25 de ani
de presa libera
Luni, Mai 25, 2015 22:19 PM

Monden

Cele mai eficiente vitamine pentru creier (III)

de Silvia HERGHELEGIU
Monden  |
06.11.2013, 22:00
398

Tot din seria vitaminelor B, acidul folic (sau vitamina B9) controlează nivelul de homocisteină din sânge. Aceasta afectează celulele nervoase când se găsește în cantități mari în corp. Cercetătorii din Olanda, o țară unde acidul folic nu este adăugat în produsele alimentare, au făcut un studiu la care au participat 800 de adulți, cu vârste cuprinse între 50 și 70 de ani, care aveau o deficiență de vitamină B9.

Fiecărui voluntar i s-au administrat 800 de micrograme de acid folic sau un placebo. După trei ani, cei care ­pri­miseră suplimentul de vitamină B9 aveau o funcție cognitivă îmbunătățită, în special în zonă memoriei și a vitezei de procesare a informațiilor. 

Surse de acid folic sunt: fructe, verdeață, sparanghel, broccoli, linte, mazăre, fasole și cereale integrale. Doza zilnică recomandată este de 400 de micrograme.

Vitamina C, un antioxidant la îndemâna oricui

Am menționat deja că radicalii liberi afectează în mod special creierul. Adesea aceștia sunt produși prin reacții chimice din corp, care includ oxigen. Vitamina C este unul dintre cei mai răspândiți antioxidanți de pe piață.

În plus, fără cantitatea necesară de vitamină C, celulele nervoase din creier s-ar „prăji“ și ar modifica chimia acestuia, cauzând o serie de probleme mentale, precum epilepsia sau depresia. Corpul tău nu produce vitamină C, motiv pentru care trebuie să ai grijă să incluzi în dietă această substanță benefică. 

Surse de vitamină C sunt: citricele, legumele, goji, fructele de pădure etc. 

Acestea sunt vitaminele cele mai importante pentru creier. Dacă le introduci în dieta de zi cu zi, îți vei menține mintea sănătoasă și neafectată de trecerea anilor.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Gorghiu: Tema moțiunii de cenzură este de nenegociat
Luni, Mai 25, 2015 22:02 PM

Copreședintele PNL Alina Gorghiu a declarat, luni seara, că tema moțiunii de cenzură, respectiv votul prin corespondență, nu este de negociat, adăugând că Victor Ponta va face "imposibilul să nu se ajungă la un vot cu parlamentarii săi în sală" în privința acestui document.

Judecătorii confirmă redeschiderea cercetărilor în dosarul 'țigancă împuțită'
Luni, Mai 25, 2015 20:55 PM

Judecătoria Sectorului 1 a confirmat luni ordonanța procurorilor de la Parchetul General de redeschidere a cercetărilor în dosarul în care fostul președinte Traian Băsescu i-a luat în anul 2007 telefonul mobil unei jurnaliste și a folosit apelativul "țigancă împuțită" la adresa acesteia.

Joe Biden îi dă asigurări premierului irakian în legătură cu angajamentul SUA în lupta împotriva SI
Luni, Mai 25, 2015 20:53 PM

Vicepreședintele american Joe Biden i-a dat luni asigurări premierului irakian Haidar al-Abadi în legătură cu angajamentul SUA în lupta Irakului împotriva militanților Statului Islamic (SI), după ce ministrul american al apărării a pus la îndoială dorința trupelor irakiene de a lupta, relatează Reuters.

Federica Mogherini: O Rusie 'izolată, fragilă și destabilizată' nu este în interesul Uniunii Europene
Luni, Mai 25, 2015 20:51 PM

Uniunea Europeană nu are nevoie de o Rusie 'izolată, fragilă și destabilizată', a apreciat luni șefa diplomației europene, Federica Mogherini, susținând totodată ideea de a se continua colaborarea cu Moscova, care a dat 'rezultate inimaginabile', transmite agenția EFE.

Președintele Consiliului de Supraveghere al SIF3 Transilvania, Răzvan Găvăneanu, a demisionat din funcție
Luni, Mai 25, 2015 20:45 PM

Președintele Consiliului de Supraveghere al SIF3 Transilvania, Răzvan Găvăneanu, a demisionat din funcție, aceasta urmând să fie exercitată provizoriu de vicepreședintele Ștefan Szabo, potrivit unui raport al societății de investiții financiare, remis luni Bursei de Valori București (BVB).

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
25 May, 18:17 rusine
pPsd a comentat pentru articolul „Metoda“ Burducea / 21 dintre cei 22 de inspectori buzoieni s-au retras de la concursul de la IȘJ:
Sa plece acasa .Avem oameni competenți dar suntem conduși politic .Ce cauta in ISJ prof precum Bodea, Boarcas , Alexandru , Dascalu sau Sultanescu ? Ce exemplu dau elevilor .Daca au onoarea sa plece singuri , oricum nici la catedra nu sunt buni
25 May, 18:05 rezolvati problema de la nehoiu
Unliberal a comentat pentru articolul S-o fi auzit și la Buzău? Gorghiu: „Cine nu se va adapta la noua realitate a partidului, va fi în mod natural respins“:
Domnule Romanescu rezolvati urgent problema laPNL Nehoiu.Riscati distrugerea organizatiei din cauza unui om.
25 May, 17:54 Felicitari!
Elena a comentat pentru articolul „Metoda“ Burducea / 21 dintre cei 22 de inspectori buzoieni s-au retras de la concursul de la IȘJ:
Va felicit, doamna Wamsiedel, pentru rezultat! Diplomatia, constiinciozitatea, seriozitatea si bunul simt are castig de cauza in Romania de astazi. FELICITARI!
Google PageRank Checker