26 de ani
de presa libera
Marti, Mai 31, 2016 01:07 AM
Toma

Monden

Cele mai eficiente vitamine pentru creier (III)

de Silvia HERGHELEGIU
Monden  |
06.11.2013, 22:00
420

Tot din seria vitaminelor B, acidul folic (sau vitamina B9) controlează nivelul de homocisteină din sânge. Aceasta afectează celulele nervoase când se găsește în cantități mari în corp. Cercetătorii din Olanda, o țară unde acidul folic nu este adăugat în produsele alimentare, au făcut un studiu la care au participat 800 de adulți, cu vârste cuprinse între 50 și 70 de ani, care aveau o deficiență de vitamină B9.

Fiecărui voluntar i s-au administrat 800 de micrograme de acid folic sau un placebo. După trei ani, cei care ­pri­miseră suplimentul de vitamină B9 aveau o funcție cognitivă îmbunătățită, în special în zonă memoriei și a vitezei de procesare a informațiilor. 

Surse de acid folic sunt: fructe, verdeață, sparanghel, broccoli, linte, mazăre, fasole și cereale integrale. Doza zilnică recomandată este de 400 de micrograme.

Vitamina C, un antioxidant la îndemâna oricui

Am menționat deja că radicalii liberi afectează în mod special creierul. Adesea aceștia sunt produși prin reacții chimice din corp, care includ oxigen. Vitamina C este unul dintre cei mai răspândiți antioxidanți de pe piață.

În plus, fără cantitatea necesară de vitamină C, celulele nervoase din creier s-ar „prăji“ și ar modifica chimia acestuia, cauzând o serie de probleme mentale, precum epilepsia sau depresia. Corpul tău nu produce vitamină C, motiv pentru care trebuie să ai grijă să incluzi în dietă această substanță benefică. 

Surse de vitamină C sunt: citricele, legumele, goji, fructele de pădure etc. 

Acestea sunt vitaminele cele mai importante pentru creier. Dacă le introduci în dieta de zi cu zi, îți vei menține mintea sănătoasă și neafectată de trecerea anilor.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Fotbal: UEFA a anunțat echipa sezonului în Liga Campionilor
Marti, Mai 31, 2016 01:01 AM

UEFA a anunțat pe site-ul său echipa sezonului în Liga Campionilor, în care figurează doi portari, cinci fundași, cinci mijlocași și șase atacanți.

Raluca Prună despre legea avocaților: Nu am găsit în legislația altor state membre dispoziții similare
Marti, Mai 31, 2016 00:50 AM

Ministrul Justiției, Raluca Prună, a declarat, luni seară, că există anumite "tușe" în legea avocaților care pot fi discutate, punctând că nu a găsit legislația altor state membre ale Uniunii Europene prevederi similare.

John Kerry vizitează China între 5 și 7 iunie
Marti, Mai 31, 2016 00:37 AM

Secretarul de stat american, John Kerry, va efectua o vizită în China între 5 și 7 iunie pentru a participa în special la a ediția a opta a dialogului strategic și economic chino-american, a anunțat luni Departamentul de Stat, potrivit AFP.

Fotbal: 142 de jucători au debutat în Liga I în sezonul 2015-2016
Marti, Mai 31, 2016 00:29 AM

Un număr de 142 de fotbaliști au debutat în Liga I Orange pe parcursul întregului sezon 2015-2016, informează site-ul Ligii Profesioniste de Fotbal.

Australia, în avangarda țărilor cu cele mai dure măsuri antifumat
Marti, Mai 31, 2016 00:23 AM

După pachetul neutru și prețurile prohibitive, guvernul australian își continuă măsurile dure împotriva fumatului. Statul Queensland propune chiar interzicerea vânzării de țigări celor născuți după 2001, relatează luni lemonde.fr.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
30 May, 20:41 pamfil
vasile a comentat pentru articolul Cum s-au scurs banii râmnicenilor în conturile unor firme de casă ale primarului Viorel Holban, inclusiv printr-un off-shore maltez:
Cand au castigat primul mandat,Holban si Carjan erau la PNL.Acum sunt lideri ai PSD-ului judetean.Va mai întrebati de ce rezista in functii?
30 May, 20:31 cum s-au scurs banii ramnicelilor
popescu vasile a comentat pentru articolul Cum s-au scurs banii râmnicenilor în conturile unor firme de casă ale primarului Viorel Holban, inclusiv printr-un off-shore maltez:
sunt sigur ca acest comentariu nu il ve- ti posta !sunteti sluga lui basescu si disccipolilor lui !dupa 18 ani traiti in epoca ginioiu -ghinioi - pentru ramniceni ,municipiul este aproape european ! scoli ,parcuri pentru copii ,strazi ,educatie europeana pentru tineri ,sport si mult bun simt !
30 May, 20:17 "Jenant, dar străinii vor fi cei care vor lua problema aromânească în studiu și cazurile Dușan Popovici sau Peyfuss sunt ilustrative."
George Hristu a comentat pentru articolul Istorii uitate, istorii cenzurate despre românii și aromânii sud–dunăreni:
"Contribuții rare și îndepărtate s-au adus în domeniul cunoașterii fraților sud-dunăreni: un Tache Papahagi - Macedo-românii sau aromânii, Leca Morariu–Istro-românii, Sextil Pușcariu–Studii istro – române, Goșu Papacostea Goga – În zilele redeșteptării macedo-române. Jenant, dar străinii vor fi cei care vor lua problema aromânească în studiu și cazurile Dușan Popovici sau Peyfuss sunt ilustrative. " Jenant intr-adevar, dar cei doi "straini" mentionati mai sus au origini aromanesti , de unde si interesul domniilor lor pentru acest subiect !
Google PageRank Checker