijinul copiilor și a familiilor acestora. Cei mici au primit în toți acești ani mese calde, dar și sprijin cu lecțiile și suport pentru îmbogățirea educației creative prin artă, sport și învățare non-formală.

Din 2007 și până în prezent peste 300 de copii au fost beneficiarii centrului. De asemenea, echipa Centrului Izvorul Speranței a desfășurat diverse evenimente („Festivalului Copiilor”, „Ziua Porților Deschise”), proiecte implementate împreună cu alte organizații („Acum eu decid” cu Terre des Hommes, „Copii în permacultură“ cu o asociație scoțiană) și diverse concursuri pentru comunitate („Vreau să fiu activ”- concursuri de biciclete și tenis de masă la nivel de comună – 2015, 2016, 2017, finanțate de Consiliul Județean Buzău).

În fiecare an, copiii au primit cadouri de Crăciun, de Paște și de 1 iunie, în urma acțiunilor de strângere de fonduri și cadouri (dulciuri, haine, jucării) organizate atât la nivel local (de elevi ai Liceului Teoretic Radu Vlădescu Pătârlagele), cât și la nivel național.

DISTRIBUIȚI
loading...