25 de ani
de presa libera
Vineri, Martie 27, 2015 07:13 AM

Monden

Cele mai eficiente vitamine pentru creier (I)

de Silvia HERGHELEGIU
Monden  |
04.11.2013, 22:00
429

Ți se pare că uiți de la mână până la gură, chiar dacă ești odihnit? Dacă da, e posibil ca problema să fie o dietă săracă în vitamine benefice pentru creier. Află care sunt acestea și cum le poți introduce în regimul tău de zi cu zi, pentru o minte de nota 10. Nutriția este un element cheie al sănătății creierului, pe termen scurt și lung.

Chiar dacă ne-am obișnuit să vedem oameni în vârstă cu probleme de memorie, aceasta nu înseamnă că trebuie să ne consolam cu ideea îmbătrânirii creierului. Cu un pic de atenție față de ce mâncăm, putem foarte bine să ne păstrăm mintea brici și la 80-90 de ani.  Iată vitaminele care dau creierului superputeri!

Vitamina E pentru un creier tânăr

Vitamina E este un antioxidant cu proprietăți neuroprotective, după cum s-a descoperit recent. Spre deosebire de alte substanțe, vitami­na E este solubilă în grăsime și, prin urmare, joacă un rol esențial în protejarea membranei celulare de pericolele radicalilor liberi. Toate țesuturile corpului conțin lipide, însă creierul este cel mai bogat în aceste substanțe și de aceea este cel mai expus la acțiunea radicalilor liberi. Consumul de vitamină E previne declinul cognitiv asociat îmbătrânirii, ajutând creierul să întinerească chiar și cu 8-9 ani! Surse de ­vitamina E sunt: nuci, semințe de floarea-soarelui, ulei de floarea-soarelui, alune de pădure, spanac, tofu, avocado, broccoli și dovleac.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Serghei Lavrov despre pericolul tendințelor "ultranaționaliste" în Ucraina
Vineri, Martie 27, 2015 07:09 AM

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a lansat joi un apel comunității internaționale să ia măsuri în fața ascensiunii tendințelor "ultranaționaliste" în Ucraina, transmite AFP.

SĂRBĂTORI RELIGIOASE - 27 martie
Vineri, Martie 27, 2015 07:04 AM

EFEMERIDE ASTRONOMICE - 27 martie
Vineri, Martie 27, 2015 07:01 AM

Este a 86-a zi a anului 2015.

Argentina: Justiția confirmă că nu o va urmări penal pe Cristina Kirchner
Vineri, Martie 27, 2015 04:29 AM

Justiția a confirmat joi că nu va începe urmărirea penală a președintei argentiniene, Cristina Kirchner, pentru obstrucționarea anchetei în favoarea Iranului în ancheta asupra atentatului împotriva comunității evreiești comis în 1994 la Buenos Aires, după cum preconiza procurorul Alberto Nisman, transmite AFP.

Președintele afgan, "prudent optimist" în privința relațiilor cu Pakistanul
Vineri, Martie 27, 2015 02:21 AM

Președintele afgan, Ashraf Ghani, s-a declarat joi "prudent optimist" în ce privește ameliorarea relațiilor dintre țara sa și Pakistan pe care o consideră ca făcând parte integrantă din eforturile de pace cu talibanii, scrie AFP.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
26 Mar, 20:18 La primarie!
Gogu a comentat pentru articolul Facerea de bine... Cântărețul Valentin Ghencea i-a turnat la Poliție chiar pe cei care s-au oferit să-l treacă BAC-ul:
Goguta, esti ,,inspirat" , dar te exprimi greu in scris! Ce are primaria cu brutaria? Miritescu nu a fost niciodata in comisie la bac, asa ca nu i-a trecut prin mana nicio lucrare! Comisia are un presedinte ( de regula un profesor universitar care ,,pluteste" ), un profesor secretar (nu secretarul liceului!), profesori membrii, un informatician si ... evaluatori.Aici este cheia succesului! De obicei sunt aceiasi in fiecare an: nume quasi necunoscute, fara CV, ascultatori, usor de convins, fara mari pretentii, etc., etc. Agreati de inspectorul de specialitate si trasi la sorti de ,,calcultor". Restul este o chestiune rutina pentru cei obisnuiti sa actioneze din umbra. Fiecare cu lista lui, pe filiera scurta! Si tot asa!
26 Mar, 14:40 uraaa!!!
Simion Viorel a comentat pentru articolul Apelul primarului Boșcodeală în Dosarul ,,Gloria“, pe 21 aprilie:
Ha ha ha, la puscarie porcule, da-ti-ar instanta 10 ani sa-ti dea!
26 Mar, 14:26 politistul de onoare
relu a comentat pentru articolul Cum a ajuns agentul de proximitate Ion Dragomir, de la Pogoanele, polițistul de onoare al județului:
mai sunt si politisti care asi fac treaba
Google PageRank Checker