26 de ani
de presa libera
Sambata, August 27, 2016 19:49 PM

Monden

Cele mai eficiente vitamine pentru creier (III)

de Silvia HERGHELEGIU
Monden  |
06.11.2013, 22:00
423

Tot din seria vitaminelor B, acidul folic (sau vitamina B9) controlează nivelul de homocisteină din sânge. Aceasta afectează celulele nervoase când se găsește în cantități mari în corp. Cercetătorii din Olanda, o țară unde acidul folic nu este adăugat în produsele alimentare, au făcut un studiu la care au participat 800 de adulți, cu vârste cuprinse între 50 și 70 de ani, care aveau o deficiență de vitamină B9.

Fiecărui voluntar i s-au administrat 800 de micrograme de acid folic sau un placebo. După trei ani, cei care ­pri­miseră suplimentul de vitamină B9 aveau o funcție cognitivă îmbunătățită, în special în zonă memoriei și a vitezei de procesare a informațiilor. 

Surse de acid folic sunt: fructe, verdeață, sparanghel, broccoli, linte, mazăre, fasole și cereale integrale. Doza zilnică recomandată este de 400 de micrograme.

Vitamina C, un antioxidant la îndemâna oricui

Am menționat deja că radicalii liberi afectează în mod special creierul. Adesea aceștia sunt produși prin reacții chimice din corp, care includ oxigen. Vitamina C este unul dintre cei mai răspândiți antioxidanți de pe piață.

În plus, fără cantitatea necesară de vitamină C, celulele nervoase din creier s-ar „prăji“ și ar modifica chimia acestuia, cauzând o serie de probleme mentale, precum epilepsia sau depresia. Corpul tău nu produce vitamină C, motiv pentru care trebuie să ai grijă să incluzi în dietă această substanță benefică. 

Surse de vitamină C sunt: citricele, legumele, goji, fructele de pădure etc. 

Acestea sunt vitaminele cele mai importante pentru creier. Dacă le introduci în dieta de zi cu zi, îți vei menține mintea sănătoasă și neafectată de trecerea anilor.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Dragnea: Să nu uităm că la București și Chișinău bate o singură inimă - cea românească
Sambata, August 27, 2016 19:35 PM

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a transmis sâmbătă un mesaj autorităților de la Chișinău și cetățenilor moldoveni, în contextul aniversării a 25 de ani de la declararea independenței Republicii Moldova.

Rugby: Dinamo - Poli Iași 28-17, în SuperLiga CEC Bank
Sambata, August 27, 2016 19:24 PM

Dinamo București a învins, sâmbătă, CS Politehnica Iași cu scorul de 28-17 (25-3), în ultimul meci al etapei a 5-a din SuperLiga CEC Bank la rugby, disputat pe stadionul din Complexul sportiv ''Ștefan cel Mare''.

UPDATE Luni - ședință de Guvern; va fi discutată situația românilor afectați de cutremurul din Italia
Sambata, August 27, 2016 19:21 PM

O ședință de Guvern a fost convocată pentru luni, în cadrul reuniunii urmând a fi discutată situația românilor afectați de cutremurul din Italia.

Ambasadorul Marii Britanii: Românii - o parte esențială din comunitatea noastră
Sambata, August 27, 2016 19:14 PM

Marea Britanie va rămâne o țară deschisă și după ieșirea din Uniunea Europeană, deci rămâne un partener pentru România în foarte multe contexte, iar Parteneriatul nostru strategic cu România va continua, a afirmat, sâmbătă, la Constanța, ambasadorul Paul Brummell, invitat la Școala de vară a femeilor social-democrate.

Armata turcă a distrus un post de comandă al unor "grupări teroriste" în Siria (Anadolu)
Sambata, August 27, 2016 19:00 PM

Turcia a distrus sâmbătă un post de comandă al unor "grupări teroriste" în Siria, informează agenția de presă Anadolu, pe fondul acuzațiilor conform cărora avioane turce ar întreprinde bombardamente împotriva milițiilor kurde, informează AFP.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
27 Aug, 17:20 Lingaii
Observator a comentat pentru articolul Cum a supt „garda pretoriană“ a fostului primar Boșcodeală din bugetul local al municipiului Buzău:
Dupa Boscomanglitorul, nu ar trebui sa urmeze la DNA, goaba de Chiculescu, cu Ene Nicolae, Nedelcu, Tanasescu etc ???
27 Aug, 17:14 LINGAU
Observator a comentat pentru articolul PMP Buzău promite asistență juridică polițiștilor locali care vor fi disponibilizați:
CUM SA APERE ACEASTA FAMILIE DE MOCANI HOTI, SUTE DE POLITISTI LOCALI, CARE PANA LA URMA SI EI MUNCESC CINSTIT, HOTI AU FOST SI CEI CERE I-AU ADUS IN ACEASTA SITUATIE (Boscomanglitorul, Chiculescu, Nedelcu,Tanasescu, Gegea,Ene Nicolae etc).
27 Aug, 17:06 Un lingau politic
Observator a comentat pentru articolul Replica zilei, la Consiliul Local/Nicolae Șerban (PNL): ,,Până acum, Prestcom Serv a fost conectată la țâțele Primăriei“:
La alegerile locale trecute , acest tigan balos (ma refer strict la el) il ajuta cu clica lui pe Boscomanglitorul, sa mai castige inca un mandat, iar acum cuvanta din partea PNL-ului, cate clase ai mai Serbane, duce-te-ai dupa Dan Diaconescu !
Google PageRank Checker