Cei mai buni fotbalişti juniori din Buzău îşi vor petrece vacanţa de iarnă în cantonament la renumita echipă Athletic Bilbao. Acest lucru va fi posibil ca urmare a înfrăţirii dintre judeţul Buzău şi Ţara Bascilor, dar şi după ce reprezentanţii Consiliului Judeţean s-au implicat în acest proiect, din dorinţa de a premia performanţa.

Selecţia se va face în perioada următoare de la cluburile din judeţul Buzău, iar vestea bună este că, dacă iniţial s-a discutat ­des­pre zece copii, preşedintele Consiliului Judeţean a promis că se vor face demersuri pentru ca numărul să crească la 15.

Juniorii clubului de fotbal Atletico Bacău au experimentat deja o astfel de oportunitate. În perioada 2-8 septembrie, o selecţionată a clubului băcăuan, formată din jucători născuţi în anii 2007-2009, a participat la un stagiu de pregătire şi la un patrulater organizat de clubul Athletic Bilbao, un mic turneu alături de echipe din Ţara Bascilor. Un lot format din 17 copii au deplasat în Spania antrenorii clubului Atletico Bacău.

Ulterior, micii fotbalişti au primit diplome de me­rit din partea Consulatului General al României la Bilbao pentru participarea la competiţia sportivă din Spania.

Diplomele – informează Consulatul General al României din oraşul spaniol – au fost înmânate de Marian Popescu, consul general, originar din oraşul buzoian Pătârlagele, în prezenţa vicepreşedintelui clubului de fotbal Athletic Bilbao, Jose Angel Corres, şi a fotbalistului român Cristian Ganea, de la acelaşi club.

Membrii clubului băcăuan au vizitat, cu acest prilej, Consulatul României şi au văzut două meciuri din Segunda Division.

Athletic Bilbao este un club de fotbal din Spania, care evoluează în Primera División. Athletic Bilbao are în palmares câştigătoare a opt Campionate ale Spaniei. În clasamentul istoric al Primera División, Athletic se află pe locul al patrulea. Este unul din cele trei cluburi spaniole care nu au retrogradat niciodată din prima ligă, celelalte fiind Real Madrid şi FC Barcelona.

DISTRIBUIȚI
loading...