26 de ani
de presa libera
Joi, August 25, 2016 23:08 PM

Monden

Cele mai eficiente vitamine pentru creier (I)

de Silvia HERGHELEGIU
Monden  |
04.11.2013, 22:00
461

Ți se pare că uiți de la mână până la gură, chiar dacă ești odihnit? Dacă da, e posibil ca problema să fie o dietă săracă în vitamine benefice pentru creier. Află care sunt acestea și cum le poți introduce în regimul tău de zi cu zi, pentru o minte de nota 10. Nutriția este un element cheie al sănătății creierului, pe termen scurt și lung.

Chiar dacă ne-am obișnuit să vedem oameni în vârstă cu probleme de memorie, aceasta nu înseamnă că trebuie să ne consolam cu ideea îmbătrânirii creierului. Cu un pic de atenție față de ce mâncăm, putem foarte bine să ne păstrăm mintea brici și la 80-90 de ani.  Iată vitaminele care dau creierului superputeri!

Vitamina E pentru un creier tânăr

Vitamina E este un antioxidant cu proprietăți neuroprotective, după cum s-a descoperit recent. Spre deosebire de alte substanțe, vitami­na E este solubilă în grăsime și, prin urmare, joacă un rol esențial în protejarea membranei celulare de pericolele radicalilor liberi. Toate țesuturile corpului conțin lipide, însă creierul este cel mai bogat în aceste substanțe și de aceea este cel mai expus la acțiunea radicalilor liberi. Consumul de vitamină E previne declinul cognitiv asociat îmbătrânirii, ajutând creierul să întinerească chiar și cu 8-9 ani! Surse de ­vitamina E sunt: nuci, semințe de floarea-soarelui, ulei de floarea-soarelui, alune de pădure, spanac, tofu, avocado, broccoli și dovleac.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Cehia: Un bărbat a încercat să împiedice trecerea convoiului în care se afla cancelarul german Angela Merkel
Joi, August 25, 2016 23:06 PM

Poliția din Praga a arestat joi un bărbat care a încercat cu mașina sa să oprească convoiul cancelarului german Angela Merkel, au declarat surse apropiate purtătorului de cuvânt al poliției, potrivit căruia securitatea Angelei Merkel 'nu a fost amenințată', relatează AFP.

PRM: Actorul Florin Zamfirescu, purtător de cuvânt al partidului
Joi, August 25, 2016 22:59 PM

Actorul Florin Zamfirescu este noul purtător de cuvânt al PRM, el alăturându-se acestei formațiuni din dorința de a se implica activ în viața politică din România și din nevoia de a transmite "un apel la normalitate", potrivit unui comunicat al formațiunii transmis joi AGERPRES.

Cioloș: România ar putea deveni, în câțiva ani, exportator de gaz în Republica Moldova
Joi, August 25, 2016 22:56 PM

România ar putea deveni, în câțiva ani, exportator de gaz, a afirmat joi premierul Dacian Cioloș, într-un interviu pentru televiziunea Prime din Republica Moldova, el adăugând că "Transgaz e o companie de stat bine plasată pe piața românească și europeană" , care "este gata să investească în Republica Moldova".

Polonia: Căutătorii de comori nu au găsit "trenul cu aur nazist"
Joi, August 25, 2016 22:42 PM

Căutătorii de comori plecați să găsească legendarul "tren cu aur nazist" ce ar fi fost ascuns de hitleriști la sfârșitul celui de-Al Doilea Război Mondial în sud-vestul Poloniei au anunțat joi că renunță la acțiunea lor, după 15 zile de căutări. "Nu există nimic", a declarat AFP Andrzej Gaik, purtător de cuvânt al echipei polono-americane care a condus cercetările în Walbrzych, cu ajutorul georadarelor, sondelor și buldozerelor.

Canotaj: România, medaliată cu argint în proba de 4 rame feminin, la Mondialele de tineret
Joi, August 25, 2016 22:22 PM

Echipajul feminin de patru rame al României, format din Ana-Maria Simion, Mădălina Hegheș, Alina Ligia Pop și Diana Mihai, a cucerit medaliile de argint, joi, la Campionatele Mondiale de canotaj pentru juniori și tineret, la categoria Under-23, cu timpul de 06 min 32 sec 94/100.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
25 Aug, 19:03 despre unii, altii
Q. a comentat pentru articolul Șase inspectori școlari și-au dat demisia de la IȘJ Buzău:
O alegere cel putin neinspirata pentru catedra de fizica. Neprofesionalism.
25 Aug, 15:38 Caracatița boșcodistă
Gogu a comentat pentru articolul Cum a făcut Boșcodeală un cadou ilegal de peste 20 de miliarde lei vechi instituției conduse de finul Romeo Lungu:
Alo, miliția! Banii înapoi și escrocii La Brutărie!!!
25 Aug, 13:22 Inchisoare
SRI a comentat pentru articolul Cum a făcut Boșcodeală un cadou ilegal de peste 20 de miliarde lei vechi instituției conduse de finul Romeo Lungu:
Inchisoare pe viata excrocului
Google PageRank Checker