26 de ani
de presa libera
Vineri, Iulie 29, 2016 16:59 PM

Monden

Cele mai eficiente vitamine pentru creier (I)

de Silvia HERGHELEGIU
Monden  |
04.11.2013, 22:00
459

Ți se pare că uiți de la mână până la gură, chiar dacă ești odihnit? Dacă da, e posibil ca problema să fie o dietă săracă în vitamine benefice pentru creier. Află care sunt acestea și cum le poți introduce în regimul tău de zi cu zi, pentru o minte de nota 10. Nutriția este un element cheie al sănătății creierului, pe termen scurt și lung.

Chiar dacă ne-am obișnuit să vedem oameni în vârstă cu probleme de memorie, aceasta nu înseamnă că trebuie să ne consolam cu ideea îmbătrânirii creierului. Cu un pic de atenție față de ce mâncăm, putem foarte bine să ne păstrăm mintea brici și la 80-90 de ani.  Iată vitaminele care dau creierului superputeri!

Vitamina E pentru un creier tânăr

Vitamina E este un antioxidant cu proprietăți neuroprotective, după cum s-a descoperit recent. Spre deosebire de alte substanțe, vitami­na E este solubilă în grăsime și, prin urmare, joacă un rol esențial în protejarea membranei celulare de pericolele radicalilor liberi. Toate țesuturile corpului conțin lipide, însă creierul este cel mai bogat în aceste substanțe și de aceea este cel mai expus la acțiunea radicalilor liberi. Consumul de vitamină E previne declinul cognitiv asociat îmbătrânirii, ajutând creierul să întinerească chiar și cu 8-9 ani! Surse de ­vitamina E sunt: nuci, semințe de floarea-soarelui, ulei de floarea-soarelui, alune de pădure, spanac, tofu, avocado, broccoli și dovleac.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

BERD promovează îmbunătățirea guvernanței corporative la companiile de stat din România
Vineri, Iulie 29, 2016 16:52 PM

Îmbunătățirea guvernanței corporative la companiile de stat din România a fost subiectul unui workshop de două zile organizat la București de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) și Ministerul Economiei, informează un comunicat de presă al BERD.

JO 2016 - Nu se știe încă numărul exact al sportivilor ruși care vor participa la Rio
Vineri, Iulie 29, 2016 16:52 PM

Cu o săptămână înaintea Jocurilor Olimpice de la Rio, nu se știe încă numărul sportivilor ruși care vor fi prezenți în Brazilia, deoarece se așteaptă încă răspunsurile de la două mari federații, gimnastică și box.

Turcia anchetează 1.300 de angajați ai Ministerului Muncii în legătură cu tentativa de puci eșuată
Vineri, Iulie 29, 2016 16:48 PM

Turcia anchetează 1.300 de angajați ai Ministerului Muncii în legătură cu tentativa de puci eșuată din 15-16 iulie, a anunțat vineri ministrul muncii, Suleyman Soylu, citat de Reuters.

VIDEO Ziua Imnului Național al României, sărbătorită în Capitală
Vineri, Iulie 29, 2016 16:35 PM

Cu ocazia Zilei Imnului Național al României, vineri, au avut loc ceremonii, în Piața Tricolorului din Capitală. Data de 29 iulie a fost proclamată, în conformitate cu Legea nr. 99/1998, Ziua Imnului Național al României - "Deșteaptă-te române!", simbol al unității Revoluției Române de la 1848.

Turnul Jinmao din Shanghai a fost prevăzut cu o pasarelă de sticlă pentru a vizita exteriorul (FOTO)
Vineri, Iulie 29, 2016 16:34 PM

Jinmao Tower din Shanghai (estul Chinei), unul dintre cei mai înalți zgârie nori din lume cu o înălțime de 420 de metri, a inaugurat joi o pasarelă de sticlă pe care vizitatorii pot să se plimbe și să admire exteriorul de la ultimul etaj al clădirii, cu numărul 88, relatează mass-media locale citate de EFE.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
29 Jul, 14:06 Fără subiect
X a comentat pentru articolul Toma: „Pentru Tescaru, noi suntem sclavii lui, suntem proștii lui; proști, dar mulți, și noi, aceștia mulți, până la urmă vom avea dreptate“:
Mai reality-show si tu ești dintre cei mulți, dar prost la gramatica!
29 Jul, 13:35 nu mai sunt profesori
x-ulescu a comentat pentru articolul Profesoară buzoiană cu patru ani vechime, nota 1,65 la Titularizare:
Profesorii adevarati sunt pe cale de disparitie... In ultimii ani au venit in sistem doar cei care nu au fost primiti nicaieri, ingineri, apevisti pensionati prematur, etc. Nu pot fi numiti profesori cei care au terminat facultati particulare, cei care s-au titularizat pe usa din dos pentru ca au cantat imnul partidului ce guverna atunci. Invatamantul.... e un dezastru....
29 Jul, 13:19 Vrajeala PSDista
Reality show a comentat pentru articolul Toma: „Pentru Tescaru, noi suntem sclavii lui, suntem proștii lui; proști, dar mulți, și noi, aceștia mulți, până la urmă vom avea dreptate“:
PSDul la pus pe Tescaru director la Compania de Apa ,iar acum incearca sa dea vina pe unul si pe altul :Prefect,anumiti consilieri ,etc.Tescaru a fost si este omul PSDului ,pe cine incercati sa manipulati domnilor pesedisti?Totul este o mascarada marca PSD,ca si cele 3 tarabe mutate pe ici ,pe colo.A reinceput replombarea strazilor si totul va fi ca inainte ,sau ca intotdeauna PSD.PSDul la pus pe Tescaru ,PSDul sa il dea jos;cat despre vrajeala Tomesciana cu tarabe si terase ,cum a zis si el:"prosti da multi", probabil se referea la cei care cred ca se va realiza ceva mai mult de un" fas".
Google PageRank Checker