27 de ani
de presa libera
Luni, Octombrie 23, 2017 11:11 AM

Politic

Ceartă la Comisia juridică a Camerei Deputaţilor / Predoiu: „Domnule Nicolicea, lipsa dumneavoastră de inteligenţă e egalată doar de lipsa de respect“

de Călin BOSTAN
Politic  |
09.10.2017, 00:00
183

   Deputaţii Eugen Nicolicea (PSD) şi Cătălin Predoiu (PNL) s-au certat, în timp ce discutau solicitarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie privind încuviinţarea începerii urmăririi penale a mi­nis­trului Rovana Plumb. Cei doi s-au jignit reciproc, pentru deputatul Nicolicea - fost parlamentar de Buzău în legislatura 2012-2016, bun prieten cu fostul preşedinte PSD Buzău, ex-pimarul Constantin Boşcodeală -acesta fiind deja un lucru aproape obişnuit.

    Întreaga discuţie a plecat de la discutarea perioadelor de care au nevoie deputaţii jurişti să analizeze solicitarea DNA privind încuviinţarea începerii urmăririi penale a ministrului Rovana Plumb şi pe cea a întocmirii raportului, în varianta deputatului PSD Eugen Nicolicea, preşedinte al Comisiei juridice, fiind nevoie de aproape 30 de zile.   

Redăm „dialogul“ între Eugen Nicolicea şi Cătălin Predoiu:   

Eugen Nicolicea: Cred că un fost ministru trebuie să vorbească după ce se documentează.   

Cătălin Predoiu: Lecţiile dumneavoastră mă lasă rece, din mai multe motive, pe care nu le dezvolt. Eu ceea ce spun, şi e scris negru pe alb, e că Parlamentul a tergiversat orice discuţii, vot, orice avea legătură cu cererile Parchetului.  

Eugen Nicolicea: Nu le ştiţi. Aţi vorbit de urmărirea penală a unui deputat, nu ministru. Recunoaşteţi că habar n-aveţi şi apoi...  

Cătălin Predoiu: Impertinenţa, lipsa dumneavoastră de educaţie şi lipsa dumneavoastră de respect mă lasă rece. Credeţi-mă! Nu în această dezbatere doresc să intru (...) E evi­dent pentru toată lumea că vreţi doar să trageţi de timp, dar asta nu se reflectă în niciun avantaj.   

Eugen Nicolicea: Sunt convins că vă lasă rece. La Coduri, de exemplu, aţi făcut o anumită chestiune. Aţi luat bani să creaţi un proiect. Proiectul respectiv l-aţi băgat şi e aşa de bun că e nevoie să-l modificăm, din nou. Deputaţii nu au imunitate, domnule fost mi­nistru. Discutăm acum de un fost ministru. Ştiu că vă lasă rece, şi pe mine mă lasă rece, mai ales când văd cine a condus Justiţia în ţara asta.   

Cătălin Predoiu: Domnule preşedinte, doresc să vă spun doar atât: lipsa dumneavoastră de inteligenţă e egalată doar de lipsa de respect. Cu asta am încheiat pentru toate inepţiile pe care le-aţi spus în această comisie şi toate jignirile pe care le adresaţi colegilor.  

Eugen Nicolicea: Nu ne mai ţigănim, că lipsa dumneavoastră de inteligenţă a depăşit graniţele ţării.   

Cătălin Predoiu: Pur şi simplu faceţi de ruşine locul pe care îl ocupaţi.   

Eugen Nicolicea: Dumnea­voastră nu aţi făcut doar locul de ruşine, ci aţi creat şi prejudicii pentru ţară.  

Cătălin Predoiu: (...) Ceea ce spuneţi dumneavoastră e o mizerie de nedescris. Nu e deloc în conformitate cu adevărul.

   Liderul deputaţilor jurişti, Eugen Nicolicea,  a amânat cu o lună votul pentru ridicarea imunităţii Rovanei Plumb, o piesă-cheie în dosarul Belina, care duce la Liviu Dragnea. Din punct de vedere juridic, Nicolicea nu doar că a ignorat legile în vigoare, dar a mai şi inventat noi prevederi în favoarea PSD.

   Solicitarea prin care procurorii DNA cer ridicarea imunităţii Rovanei Plumb, deputat şi minis­tru pentru Fonduri Europene, a ajuns pe masa Comisiei Juridice din Camera Deputaţilor. Regulamentul Camerei Deputaţilor este croit în aşa fel încât parlamentarii cu probleme penale să fie păsuiţi. Comisia Juridică are la dispoziţie mai întâi cinci zile pentru a face un raport preliminar în care să spună de câte zile are nevoie pentru a întocmi raportul final, cu precizarea că termenul maxim pentru redactarea raportului final nu poate depăşi 14 zile. Însă istoria ne arată că PSD foloseşte din plin termenul maxim. De obicei, Comisia Juridică aşteaptă cinci zile pentru a spune că mai are nevoie de încă două săptămâni pentru  a  da un aviz, care oricum e consultativ.

