26 de ani
de presa libera
Joi, Septembrie 29, 2016 06:15 AM

Monden

Cele mai eficiente vitamine pentru creier (III)

de Silvia HERGHELEGIU
Monden  |
06.11.2013, 22:00
424

Tot din seria vitaminelor B, acidul folic (sau vitamina B9) controlează nivelul de homocisteină din sânge. Aceasta afectează celulele nervoase când se găsește în cantități mari în corp. Cercetătorii din Olanda, o țară unde acidul folic nu este adăugat în produsele alimentare, au făcut un studiu la care au participat 800 de adulți, cu vârste cuprinse între 50 și 70 de ani, care aveau o deficiență de vitamină B9.

Fiecărui voluntar i s-au administrat 800 de micrograme de acid folic sau un placebo. După trei ani, cei care ­pri­miseră suplimentul de vitamină B9 aveau o funcție cognitivă îmbunătățită, în special în zonă memoriei și a vitezei de procesare a informațiilor. 

Surse de acid folic sunt: fructe, verdeață, sparanghel, broccoli, linte, mazăre, fasole și cereale integrale. Doza zilnică recomandată este de 400 de micrograme.

Vitamina C, un antioxidant la îndemâna oricui

Am menționat deja că radicalii liberi afectează în mod special creierul. Adesea aceștia sunt produși prin reacții chimice din corp, care includ oxigen. Vitamina C este unul dintre cei mai răspândiți antioxidanți de pe piață.

În plus, fără cantitatea necesară de vitamină C, celulele nervoase din creier s-ar „prăji“ și ar modifica chimia acestuia, cauzând o serie de probleme mentale, precum epilepsia sau depresia. Corpul tău nu produce vitamină C, motiv pentru care trebuie să ai grijă să incluzi în dietă această substanță benefică. 

Surse de vitamină C sunt: citricele, legumele, goji, fructele de pădure etc. 

Acestea sunt vitaminele cele mai importante pentru creier. Dacă le introduci în dieta de zi cu zi, îți vei menține mintea sănătoasă și neafectată de trecerea anilor.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

AGERPRES A TRANSMIS... - 29 SEPTEMBRIE
Joi, Septembrie 29, 2016 06:00 AM

SĂRBĂTORI RELIGIOASE - 29 septembrie
Joi, Septembrie 29, 2016 05:30 AM

Bruce Springsteen dezvăluie lupta cu depresia și figura tatălui alcoolic în cartea sa de memorii
Joi, Septembrie 29, 2016 05:27 AM

Cântărețul american Bruce Springsteen, supranumit "The Boss", a publicat marți cartea sa de memorii 'Born to Run', în care dezvăluie că suferă de depresie și că este încă bântuit de figura tatălui său alcoolic și autoritar, relatează AFP.

Actrița Charlize Theron s-a îngrășat cu 15 kilograme
Joi, Septembrie 29, 2016 05:02 AM

Actrița americană originară din Africa de Sud Charlize Theron a renunțat la sport pentru a interpreta mai bine rolul său din filmul ''Tully'', o comedie de familie a regizorului Jason Reitman. Consecința - actrița, în vârstă de 41 de ani, s-a îngrășat cu 15 kilograme, potrivit Daily Mail.

EFEMERIDE ASTRONOMICE - 29 septembrie
Joi, Septembrie 29, 2016 05:00 AM

Este a 273-a zi a anului 2016.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
29 Sep, 03:04 Povestea buzoianului Anton Constantin
Vecin a comentat pentru articolul Povestea buzoianului Anton Constantin, puștiul bolnăvicios ajuns în primii 50 jucători ai Federației Române de Tenis:
BRAVO ANTONEL ! O INIMĂ MARE , ÎNTR - O MÂNĂ DE COPIL ! Felicitări părinților pentru efortul făcut în obținerea acestor performanțe (echipament , antrenamente , deplasări , turnee ) .
28 Sep, 21:10 Mai trec...
ionescu o. a comentat pentru articolul După 11 ani de demersuri fără niciun rezultat / Localnicii din Florica, gata să blocheze ,,intersecția groazei“ de pe DN2 E85:
Mai trec 11 ani și nu se va face nimic! Blocarea circulației e singura soluție!Că județul doarme...
28 Sep, 14:39 intersectia com Florica
Cristina a comentat pentru articolul După 11 ani de demersuri fără niciun rezultat / Localnicii din Florica, gata să blocheze ,,intersecția groazei“ de pe DN2 E85:
Urgent trebuie sa fie semnalizata intrarea in com.Florica!!!Conducerea comunei sa apara pe toate posturile locale cu aceasta problema vitala!!!Numai Dumnezeu si marea atentie a conducatorilor pot evita tragediile de acolo.Multumesc de un prim ajutor.
Google PageRank Checker