27 de ani
de presa libera
Duminica, Octombrie 22, 2017 05:44 AM

Cultura

Celelalte Cuvinte, concert aniversar 35 de ani, la Buzău

de Cristian IONESCU
Cultura  |
07.03.2017, 00:00
1043

   Una dintre cele mai iubite şi longevive trupe româneşti concertează săptămâna aceas­ta la Buzău. Este vorba despre formaţia Celelalte Cuvinte, care va sărbători 35 de ani de activitate în cadrul unui concert găzduit sâmbătă, 11 martie, de la ora 20,00, la Club No Limit.

   Evenimentul face parte dintr-un turneu naţional organizat de către membrii trupei care nu şi-a schimbat componenţa şi care nu a făcut niciun compromis în favoarea comercialului, încă de la înfiinţare.

   Celelalte Cuvinte se întoarce la Buzău, după cinci ani, atunci când trupa a ţinut să includă oraşul şi în cadrul turneului ce marca 30 de ani de activitate. Atunci, trupa a umplut la refuz Cafeneaua Artiştilor, iar liderul Călin Pop a rememorat pentru OPINIA amintirile care îl leagă de Buzău.

 Tolea Poştovei aşteaptă încă scaunul „împrumutat” la Top T de Călin Pop

    „Aici, la Top T, ne-a prins cutremurul din ‘86. Îmi ami­ntesc că noi am crezut că cineva mişcă patul, pentru că nu eram prea treji la ora aia. Aici este singurul festival din ţară care a rămas în picioare şi asta pentru că oamenii sunt ­ini­moşi”, declara, în urmă cu cinci ani Călin Pop. Liderul Celelalte Cuvinte îşi aminteşte şi astăzi cu zâmbetul pe buze de episodul petrecut, în tinereţe, la Top T, atunci când, după o „bere lungă”, servită după concert, nu a mai reuşit să îşi urmeze colegii de trupă la maşină. Şi pentru că nimeni nu a putut să-l ridice de pe scaun, ceilalţi membrii ai formaţiei au hotărât să îl ia cu tot cu scaun şi l-au urcat în autocar. La fiecare revedere cu Călin Pop, unul dintre organizatorii Top T, Tolea Poştovei, continuă să îi spună în glumă artistului că îi datorează un scaun.

   Povestea formaţiei Celelalte Cuvinte a început în timpul anilor de liceu de la „Emanuil Gojdu”, când Călin Pop, vocea şi chitaristul grupului, înfiinţa trupa sub numele de Sonic. Prima apariţie în faţa unui public s-a consemnat la Timişoara, în 1981, locul studenţiei membrilor formaţiei. Au urmat ani cu sute de concerte, dar şi cu opt albume de studio şi unul live.

   Celelalte Cuvinte promit sâmbătă, la Buzău, un concert aparte, demn să marcheze aniversarea lor, în care se vor auzi şi o serie de piese noi, de pe viitorul album. 

   Pentru rezervări şi bilete la concertul de la Buzău sunaţi la telefon 0723.429.264.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

DOCUMENTAR: 135 de ani de la moartea pictorului Ion Andreescu
Duminica, Octombrie 22, 2017 05:01 AM

Pictorul Ion Andreescu s-a născut la București, la 15/27 februarie 1850.

Baschet: Kobe Bryant "nu va merge" la Casa Albă dacă îl va invita președintele Trump
Duminica, Octombrie 22, 2017 04:01 AM

Fostul baschetbalist american Kobe Bryant "nu va merge" la Casa Albă dacă președintele SUA, Donald Trump, îl invită, a afirmat el sâmbătă, în timpul unei călătorii în Franța în legătură cu o operațiune de comunicare cu unul dintre sponsorii personali.

CITATUL ZILEI
Duminica, Octombrie 22, 2017 03:30 AM

SĂRBĂTORI RELIGIOASE - 22 octombrie
Duminica, Octombrie 22, 2017 03:19 AM

EFEMERIDE ASTRONOMICE - 22 octombrie
Duminica, Octombrie 22, 2017 03:03 AM

Este a 295-a zi a anului 2017.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
21 Oct, 00:13 Fara pile!
O.Ureche a comentat pentru articolul Concursul pentru şefia Bibliotecii Judeţene se reia, după ce ambilor candidaţi li s-au respins dosarele:
Oamenii cei mai priceputi,bine pregatiti si cu aptitudini certe trebuie sa ajunga in aceste functii!
20 Oct, 19:40 carte
nick a comentat pentru articolul O legendă a handbalului s-a întors acasă / Eroii finalei de la Berlin, Cornel Penu şi Ştefan Birtalan, întâlnire emoţionantă cu publicul buzoian:
Felicitari ! A fost unul din idolii tineretii mele. Din cauza unor probleme personale nu am putut participa la intalnirea de la Hasdeu. Cum pot procura 2 carti scrise de Penu. Cu multumiri !
20 Oct, 19:31 Intalnirea cu un sportiv de geniu!
Un admirator a comentat pentru articolul O legendă a handbalului s-a întors acasă / Eroii finalei de la Berlin, Cornel Penu şi Ştefan Birtalan, întâlnire emoţionantă cu publicul buzoian:
Felicitari pentru intreaga cariera, d-nule Penu! Imi pare rau ca nu am participat la intalnire! Mi-as fi dorit sa-l vad! Pacat insa de faptul ca terenurile de fotbal si baschet din curtea liceului Hasdeu, care odinioara erau pline, chiar si in zilele de vacanta sau weekend acum putrezesc in paragina!
Google PageRank Checker