   Numai că, în cazul Rovanei Plumb, PSD nu s-a mulţumit să tragă de timp în condiţiile oferite de Regulamentul Camerei Deputaţilor, ci pur şi simplu a inventat o nouă prevedere legală. Eugen Nicolicea, preşedintele PSD al Comisiei Juridice, a scos din burtă un nou termen: 14 zile pentru raportul preliminar, plus alte 14 pentru raportul final. „Conform  Re­gu­lamentului, trebuie să facem o primă evaluare în care să spunem termenul maxim pentru a face ancheta plus întocmirea referatului. Biroul Permanent al Camerei poate să aprobe termenul maxim sau să aprobe un termen mai scurt. Pe cale de consecinţă am propus 14 zile pentru efectuarea anchetei şi 14 zile pentru întocmirea şi votarea raportului“, a spus Nicolicea în şedinţa Comisiei Juridice. Deşi a început discursul cu sintagma „Conform Regulamentului“, Eugen Nicolicea contrazice tocmai Regulamentul Camerei Deputaţilor, pe care l-a invocat.        

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Muzicianul australian George Young, 'mentorul' trupei AC/DC, a murit la 70 de ani
Luni, Octombrie 23, 2017 11:02 AM

Muzicianul australian George Young, cunoscut ca 'mentor' trupei AC/DC, a murit la 70 de ani, potrivit unui anunț difuzat luni de legendara trupă de hard rock, citat luni de AFP.

MDRAPFE: AM POIM - proiecte de 69 milioane euro referitoare la ocrotirea ariilor naturale protejate
Luni, Octombrie 23, 2017 11:00 AM

Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Infrastructura Mare (AM POIM) a primit, până la 16 octombrie, 62 de proiecte, în valoare totală eligibilă de 69 milioane de euro, care vizează elaborarea planurilor de management, seturilor de măsuri de conservare, planurilor de acțiune pentru ariile naturale protejate, informează un comunicat al MDRAPFE transmis luni AGERPRES.

Tenis: Clasamentul ATP - Marius Copil a coborât pe locul 78
Luni, Octombrie 23, 2017 10:56 AM

Tenismanul român Marius Copil a coborât patru locuri și se află pe poziția a 78-a în clasamentul mondial al jucătorilor profesioniști de tenis (ATP), dat publicității luni.

PORTATIV ROMÂNESC: Bianca Ionescu
Luni, Octombrie 23, 2017 10:53 AM

Soprana Bianca Ionescu s-a născut la 20 mai 1961. A absolvit Liceul de muzică nr.1 din București în 1978, apoi a urmat cursurile Conservatorului de muzică "Ciprian Porumbescu", la clasa de canto a Artei Florescu, absolvind facultatea în 1983, potrivit site-ului www.opereta.ro.

Auto: Verstappen a calificat drept "stupide deciziile care ucid Formula 1" după penalizarea sa
Luni, Octombrie 23, 2017 10:53 AM

Pilotul olandez Max Verstappen (Red Bull) a denunțat, duminică, decizia juriului Marelui Premiu al Statelor Unite care l-a penalizat cu cinci secunde și a fost privat de locul al treilea pe podium, apreciind că "aceste decizii stupide ucid Formula 1", a spus el cu regret.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
23 Oct, 08:50 Scutirea populaţiei de la plata apei meteorice este „apă de ploaie”!
Pixelu cu prosteli a comentat pentru articolul Buzoienii, deschizători de drumuri? Scutirea populaţiei de la plata apei meteorice ar putea deveni lege:
UAT Municipiul Buzău (Primăria Municipiului Buzău), acționarul majoritar al Companiei de Apă Buzău S.A., dă dovadă de maximă ipocrizie. Dacă Toma ar dori ca buzoienii să beneficieze de tarife mai mici atunci ar renunța la redevența de 1% pe cifra de afaceri pe care trebuie să o plătească operatorul acționarilor și care este parte integrantă în algoritmul de calcul al tarifului perceput de operator. Peste tot, în țările suverane, se adoptă principiul non-profitului în administrarea utilităților publice. Doar în țări asociate neocolonialismului se mai întâlnesc contracte de parteneriat public privat sau contracte de concesiune. În cazul nostru, ca să nu bată la ochi, le-au botezat contracte de delegare.
În Contractul de Delegare la Art. 39-2. (pag.34) găsim un text legat de redevență. Ce caută redevența de 1% pe cifra de afaceri? Chipurile primăria se luptă pentru tarife mai mici pentru populație dar vrea o parte din profitul operatorului unde este acționară, profit care se obține tocmai de la populație. Ce dovadă mai clară de prosteală vreți!
23 Oct, 02:09 Actuala stagiune - revitalizare teatrală sau menţinerea aceluiasi fundal cenuşiu?
Nik Şimandan a comentat pentru articolul „Tele-Encounters”, proiectul Teatrului „G. Ciprian”, o premieră mondială lansată în prezenţa partenerilor din Spania şi Portugalia:
Dar mai mult teatru, la nivel de institutie profesionistă de spectacole, când o sa avem? Stie cineva, la aceasta oră , ce proiecte ne oferă Teatrul "George Ciprian"în actuala stagiune? Vom asista la vreo premieră...proprie? Când? Că doar stagiunea s-a deschis demult - cel puţin la celelalte teatre similare din ţară. Nu există niciun panou sau afişier care să menţioneze măcar un spectacol teatral pe săptămână, ca ofertă pentru marele public -aşa cum s-ar cuveni din partea acestei importante instituţii cu profil educaţional expres!
22 Oct, 16:24 Sigur
Eu a comentat pentru articolul Catedrala Arhiepiscopală, prădată de hoți. Ce sumă au sustras:
Sigur e unul școlit la pușcăriile țării, trăit în mizerie, eliberat înainte de termen și care are ceva habar de furtul bine acoperit...
Google PageRank Checker