27 de ani
de presa libera
Duminica, Octombrie 22, 2017 07:40 AM

Educatie

Cei 26 de elevi buzoieni de 10 la Bacalaureat şi Evaluarea Naţională vor fi recompensaţi cu bani de către Guvern

de Cristian IONESCU
Educatie  |
25.07.2017, 00:00
754

   Veste bună pentru absolvenţii buzoieni de nota 10. Guvernul acordă elevilor care au obţinut media 10 la examenul de Bacalaureat câte 3.000 de lei, iar absolvenţilor de gimnaziu care, de asemenea, au luat nota maximă la Evaluarea Naţio­nală, câte 1.000 de lei.

   Acestea sunt prevederile unui proiect de Hotărâre de Guvern, care va fi pus în dezbatere publică. 

   Stimulentele financiare pentru elevi vor fi acordate din bugetul Ministe­rului Educaţiei. „Ţinând cont că este vorba de tineri absolvenţi de gimnaziu, respectiv de liceu cu rezultate remarcabile la învăţătură, care au toate şansele să continue să obţină performante în învă­ţă­mântul liceal, respectiv în învăţământul universitar, apreciem că li se poate oferi un stimulent financiar care să fie util în dezvoltarea lor ulterioară, în domeniul profesional şi personal”, se precizează în proiectul de Hotărâre de Guvern.

   În acest an, 137 de elevi au obţinut media 10 la examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie, iar 497 absolvenţi de clasa a VIII-a au obţinut media 10 la Evaluarea Naţională.

   La Buzău, doi elevi au avut media 10 la Bac, ambii de la Colegiul Hasdeu (unul în sesiunea curentă, iar celălalt la sesiunea dedicată olimpicilor) şi 24 de absolvenţi de gimnaziu au obţinut media 10 la Evaluarea Naţională (nouă de la Colegiul ,,Hasdeu“, şapte de la Şcoala 11, doi de la Liceul Pedagogic, doi de la Şcoala 15 şi câte unul de la Şcoala 1 Rm. Sărat, Şcoala „Căpitan Aviator Mircea T. Bădulescu“, Şcoala „Sfântul Apostol Andrei” şi Şcoala nr. 7).

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

DOCUMENTAR: 135 de ani de la moartea pictorului Ion Andreescu
Duminica, Octombrie 22, 2017 05:01 AM

Pictorul Ion Andreescu s-a născut la București, la 15/27 februarie 1850.

Baschet: Kobe Bryant "nu va merge" la Casa Albă dacă îl va invita președintele Trump
Duminica, Octombrie 22, 2017 04:01 AM

Fostul baschetbalist american Kobe Bryant "nu va merge" la Casa Albă dacă președintele SUA, Donald Trump, îl invită, a afirmat el sâmbătă, în timpul unei călătorii în Franța în legătură cu o operațiune de comunicare cu unul dintre sponsorii personali.

CITATUL ZILEI
Duminica, Octombrie 22, 2017 03:30 AM

SĂRBĂTORI RELIGIOASE - 22 octombrie
Duminica, Octombrie 22, 2017 03:19 AM

EFEMERIDE ASTRONOMICE - 22 octombrie
Duminica, Octombrie 22, 2017 03:03 AM

Este a 295-a zi a anului 2017.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
21 Oct, 00:13 Fara pile!
O.Ureche a comentat pentru articolul Concursul pentru şefia Bibliotecii Judeţene se reia, după ce ambilor candidaţi li s-au respins dosarele:
Oamenii cei mai priceputi,bine pregatiti si cu aptitudini certe trebuie sa ajunga in aceste functii!
20 Oct, 19:40 carte
nick a comentat pentru articolul O legendă a handbalului s-a întors acasă / Eroii finalei de la Berlin, Cornel Penu şi Ştefan Birtalan, întâlnire emoţionantă cu publicul buzoian:
Felicitari ! A fost unul din idolii tineretii mele. Din cauza unor probleme personale nu am putut participa la intalnirea de la Hasdeu. Cum pot procura 2 carti scrise de Penu. Cu multumiri !
20 Oct, 19:31 Intalnirea cu un sportiv de geniu!
Un admirator a comentat pentru articolul O legendă a handbalului s-a întors acasă / Eroii finalei de la Berlin, Cornel Penu şi Ştefan Birtalan, întâlnire emoţionantă cu publicul buzoian:
Felicitari pentru intreaga cariera, d-nule Penu! Imi pare rau ca nu am participat la intalnire! Mi-as fi dorit sa-l vad! Pacat insa de faptul ca terenurile de fotbal si baschet din curtea liceului Hasdeu, care odinioara erau pline, chiar si in zilele de vacanta sau weekend acum putrezesc in paragina!
Google PageRank Checker