25 de ani
de presa libera
Miercuri, Septembrie 02, 2015 21:53 PM

Monden

Cele mai eficiente vitamine pentru creier (III)

de Silvia HERGHELEGIU
Monden  |
06.11.2013, 22:00
406

Tot din seria vitaminelor B, acidul folic (sau vitamina B9) controlează nivelul de homocisteină din sânge. Aceasta afectează celulele nervoase când se găsește în cantități mari în corp. Cercetătorii din Olanda, o țară unde acidul folic nu este adăugat în produsele alimentare, au făcut un studiu la care au participat 800 de adulți, cu vârste cuprinse între 50 și 70 de ani, care aveau o deficiență de vitamină B9.

Fiecărui voluntar i s-au administrat 800 de micrograme de acid folic sau un placebo. După trei ani, cei care ­pri­miseră suplimentul de vitamină B9 aveau o funcție cognitivă îmbunătățită, în special în zonă memoriei și a vitezei de procesare a informațiilor. 

Surse de acid folic sunt: fructe, verdeață, sparanghel, broccoli, linte, mazăre, fasole și cereale integrale. Doza zilnică recomandată este de 400 de micrograme.

Vitamina C, un antioxidant la îndemâna oricui

Am menționat deja că radicalii liberi afectează în mod special creierul. Adesea aceștia sunt produși prin reacții chimice din corp, care includ oxigen. Vitamina C este unul dintre cei mai răspândiți antioxidanți de pe piață.

În plus, fără cantitatea necesară de vitamină C, celulele nervoase din creier s-ar „prăji“ și ar modifica chimia acestuia, cauzând o serie de probleme mentale, precum epilepsia sau depresia. Corpul tău nu produce vitamină C, motiv pentru care trebuie să ai grijă să incluzi în dietă această substanță benefică. 

Surse de vitamină C sunt: citricele, legumele, goji, fructele de pădure etc. 

Acestea sunt vitaminele cele mai importante pentru creier. Dacă le introduci în dieta de zi cu zi, îți vei menține mintea sănătoasă și neafectată de trecerea anilor.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Vodafone oferă, în septembrie, timp de 2 zile, internet gratuit și nelimitat tuturor utilizatorilor
Miercuri, Septembrie 02, 2015 21:51 PM

Vodafone România oferă, în weekend-ul 12-13 septembrie, internet gratuit și nelimitat tuturor utilizatorilor de servicii ale companiei, iar în perioada 14 - 18 septembrie alte două zile de internet gratuit de data aceasta celor care nu sunt clienții companiei, a anunțat, miercuri, într-o conferință de presă, Andrea Rossini, director, Consumer Business Unit, Vodafone România.

Ponta: Sunt aberante declarațiile unor politicieni că ar trebui să ne închidem granițele
Miercuri, Septembrie 02, 2015 21:43 PM

Premierul Victor Ponta afirmă că unii politicieni, din "populism", fac declarații "aberante" potrivit cărora țara noastră ar trebuie să-și închidă granițele, uitând momentul când românii au putut circula liber în Europa, șeful Guvernului adăugând că România este o țară model de conviețuire pașnică între confesiuni și de respect pentru toți cetățenii.

Ucraina: Noua doctrină miliară desemnează Rusia drept principal inamic
Miercuri, Septembrie 02, 2015 21:39 PM

Ucraina a aprobat miercuri, în ședința Consiliului pentru Securitate Națională și Apărare, proiectul noii doctrine militare, care desemnează Rusia drept principalul adversar al țării și consideră probabilă o intervenție militară străină, relatează AFP, citând un comunicat oficial de la Kiev.

Tribunalul București a hotărât arestarea preventivă a lui Octavian Bitu
Miercuri, Septembrie 02, 2015 21:31 PM

Octavian Bitu, director al Complexului Sportiv Național - Sala Polivalentă din București, a primit hotărâre de arest preventiv din partea Tribunalului București, el fiind reținut marți de procurorii DNA, fiind acuzat de săvârșirea infracțiunilor de șantaj și luare de mită.

Imigrație: Aproape 3.000 de oameni, salvați miercuri în Mediterana
Miercuri, Septembrie 02, 2015 21:25 PM

Aproape 3.000 de imigranți, printre care sute de femei și copii, au fost salvați miercuri în largul coastelor libiene, transmite AFP, citând paza de coastă italiană și organizația Medici fără frontiere (MFF).

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
02 Sep, 16:57 Politica-dama de moravuri usoare
ticarica08yahoo.com a comentat pentru articolul Dama de moravuri ușoare din Buzău:
Mai viespe-par , cum dracu de memorezi numai nume de Psd-isti,ceilalti ,ai tai ,te doare botu" sa-i enumeri ?Sunt multi !
02 Sep, 15:20 Genovel
aliac a comentat pentru articolul Ne-a scris Genovel / „Le sunt recunoscător ambilor scriitori Constantin Marafet și Marian Ilie“:
Cine este Constantin Marafet???????, oare electricianul........
02 Sep, 10:16 Swinging sau prostitutie politica?
Viespea buzoiana a comentat pentru articolul Dama de moravuri ușoare din Buzău:
Din pacate,politica nu este doar "o dama de moravuri usoare",Caline.Si nu doar "swinger-ita".Cu swingerii si "swinging-ul politic"ar fi cum ar fi,fiindca pana la urma ,adevaratii swingeri o fac doar pentru nebunia si placerea lor.La noi,in politica e vorba de PROSTITUTIE POLITICA.care se face pe bani.Pe bani publici,pe banii si spinarea noastra.Iar "pestii politici "cum sunt acesti Victor si Adrian mocanu,Ion vasile,Constantin Boscodeala,Ghiveciu,Bagiu si ceilalti, sunt si niste mafioti nemernici,fara scrupule si fara Dumnezeu.Si ei sunt doar din astia "de cartier",fiindca aia mari stim cu totii unde se afla:la Cotroceni,la Palatul Victoria,in justitie,in servicii,in ministere si alte structuri ce "apara democratia si respectarea legilor"."Apara democratia lor" de noi,de romanii fraieri, si lasi,de noi ,acest "stupid people" aflat in amortire si nepasare.Iar acest fenomen nenorocit al puternicei deprecieri morale si materiale ,probabil ca se va accentua mai puternic si accelerat intr-un timp foarte scurt din cauza unor cauze pe care le stie toata lumea:lipsa crasa de cultura si educatie,somaj,alienare sociala,degradare morala si materiala,lipsa de responsabilitate si discernamant,........Iar unul dintre "microbii" care au infectat toate aspectele vietii economico-sociale este POLITICA.Cu reprezentantii ei de genul acestor "bacterii" ca Victor si Adrian Mocanu,Ion Vasile,Bagiu,Boscodeala,Ghiveciu,etc.Ca sa ne referim doar la cei care afecteaza grav arealul politic din zona Buzaului.
Google PageRank Checker