Biblioteca Judeţeană „V. Voiculescu” organizează astăzi şi mâine (9-10 noiembrie), în aula „Basil Iorgulescu”, cea de XIV-a ediţie a „Zilelor Pamfil Şeicaru”.

   În prima zi a evenimentului, începând cu ora 11,00 este programată sesiunea de comunicări şi referate cu tema „100 de ani de la luptele de la Mărăşeşti, Mărăşti şi Oituz”, ocazie cu care vor susţine comunicări scriitorul şi istoricul Emil Niculescu („Scriitori şi publicişti buzoieni în vâltoarea Războiului Întregirii”), prof. univ. dr. Marian Petcu de la Universitatea din Bucureşti („Consens şi disensiune, la 1918. Despre cum i-am cenzurat pe locuitorii Regatului României, după Marea Unire”), ziaristul Dan Gâju („Presa prizonierilor români în Primul Război Mondial”).

   Vineri, în cea de a doua zi a evenimentului, va avea loc concursul publicaţiilor şcolare din judeţul Buzău, urmat de festivitatea de premiere a revistelor laureate. De asemenea, publicistul Viorel Frîncu va susţine o prelegere cu tema „105 ani de presă şcolară în judeţul Buzău”.         

DISTRIBUIȚI