25 de ani
de presa libera
Joi, Februarie 11, 2016 10:29 AM

Monden

Cele mai eficiente vitamine pentru creier (I)

de Silvia HERGHELEGIU
Monden  |
04.11.2013, 22:00
446

Ți se pare că uiți de la mână până la gură, chiar dacă ești odihnit? Dacă da, e posibil ca problema să fie o dietă săracă în vitamine benefice pentru creier. Află care sunt acestea și cum le poți introduce în regimul tău de zi cu zi, pentru o minte de nota 10. Nutriția este un element cheie al sănătății creierului, pe termen scurt și lung.

Chiar dacă ne-am obișnuit să vedem oameni în vârstă cu probleme de memorie, aceasta nu înseamnă că trebuie să ne consolam cu ideea îmbătrânirii creierului. Cu un pic de atenție față de ce mâncăm, putem foarte bine să ne păstrăm mintea brici și la 80-90 de ani.  Iată vitaminele care dau creierului superputeri!

Vitamina E pentru un creier tânăr

Vitamina E este un antioxidant cu proprietăți neuroprotective, după cum s-a descoperit recent. Spre deosebire de alte substanțe, vitami­na E este solubilă în grăsime și, prin urmare, joacă un rol esențial în protejarea membranei celulare de pericolele radicalilor liberi. Toate țesuturile corpului conțin lipide, însă creierul este cel mai bogat în aceste substanțe și de aceea este cel mai expus la acțiunea radicalilor liberi. Consumul de vitamină E previne declinul cognitiv asociat îmbătrânirii, ajutând creierul să întinerească chiar și cu 8-9 ani! Surse de ­vitamina E sunt: nuci, semințe de floarea-soarelui, ulei de floarea-soarelui, alune de pădure, spanac, tofu, avocado, broccoli și dovleac.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Trovanții scoși de apă din măruntaiele pământului fac parte din zestrea turistică a comunei Oteșani
Joi, Februarie 11, 2016 10:14 AM

Un mic pârâu scoate, de sute de ani, din pământ, în localitatea vâlceană Oteșani, pietre cu forme diverse, fiind numit "râul care scoate trovanți din măruntaiele pământului".

Coreea de Sud începe evacuarea complexului de la Kaesong, provocând neliniște, dar și nemulțumire în rândul foștilor angajatori
Joi, Februarie 11, 2016 10:12 AM

Coreea de Sud a început joi să-și evacueze cetățenii dintr-un parc industrial comun de la frontiera cu Republica Populară Democrată Coreeană (RPDC), fapt ce a provocat mânia șefilor de firme sud-coreeni care au petrecut peste zece ani la Kaesong, relatează Yonhap, DPA și AFP.

REȚETE VECHI DE 100 DE ANI: Dulceață de portocale bucăți și Șerbet de portocale
Joi, Februarie 11, 2016 10:06 AM

În cadrul acestei rubrici vă prezentăm rețete culinare vechi, preluate din diferite ''tratate'' de specialitate, precizând, de fiecare dată, sursa.

Trezoreria Statului va deveni acceptator de plăți electronice pentru plata online a impozitelor și taxelor
Joi, Februarie 11, 2016 10:05 AM

Ministerul Finanțelor Publice (MFP) a semnat acordul de licențiere a Trezoreriei Statului ca acceptator de plăți electronice cu carduri MasterCard și Maestro în condițiile stabilite de Ordonanța de Urgență a Guvernului privind formarea și utilizarea resurselor derulate prin Trezoreria Statului, informează, joi, instituția.

Austria va începe în decurs de o lună să-i repatrieze pe solicitanții de azil ale căror cereri au fost respinse
Joi, Februarie 11, 2016 10:02 AM

Ministrul austriac al apărării, Hans Peter Doskozil, a afirmat miercuri că guvernul Austriei va începe în decurs de o lună să-i repatrieze pe solicitanții de azil ale căror cereri au fost respinse, ei urmând să fie transportați cu avioane ale armatei de tip Hercules, relatează agenția Xinhua.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
11 Feb, 09:57 Banii americanilor VS. banii buzoienilor
Buzoienii nu sunt lasi a comentat pentru articolul Cum se dă persecutat condamnatul buzoian „Fula“ dintr-o ţară cu care România nu are acord de extrădare:
Pe Boscodeala cand il vedem dupa gratii zeci de ani? Toti banii pe care ii are ,sute de milioane de euro nu sunt furate de la americani,ci sunt furate chiar de la concetatenii lui "mult iubiti", printre care si Politai sau SRIisti ,ca doar si ei platesc impozite pentru a acoperi hotiile si incompetenta lui Boscodeala si a oamenilor lui.De ce Politia si SRIul nu face presiune in acest caz,ne intereseaza mai mult de banii americanilor decat de banii nostri?De ce SRIul Buzoian nu scoate la iveala cum au fost furate alegerile pentru primar la Buzau de catre PSD timp de zeci de ani?De ce credeti ca Boscodeala a castigat de 4 ori la rand ?De ce SRIul Buzoian nu demasca legatura dintre PSD Buzau si anumiti interlopi folositi de PSD pentru a-si pune in aplicare planurile de diversiune impotriva celor care nu sunt in barca lor?
11 Feb, 09:42 VISINESCU - VINOVATUL DE SERVICIU
Ion a comentat pentru articolul Deputatul Adrian Mocanu: ,,Condamnarea lui Vişnescu, o lovitură simbolică dată unui regim criminal“:
Aceasta sancțiune trebuia aplicata acum 20 de ani, daca doream ca sistemul judiciar sa-l poată corecta pe acest criminal, reprezentant de frunte al unui sistem represiv de neimaginat. Daca problema se pune numai sub aspectul răzbunării, iată ca a sosit si clipa aceasta, aplicându-se o pedeapsa model de 20 de ani unui hodorog căpos care s-a bătut cu justiția pana in ultima clipa. Cine urmează? S-au Visinescu este singurul vinovat in viată? Vom vedea cine va mai fi găsit prin cotloanele românești. Aceasta sancțiune vine mult prea târziu pentru Romania. Acum problema este cu totul alta. Cine sunt beneficiarii căderii unui sistem criminal, așa cum îl definim peste tot. Știe cineva răspunsul? Oricum, este foarte clar, daca nu cădea sistemul comunist pe care actualii beneficiari îl clamează, astăzi dl A Mocanu nu reușea sa fie înalt demnitar si sa aibă, încă de la vârsta de 25 de ani, o avere de peste 1.500.000 lei noi. O așa performanta manageriala mai rar găsești. Din cate știu nu a avut moșteniri de preluat așa ca de la o "mătușa Tamara", cum se poarta astăzi in lumea politica de toate culorile. Eu amintesc un mic dicton "ciocul mic si pasul mare" sau "lupul își schimba parul dar năravul ba". Sa ne lăsați in pace cu tot felul de declarații si incriminări.
11 Feb, 07:05 caracatita
andrei a comentat pentru articolul Cum ar putea Boşcodeală să dea socoteală pentru 240 de hectare mătrăşite de la Staţiunea de Cercetare Legumicolă:
Boscodeala a fost 20 ani papusa lui gagusi doloiu. Stop . Final de drum. D. N. A salveaza buzaul
Google PageRank Checker