Atleta Marina Baboi intră, de astăzi, în focurile celei mai importante competiţii a anului. Triplă campioană balcanică U20 şi dublă campioană naţională U20 – ca să amintim doar cele mai recente performanţe la această categorie de vârstă -, Marina Baboi participă, în aceste zile (10-15 iulie), la Campionatele Mondiale U20 de la Tampere, Finlanda. Sprintera buzoiană, care a avut până în prezent un an de excepţie, va alerga în Finlanda în cursa de 100 de metri.

La Tampere, Marina va da piept cu marile forţe ale sprintului juvenil mondial – atletele din SUA, Jamaica, Trinidad Tobago, Nigeria -, dar şi cu sprinterele de culoare din Marea Britanie, Germania sau Franţa. Într-un an 2018 în care s-a alergat extrem de tare în intreaga lume, nouă dintre adversarele Marinei au alergat mai bine decât recordul naţional de senioare al României (11,30 s), iar 19 dintre ele au stabilit, tot în acest an, performanţe mai bune decât recordul naţional U20 al României!

Singura din România care a alergat suta sub 11,60 s în ultimii doi ani

La Campionatele Naţionale U20 desfăşurate de curând, la Piteşti, Marina a alergat din nou timpi de top european, în finala probei de 100 de metri reuşind să coboare chiar sub 11,50 s (11,48 s). Este singura atletă din România ce a reuşit, în ultimii doi ani, să coboare sub 11,60 s în proba de 100 de metri.

DISTRIBUIȚI
loading...