25 de ani
de presa libera
Joi, Octombrie 08, 2015 20:56 PM

Monden

Cele mai eficiente vitamine pentru creier (I)

de Silvia HERGHELEGIU
Monden  |
04.11.2013, 22:00
441

Ți se pare că uiți de la mână până la gură, chiar dacă ești odihnit? Dacă da, e posibil ca problema să fie o dietă săracă în vitamine benefice pentru creier. Află care sunt acestea și cum le poți introduce în regimul tău de zi cu zi, pentru o minte de nota 10. Nutriția este un element cheie al sănătății creierului, pe termen scurt și lung.

Chiar dacă ne-am obișnuit să vedem oameni în vârstă cu probleme de memorie, aceasta nu înseamnă că trebuie să ne consolam cu ideea îmbătrânirii creierului. Cu un pic de atenție față de ce mâncăm, putem foarte bine să ne păstrăm mintea brici și la 80-90 de ani.  Iată vitaminele care dau creierului superputeri!

Vitamina E pentru un creier tânăr

Vitamina E este un antioxidant cu proprietăți neuroprotective, după cum s-a descoperit recent. Spre deosebire de alte substanțe, vitami­na E este solubilă în grăsime și, prin urmare, joacă un rol esențial în protejarea membranei celulare de pericolele radicalilor liberi. Toate țesuturile corpului conțin lipide, însă creierul este cel mai bogat în aceste substanțe și de aceea este cel mai expus la acțiunea radicalilor liberi. Consumul de vitamină E previne declinul cognitiv asociat îmbătrânirii, ajutând creierul să întinerească chiar și cu 8-9 ani! Surse de ­vitamina E sunt: nuci, semințe de floarea-soarelui, ulei de floarea-soarelui, alune de pădure, spanac, tofu, avocado, broccoli și dovleac.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Consiliul JAI a decis să implementeze condițiile puse de unele state pentru acceptarea cotelor obligatorii de refugiați
Joi, Octombrie 08, 2015 20:37 PM

Miniștrii europeni de interne, reuniți joi la Luxemburg în cadrul Consiliului Justiție și Afaceri Interne (JAI), s-au angajat să accelereze procesul de repatriere a refugiaților care nu pot primi azil în Uniunea Europeană și să consolideze protecția frontierelor externe ale blocului comunitar, acestea fiind și condițiile puse anterior de unele state pentru a accepta cotele obligatorii de refugiați, transmite agenția EFE.

Acționarii Băncii Transilvania au aprobat fuziunea cu Volksbank România
Joi, Octombrie 08, 2015 20:31 PM

Acționarii Băncii Transilvania (BT) au aprobat joi fuziunea Volksbank România (VBRO) cu Banca Transilvania, în cadrul Adunării Generale a Acționarilor, se arată într-un comunicat al BT remis AGERPRES.

Stațiunea Sinaia a câștigat titlul "Orașul Reciclării 2015"
Joi, Octombrie 08, 2015 20:17 PM

Stațiunea prahoveană Sinaia a câștigat ediția de anul acesta a competiției "Orașul Reciclării", la care au participat 46 de municipii și orașe, în Sinaia urmând a fi amenajat un parc cu mobilier realizat din materiale refolosite.

Spitalele nu pot fi o țintă, afirmă șeful forțelor armate din Afganistan
Joi, Octombrie 08, 2015 20:09 PM

Șeful forțelor americane din Afganistan, generalul John Campbell, a reiterat joi că bombardarea unui spital al organizației Medici Fără Frontiere la Kunduz a fost o greșeală, iar forțele americane nu pot lua drept țintă spitale, relatează AFP.

Accident pe autostrada Hemus din Bulgaria: Peste 50 de mașini implicate, cel puțin doi morți
Joi, Octombrie 08, 2015 19:39 PM

Cel puțin două persoane și-au pierdut viața și alte două au fost grav rănite în urma unei puternice coliziuni în lanț care a avut loc joi într-unul din tunelurile de pe autostrada bulgară Hemus, la nord de capitala Sofia, informează agenția Novinite.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
08 Oct, 09:52 Vom apela, dar......
locatar a comentat pentru articolul Tu știi cine este POLIȚISTUL TĂU DE PROXIMITATE?:
Buna initiativa Opiniei de a-i prezenta pe sefii de proximitate pe zone(inclusiv nr. de telefon), cat si cateva dintre ATRIBUTIILE lor. Dar aici e marea problema, ca prea rar sau chiar deloc nu sunt vazuti prin zonele respective....."să își petreacă mare parte a programului de lucru pe teren, în cartierul pe care îl au în grijă, pentru a cunoaște popu­lația, obiceiurile specifice zonei, locatarii, zonele cu grad de risc și, nu în ultimul rând..." Mai ales dupa amiaza, la orele inserarii..... Eu ma refer la zona Micro 14 când diferite gasti de tineri, elevi care nu sunt preocupati de rezolvarea temelor scolare, tulbura linistea din jurul unor blocuri....
07 Oct, 20:18 Felicitari
"securistul" FIR a comentat pentru articolul Marin Ifrim, lansare de carte la Centrul Cultural „Alexandru Marghiloman“:
Faptul, ca TC, face acesta incursiune in "Datoriile Morale" ale optzecistului, nu-l face mai intelligent, ci doar un pupin, a celui care la lansat . Marin , ramane un REBEL, al intunecatului deceniu. Ma bucur, ca dupa indelungi cautari si-a regasit linistea. Orasul celor o m... , ramane deschis ,,,, cuvintelor si chiar al Legii Talionului. Viata merge mai departe, cu tine , cu mine , cu noi toti Locul in ILR, nu-ti il ia nimeni. Cu aceiasi prietenie Fir
07 Oct, 14:43 NOTORIETATEA OPINCILOR ROMANESTI
Ion a comentat pentru articolul Copiii romi din Brădeanu învață meșteșugul confecționării opincilor cu ajutorul Muzeului Județean:
Incaltamintea care nu doare, sau cum este ea cunoscuta sub denumirea de opinca, a facut multe valuri. Nu vreau sa ma refer la cea mai inalta pozitie ocupata de opinca romaneasca asezata cu mare grija pe cladirea unui Parlament al unui stat din Europa, care se crede democrat. La vremea respectiva acel stat era condus de o dictatura, iar romanii, la vremea aceea, cred ca au dat o lectie de patriotism, demnitate nationala si democratie foarte buna. Eu doresc sa ma refer la ce performante a ajuns romanul, conjudeteanul nostru, Dumitru Dan. Purtând renumitele opinci "hand made" a reusit ocolul lumii. Este laudabila initiativa Muzeului Judetean Buzau in memoria "ambasadorului Dumitru Dan". Este, de asemenea, laudabila ambitia, daruirea, preocuparea si implicarea dnei prof. Doina Musat in acest frumos proiect, care, pe langa faptul ca este un omagiu adus "globtroateru-lui D Dan", face si o lectie de educatie copiilor implicati in acest proces de instruire. Felicitari dnei Musat si tututor celor implicati in acest proiect.
Google PageRank Checker