25 de ani
de presa libera
Vineri, Iulie 31, 2015 20:24 PM

Monden

Cele mai eficiente vitamine pentru creier (III)

de Silvia HERGHELEGIU
Monden  |
06.11.2013, 22:00
404

Tot din seria vitaminelor B, acidul folic (sau vitamina B9) controlează nivelul de homocisteină din sânge. Aceasta afectează celulele nervoase când se găsește în cantități mari în corp. Cercetătorii din Olanda, o țară unde acidul folic nu este adăugat în produsele alimentare, au făcut un studiu la care au participat 800 de adulți, cu vârste cuprinse între 50 și 70 de ani, care aveau o deficiență de vitamină B9.

Fiecărui voluntar i s-au administrat 800 de micrograme de acid folic sau un placebo. După trei ani, cei care ­pri­miseră suplimentul de vitamină B9 aveau o funcție cognitivă îmbunătățită, în special în zonă memoriei și a vitezei de procesare a informațiilor. 

Surse de acid folic sunt: fructe, verdeață, sparanghel, broccoli, linte, mazăre, fasole și cereale integrale. Doza zilnică recomandată este de 400 de micrograme.

Vitamina C, un antioxidant la îndemâna oricui

Am menționat deja că radicalii liberi afectează în mod special creierul. Adesea aceștia sunt produși prin reacții chimice din corp, care includ oxigen. Vitamina C este unul dintre cei mai răspândiți antioxidanți de pe piață.

În plus, fără cantitatea necesară de vitamină C, celulele nervoase din creier s-ar „prăji“ și ar modifica chimia acestuia, cauzând o serie de probleme mentale, precum epilepsia sau depresia. Corpul tău nu produce vitamină C, motiv pentru care trebuie să ai grijă să incluzi în dietă această substanță benefică. 

Surse de vitamină C sunt: citricele, legumele, goji, fructele de pădure etc. 

Acestea sunt vitaminele cele mai importante pentru creier. Dacă le introduci în dieta de zi cu zi, îți vei menține mintea sănătoasă și neafectată de trecerea anilor.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Nicușor Dan consideră ilegal proiectul amplasării unui centru comercial la Palatul Știrbei
Vineri, Iulie 31, 2015 20:15 PM

Președintele Asociației Salvați Bucureștiul, Nicușor Dan, consideră că amplasarea unui centru comercial la Palatul Știrbei este ilegală, deoarece depășește densitatea construită pe care o prevăd regulamentele locale.

Italia: 1.000 de persoane cântă o melodie a grupului Foo fighters pentru ca membrii acestuia să concerteze în orașul lor
Vineri, Iulie 31, 2015 19:52 PM

O mie de persoane au interpretat simultan în Cesena melodia 'Learn to Fly' a grupului Foo Fighters pentru a cere membrilor acestei formații să dea un concert în micul oraș din nordul Italiei, care are numai 100.000 de locuitori și nu este prea des ținta unor turnee întreprinse de artiști celebri, relatează vineri ziarul spaniol 'El Pais'. Înregistrarea ineditului concert a fost postată pe Youtube în 30 iulie și a avut peste cinci milioane de accesări în mai puțin de 24 de ore.

Peste 100.000 de imigranți ilegali au trecut din Serbia în Ungaria de la începutul acestui an (ministrul ungar de externe)
Vineri, Iulie 31, 2015 19:52 PM

Ministrul ungar de externe, Peter Szijarto, a afirmat vineri că 100.959 de imigranți ilegali au sosit în total în Ungaria de la începutul acestui an și că 100.208 dintre ei au intrat în țară trecând frontiera sârbo-ungară, relatează agenția Tanjug.

SUA condamnă 'atacul terorist brutal' în care a murit un copil palestinian
Vineri, Iulie 31, 2015 19:44 PM

SUA au condamnat 'cu cea mai mare forță', vineri, 'atacul terorist brutal' în urma căruia un copil palestinian de un an și jumătate a murit în locuința familiei incendiată de coloniști israelieni în Cisiordania, relatează AFP.

O regiune din sudul Rusiei, devastată de lăcuste
Vineri, Iulie 31, 2015 19:39 PM

Câteva zeci de mii de hectare de culturi au fost distruse de roiuri de lăcuste în regiunea Stavropol, din sud-vestul Rusiei, a anunțat vineri presa rusă, care menționează că aceasta este cea mai gravă invazie de insecte din ultimii 30 de ani din acea parte a țării.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
31 Jul, 16:01 teren de langa podul maracineni imediat dupa statia OMV
dan a comentat pentru articolul Cum i-a stricat Ministerul Culturii lui Boșcodeală „ploile“ cu finul Romică Vollert pentru arteziana din Piața Dacia:
cine are terenul respectiv, si modalitatea de construire acolo?
31 Jul, 15:08 dispret!!!!!!!!!!!!!!
cristina a comentat pentru articolul Toți cei trei candidați la conducerea IȘJ au picat concursul de la Ministerul Educației:
Da .....si ca inspector este nota7.....pt def de ce nu se poate ?????????? ........noi trebuie sa fim exemple ,nu???????????
31 Jul, 14:30 hotii
gigelin a comentat pentru articolul Consilierul județean Dorin Bădulescu: „Compania de Apă a majorat tarifele ilegal“:
In curand dna va face o vizita si la compania de apa ,,,bebe e primul care stie ,,,se va lasa cu arestari ,,urmeaza urbis tot cu bratari ,,,,,,totul se plateste
Google PageRank Checker