Echipa Serviciului pentru acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, câştigă­toarea competiţiei Cupa Structurilor speciale de Intervenţie – Ediţia  2018, a fost premiată miercuri şi de comanda Diviziei 2 Infanterie Getica, general de brigadă ­Gheo­rghiţă Vlad oferind ,,mascaţilor” de la Inspectora­tul de Poliţie al Judeţului Buzău plachete de onoare.

Cupa Structurilor speciale de Intervenţie – Ediţia  2018, o competiţie tactico-aplicativă ce s-a adresat structurilor de intervenţie din întreaga ţară, a fost organizată în perioada 10 – 14 septembrie 2018, în ansamblul activităţilor desfăşurate şi dedicate Centenarului Marii Uniri, de Poliţia Română, prin Serviciul Independent pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale. În urma tuturor probelor parcurse, echipa Serviciului pentru acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, a fost desemnată câştigătoarea competiţiei.

Competiţia a urmărit dezvoltarea abilităţilor de intervenţie ale poliţiştilor în situaţii excepţionale, la eveniment fiind invitaţi să participe luptători din trupele speciale de intervenţie din întreaga ţară, atât din cadrul Ministerului Afacerilor Interne – Poliţia Română, Jandarmeria Română şi Poliţia de Frontieră, Ministerului Apărării Naţionale şi Serviciului Român de Informaţii.

Pe parcursul competiţiei, luptătorii au participat la probe de anduranţă fizică, de tragere cu armamentul din dotare, de îndemânare în trecerea diferitelor obstacole, în abordarea cărora au fost puse la încercare atenţia, concentrarea, rezistenţa fizică şi psihică, capacitatea de a gestiona situaţii deosebite şi a lua decizii rapide. De asemenea, au avut loc simulări de scenarii tactice, pentru rezolvarea cărora au fost necesare abilităţi deosebite, specifice trupelor speciale.