Locul întâi pe țară la alegerile prezidențiale este targetul organizației județene a Partidului Social Democrat, a anunțat, vineri, senatorul Lucian Romașcanu la o conferință de presă organizată de PSD Buzău, care, de altfel, va reînvia tradiția întâlnirilor de vineri, la ora 11,30, cu mass-media locală, tradiție instituită de primul lider al acestei organizații, Ion Vasile. O mișcare necesară din punctul de vedere al social-democraților buzoieni, care, prin vocea președintelui organizației municipale, primarul Constantin Toma, susțin că „dacă s-a făcut ceva prost în guvernarea aceasta PSD, aceea a fost proasta informare, comunicare a unor rezultate bune”.

Pentru a repara deficitul de comunicare de până acum, PSD Buzău a ieșit în față cu un capitol la care județul poate fi considerat printre fruntași: sume destinate investițiilor. „Din punctul meu de vedere, cifrele județului Buzău sunt impresionante; avem aduși pentru investiții 1,328 miliarde lei, fonduri europene pentru investiții de 639 milioane lei, iar ultimii bani veniți pe fonduri de dezvoltare și investiții se ridică la 480 milioane lei. Sunt sume pe care județul Buzău nu le-a avut niciodată și care se regăsesc în proiecte care fac viața oamenilor mai bună”, a spus senatorul Romașcanu. Afirmație întărită și de primarul Toma, care susține, la rândul său, că vorbim despre cea mai mare sumă care i-a fost repartizată vreodată județului – „nici măcar pe vremea comuniștilor nu s-au primit atât de mulți bani” -, sumă importantă destinată investițiilor care va fi utilizată în perioada imediat următoare: „Până acum nu am avut bani mulți pentru investiții, însă banii mulți vin de acum înainte”.

Liderul organizației municipale a Partidului Social Democrat, primarul Constantin Toma, a spus că rezultatele bune ale guvernării răsfrânte asupra Buzăului se datorează în bună măsură reprezentanților PSD din județ în Parlament și în guvern, dar baza o reprezintă munca partidului: „Totuși, eu văd în aceste rezultate o centrare pe partid și nu pe doamna Viorica Dăncilă, pentru că aceste rezultate nu sunt nici ale Vioricăi, nici ale lui Marcel (Ciolacu, n.r.), nici ale lui Romașcanu, nici ale lui Toma. Sunt rezultatele muncii unui partid, iar acest lucru se vede. Gândiți-vă, fără votul în Consiliul Local, nu făceam niciodată nimic, puteam să visez eu cai verzi pe pereți, să fiu geniul geniilor (…) S-au făcut lucruri și se fac lucruri. Iar sprijinul lui Marcel Ciolacu… Eu vă spun în stilul propriu, la început nu prea credeam că va face o echipă performantă, pentru că nu a fost ușor; a preluat partidul într-o anumită conjunctură și, încet-încet a început să facă echipă, să se vadă și acest lucru. Este extraordinar și pentru municipiul Buzău și îndrăznesc să spun și pentru județul Buzău”, a spus primarul Constantin Toma.

Vezi în ediția de luni a cotidianului OPINIA care este strategia PSD Buzău pentru a atinge ținta propusă la alegerile din 10 noiembrie