Recent disputatele Campionate Naționale de tenis de masă de la Sala Sporturilor au lansat în spațiul public ideea înființării unui centru olimpic. Ideea a fost expusă de primarul Constantin Toma, care a fost în tribune pe durata competiției, în special la meciurile în care a fost implicat buzoianul Ovidiu Ionescu, vicecampion european și multiplu campion național.

“Avem în proiectare o bază sportivă, ca să avem un centrul olimpic pentru tenis de masă la Buzău. Mă voi bate să creăm o școală de tenis la Buzău. Federația de Tenis de Masă este, ca rezultate, în primele cinci federații naționale”, a spus Toma.

Pe aceeași lungime de undă a fost și Cristinel Romanescu, președintele ­Fe­­derației Române de Tenis de Masă: “Generația care vine din urmă ne dă speranțe că vom avea rezultate la fel de bune și în viitor. România se întărește și la băieți”.

2019 este an preolimpic, iar pentru Federația Ro­mână de Tenis de Masă urmează mari provocări, precum Campionatele Mon­diale și Jocurile Europene, pentru a obține bilete de acces la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020. La Olimpiadă, țara noastră n-are nicio medalie la tenis de masă, disciplină care a devenit sport olimpic la Seul în 1988.