27 de ani
de presa libera
Duminica, Martie 26, 2017 16:05 PM

Cultura

Celelalte Cuvinte, concert aniversar 35 de ani, la Buzău

de Cristian IONESCU
Cultura  |
07.03.2017, 00:00
843

   Una dintre cele mai iubite şi longevive trupe româneşti concertează săptămâna aceas­ta la Buzău. Este vorba despre formaţia Celelalte Cuvinte, care va sărbători 35 de ani de activitate în cadrul unui concert găzduit sâmbătă, 11 martie, de la ora 20,00, la Club No Limit.

   Evenimentul face parte dintr-un turneu naţional organizat de către membrii trupei care nu şi-a schimbat componenţa şi care nu a făcut niciun compromis în favoarea comercialului, încă de la înfiinţare.

   Celelalte Cuvinte se întoarce la Buzău, după cinci ani, atunci când trupa a ţinut să includă oraşul şi în cadrul turneului ce marca 30 de ani de activitate. Atunci, trupa a umplut la refuz Cafeneaua Artiştilor, iar liderul Călin Pop a rememorat pentru OPINIA amintirile care îl leagă de Buzău.

 Tolea Poştovei aşteaptă încă scaunul „împrumutat” la Top T de Călin Pop

    „Aici, la Top T, ne-a prins cutremurul din ‘86. Îmi ami­ntesc că noi am crezut că cineva mişcă patul, pentru că nu eram prea treji la ora aia. Aici este singurul festival din ţară care a rămas în picioare şi asta pentru că oamenii sunt ­ini­moşi”, declara, în urmă cu cinci ani Călin Pop. Liderul Celelalte Cuvinte îşi aminteşte şi astăzi cu zâmbetul pe buze de episodul petrecut, în tinereţe, la Top T, atunci când, după o „bere lungă”, servită după concert, nu a mai reuşit să îşi urmeze colegii de trupă la maşină. Şi pentru că nimeni nu a putut să-l ridice de pe scaun, ceilalţi membrii ai formaţiei au hotărât să îl ia cu tot cu scaun şi l-au urcat în autocar. La fiecare revedere cu Călin Pop, unul dintre organizatorii Top T, Tolea Poştovei, continuă să îi spună în glumă artistului că îi datorează un scaun.

   Povestea formaţiei Celelalte Cuvinte a început în timpul anilor de liceu de la „Emanuil Gojdu”, când Călin Pop, vocea şi chitaristul grupului, înfiinţa trupa sub numele de Sonic. Prima apariţie în faţa unui public s-a consemnat la Timişoara, în 1981, locul studenţiei membrilor formaţiei. Au urmat ani cu sute de concerte, dar şi cu opt albume de studio şi unul live.

   Celelalte Cuvinte promit sâmbătă, la Buzău, un concert aparte, demn să marcheze aniversarea lor, în care se vor auzi şi o serie de piese noi, de pe viitorul album. 

   Pentru rezervări şi bilete la concertul de la Buzău sunaţi la telefon 0723.429.264.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Martin Schulz respinge acuzația că și-a depășit atribuțiile în perioada când a fost președintele PE
Duminica, Martie 26, 2017 16:02 PM

Politicianul social-democrat german Martin Schulz a respins duminică acuzația că și-a depășit atribuțiile în perioada în care a deținut funcția de președinte al Parlamentului European, el susținând că acuzațiile respective sunt motivate politic, relatează DPA.

Acordul OPEC privind reducerea globală a producției de țiței ar putea fi extins până la sfârșitul anului
Duminica, Martie 26, 2017 16:01 PM

Un comitet comun al miniștrilor din Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol și din alte state producătoare din afara cartelului a recomandat extinderea cu șase luni a acordului de reducere a producției pe plan global cu 2%, se arată în proiectul comunicatului de presă văzut de Reuters.

Suedia îi va despăgubi pe transsexualii victime ale sterilizării forțate
Duminica, Martie 26, 2017 15:18 PM

Autoritățile suedeze vor plăti compensații transsexualilor, victime ale sterilizării forțate în timpul procesului de schimbare de sex, a informat Ministerul Sănătății citat de AFP.

Alba: Gălbenele, salvie și lavandă - trei culturi cu care face profit o familie din Ocna Mureș
Duminica, Martie 26, 2017 15:09 PM

Gălbenele, salvie și lavandă sunt cele trei culturi, foarte profitabile, pe care o familie din Ocna Mureș s-a axat, producția fiind valorificată la piețele săptămânale organizate în diverse orașe din Transilvania, precum și la târguri de profil.

Tăriceanu: Nu mi-am schimbat părerea; Kovesi să își dea demisia pentru încălcarea extrem de gravă a Constituției
Duminica, Martie 26, 2017 14:52 PM

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a precizat că își menține opinia că șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, ar fi trebuit să demisioneze în urma deciziei Curții Constituționale, care a constatat intervenția DNA în activitatea Executivului.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
26 Mar, 13:32 referitor
gg a comentat pentru articolul Tânărul social-democrat buzoian Alexandru Stoica, numit subsecretar de stat la Ministerul Dezvoltării:
BINE CA NU AU AJUNS ACOLO MUZGOCI SAU FLORIN CONSTANTINESCU!ASTIA SUNT DOBITOCI BINE DE TOT!
26 Mar, 13:11 Ratati
Ionut a comentat pentru articolul Beizadea de Vadu Paşii / Consilier al unui senator de Buzău şi fiu de politician, se dă victimă după ce a desfigurat o tânără în club (VIDEO):
Daca atat te a dus capul sa declari e clar. Ai iq ul unei gaini. Mai bine nu mai declarai nimic . Dar sa spui ca ea a dat cu paharul , tu te ai aparat iar cioburile sarite din mainile tale care ti acopereau fatza au desfigurat o pe aia ... cu declaratia asta insulti inteligenta politistilor si a medicilor.
25 Mar, 13:09 POLITIA LOCALA
POPESCU LEONTIN a comentat pentru articolul Poliţiştii locali angajaţi ilegal, cu un pas mai aproape de concediere:
DEOARECE UNITATIILE PARTICULARE LUCREAZA CU UN TARIF FOARTE MIC PE CIND UNITATIILE DE STAT PRESTATOARE DE SERVICI LUCTREZA DUPA NORME LEGE .
Google PageRank Checker