27 de ani
de presa libera
Sambata, Aprilie 29, 2017 00:53 AM

Cultura

Celelalte Cuvinte, concert aniversar 35 de ani, la Buzău

de Cristian IONESCU
Cultura  |
07.03.2017, 00:00
890

   Una dintre cele mai iubite şi longevive trupe româneşti concertează săptămâna aceas­ta la Buzău. Este vorba despre formaţia Celelalte Cuvinte, care va sărbători 35 de ani de activitate în cadrul unui concert găzduit sâmbătă, 11 martie, de la ora 20,00, la Club No Limit.

   Evenimentul face parte dintr-un turneu naţional organizat de către membrii trupei care nu şi-a schimbat componenţa şi care nu a făcut niciun compromis în favoarea comercialului, încă de la înfiinţare.

   Celelalte Cuvinte se întoarce la Buzău, după cinci ani, atunci când trupa a ţinut să includă oraşul şi în cadrul turneului ce marca 30 de ani de activitate. Atunci, trupa a umplut la refuz Cafeneaua Artiştilor, iar liderul Călin Pop a rememorat pentru OPINIA amintirile care îl leagă de Buzău.

 Tolea Poştovei aşteaptă încă scaunul „împrumutat” la Top T de Călin Pop

    „Aici, la Top T, ne-a prins cutremurul din ‘86. Îmi ami­ntesc că noi am crezut că cineva mişcă patul, pentru că nu eram prea treji la ora aia. Aici este singurul festival din ţară care a rămas în picioare şi asta pentru că oamenii sunt ­ini­moşi”, declara, în urmă cu cinci ani Călin Pop. Liderul Celelalte Cuvinte îşi aminteşte şi astăzi cu zâmbetul pe buze de episodul petrecut, în tinereţe, la Top T, atunci când, după o „bere lungă”, servită după concert, nu a mai reuşit să îşi urmeze colegii de trupă la maşină. Şi pentru că nimeni nu a putut să-l ridice de pe scaun, ceilalţi membrii ai formaţiei au hotărât să îl ia cu tot cu scaun şi l-au urcat în autocar. La fiecare revedere cu Călin Pop, unul dintre organizatorii Top T, Tolea Poştovei, continuă să îi spună în glumă artistului că îi datorează un scaun.

   Povestea formaţiei Celelalte Cuvinte a început în timpul anilor de liceu de la „Emanuil Gojdu”, când Călin Pop, vocea şi chitaristul grupului, înfiinţa trupa sub numele de Sonic. Prima apariţie în faţa unui public s-a consemnat la Timişoara, în 1981, locul studenţiei membrilor formaţiei. Au urmat ani cu sute de concerte, dar şi cu opt albume de studio şi unul live.

   Celelalte Cuvinte promit sâmbătă, la Buzău, un concert aparte, demn să marcheze aniversarea lor, în care se vor auzi şi o serie de piese noi, de pe viitorul album. 

   Pentru rezervări şi bilete la concertul de la Buzău sunaţi la telefon 0723.429.264.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Joi, Ianuarie 01, 1970 02:00 AM

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
28 Apr, 21:47 Comentariu
Un alt cetățean! a comentat pentru articolul Înglodat în datorii la furnizori și la stat, Căminul de bătrâni de la Vintilă Vodă, în pericol iminent de desființare:
Poate să-i dea Consiliul județean oricât,tot nu va face nimic pentru că este prea comod;aveți dreptate,leafa merge,iar el abia așteaptă să se întoarcă la "căldură"de la Primărie,iar cu noi nici nu vorbește,ne ignora total;Consiliul județean știe asta?
28 Apr, 21:29 Olimpiada
Valeria a comentat pentru articolul Concurenții Olimpiadei Naționale de Istorie de la Buzău, vizită la Comandamentul Diviziei 2:
Comentariile negative aparțin celor care sperau ca Olimpiada să fie un eşec şi nu pot accepta ideea că a fost o mare reuşită.
28 Apr, 21:19 Problema este legea electorală.
Pixelu original a comentat pentru articolul Bârlă s-a cerut afară din PSD, Ciolacu îi face pe plac:
Cum să fie votul lui imitatorule? Este votul pesedeului. Era votul lui dacă era ales de electorat din postura de candidat independent, nu pe listă de partid. După ce va fi exclus din PSD și va pierde funcția de consilier are ocazia să participe la viitoarele alegeri ca independent și să nu mai rănească pe nimeni cu votul lui.
Google PageRank Checker