26 de ani
de presa libera
Miercuri, Iunie 01, 2016 04:36 AM
anghel

Monden

Cele mai eficiente vitamine pentru creier (I)

de Silvia HERGHELEGIU
Monden  |
04.11.2013, 22:00
457

Ți se pare că uiți de la mână până la gură, chiar dacă ești odihnit? Dacă da, e posibil ca problema să fie o dietă săracă în vitamine benefice pentru creier. Află care sunt acestea și cum le poți introduce în regimul tău de zi cu zi, pentru o minte de nota 10. Nutriția este un element cheie al sănătății creierului, pe termen scurt și lung.

Chiar dacă ne-am obișnuit să vedem oameni în vârstă cu probleme de memorie, aceasta nu înseamnă că trebuie să ne consolam cu ideea îmbătrânirii creierului. Cu un pic de atenție față de ce mâncăm, putem foarte bine să ne păstrăm mintea brici și la 80-90 de ani.  Iată vitaminele care dau creierului superputeri!

Vitamina E pentru un creier tânăr

Vitamina E este un antioxidant cu proprietăți neuroprotective, după cum s-a descoperit recent. Spre deosebire de alte substanțe, vitami­na E este solubilă în grăsime și, prin urmare, joacă un rol esențial în protejarea membranei celulare de pericolele radicalilor liberi. Toate țesuturile corpului conțin lipide, însă creierul este cel mai bogat în aceste substanțe și de aceea este cel mai expus la acțiunea radicalilor liberi. Consumul de vitamină E previne declinul cognitiv asociat îmbătrânirii, ajutând creierul să întinerească chiar și cu 8-9 ani! Surse de ­vitamina E sunt: nuci, semințe de floarea-soarelui, ulei de floarea-soarelui, alune de pădure, spanac, tofu, avocado, broccoli și dovleac.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Expunerea precoce la poluarea traficului poate afecta sănătatea pulmonară mai târziu (studiu)
Miercuri, Iunie 01, 2016 04:33 AM

Copiii expuși frecvent la nivele mai mari de poluare a aerului din cauza autovehiculelor au mai des probleme mai târziu în zonele marginale ale plămânilor, potrivit unui studiu recent, citat de Reuters.

MB: Autorul unui atac în metrou susține că a acționat pentru a-i răzbuna pe "frații săi sirieni"
Miercuri, Iunie 01, 2016 04:12 AM

Un individ acuzat că a rănit cu cuțitul două persoane în metroul londonez în decembrie a afirmat că a comis această agresiune pentru a-i răzbuna pe "frații săi sirieni", a declarat procurorul marți în deschiderea procesului acestuia, transmite AFP.

Turcia: Arestări și manifestații interzise cu ocazia aniversării revoltei anti-Erdogan
Miercuri, Iunie 01, 2016 03:33 AM

Poliția din Istanbul a arestat mai mulți militanți marți, ziua celei de-a treia aniversări a revoltei antiguvernamentale vizând regimul islamist-conservator al președintelui Recep Tayyip Erdogan, relatează AFP.

Grecia investește în reclame o jumătate de milion de euro pentru a atrage turiști
Miercuri, Iunie 01, 2016 03:13 AM

Grecia intenționează să cheltuie aproape o jumătate de milion de euro pentru promovarea țării ca destinație turistică pe Yahoo și Travel Channel, transmite site-ul ekathimerini.com.

O rachetă lansată din Yemen, interceptată în Arabia Saudită
Miercuri, Iunie 01, 2016 02:45 AM

O rachetă balistică lansată din Yemen a fost interceptată în cursul nopții de luni spre marți în Arabia Saudită, a anunțat coaliția arabă condusă de Riad care sprijină militar autoritățile yemenite împotriva rebelilor șiiți, transmite AFP.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
31 May, 17:46 alegeri
cip a comentat pentru articolul Ovidiu Anghel: „Buzăul vostru, nu al lor!” / Strategia în domeniul protecţiei şi promovării drepturilor copilului:
Bla bla bla, bla bla bla ! Alegatorii vor sa stie ce vei face cu clica lui Boscodeala, vei continua cu ei (Birla,Dunel , & comp.) , sau vei promova oameni noi . Ca asta framanta alegatorul buzoian . Hai, spune-ne , sa stim si noi cu cine votam !
31 May, 17:26 FeN
Florin a comentat pentru articolul Profesorii buzoieni ies mâine în stradă şi ameninţă cu boicotarea sfârşitului de an şcolar:
Domnu' Ghelase, Nu ai reusit sa dai aceleasi "stimulente materiale" ca astia de la SIP...si ca atare noi nu participam !
31 May, 16:50 rezultate
Maria a comentat pentru articolul Buzoianca Marina Andreea Baboi, dublă campioană naţională:
Felicitari tuturor
Google PageRank Checker