La nivel mondial, Waze a devenit una dintre cele mai utilizate aplicaţii în trafic. A fost dezvoltată în Israel şi acum e deţinută de Google.

Poate cel mai bun lucru pe care Waze l-a adus e că îţi oferă rute alternative şi, posibil, mai scurte. Totodată, are şi o componentă socială destul de puternică. Şoferii comunică între ei prin diverse mesaje sau semnalizează diverse probleme de pe drum: accidente, poliţie, radare etc. Aplicaţia Waze a fost fondată în 2009. A primit, până la vânzare, o finanţare de 30 de ­mi­lioane de dolari de la fondul Horizons Ventures şi 67 de milioane de dolari de la Magma Venture Partners. Din 2013 e deţinută de Google.

• Aplicaţia îţi arată cea mai rapidă rută. Waze are sute de mii de hărţi, iar informaţiile de pe acestea sunt actualizate în timp real chiar de către utilizatori. Utilizatorii pot, cu ajutorul Waze, să găsească cea mai rapidă rută, într-un oraş foarte aglomerat, precum este Bucureştiul.

• Te atenţionează despre existenţa poliţiei rutiere. Utilizatorii pot semnala în timp real prezenţa patrulelor de poliţie sau chiar eventualele accidente din trafic.

• Conţine avertizări meteo. Cum în trafic condiţiile meteorologice sunt extrem de importante, informaţia e mereu binevenită. Tocmai de aceea, Waze con­ţine, de ceva vreme, şi avertizări meteo.

• În plus, afişează preţul carburanţilor. Waze permite actualizarea preţului carburanţilor în benzinării şi oferă posibilitatea localizării celei mai apropiate benzinării cu cel mai mic preţ al combustibilului.

• Utilizatorii pot cere asistenţă în trafic prin Waze. Nu foarte mulţi şoferi ştiu cum să schimbe o roată. Tocmai de aceea, aceştia au posibilitatea să ceară o mână de ajutor prin opţiunea Roadside Help (ajutor la marginea drumului).

• Nu în ultimul rând, avertizează când se depăşeşte viteza legală. Cu ajutorul unei funcţii sonore, aplicaţia Waze îi va atenţiona pe conducătorii auto dacă au depăşit limita de viteză pe o anumită porţiune de drum.

DISTRIBUIȚI
loading...