Preşedintele Partidului Naţional Liberal Ludovic Orban a declarat, referitor la achitarea de către instanţa supremă a liberalului Dan Motreanu şi a fostul consilier prezidenţial George Scutaru, fost preşedinte PNL Buzău, că cei doi s-au retras din funcţii, atunci când a început urmărirea penală, dovadă a faptului că PNL ar fi ,,un partid moral”.

,,Şi Dan Motreanu, şi George Scutaru, şi Vasile Blaga, şi eu, în momentul în care a început urmărirea penală împotriva noastră, ne-am retras din funcţiile de conducere pe care le aveam şi nu am mai candidat pentru alte funcţii publice. Gândiţi-vă că nici eu, nici Dan Motreanu, nici Vasile Blaga (nu am candidat la Parlament, n.r.), iar George Scutaru şi-a dat demisia dintr-o poziţie extrem de importantă în aparatul Preşedinţiei, din funcţia de consilier prezidenţial pe probleme de apărare. Vreau ca oamenii să reţină acest lucru şi să înţeleagă că PNL este un partid moral, un partid care respectă integritatea în funcţia publică şi care a acţionat consecvent în această direcţie. Eu mă bucur pentru colegii mei că instanţa a decis că sunt nevinovaţi. De altfel, am avut această convingere în privinţa colegilor mei”, a afirmat preşedintele PNL, Ludovic Orban, la finalul Biroul Executiv al partidului, care s-a desfăşurat la Parlament.

Întrebat dacă aceste achitări ar putea indica că există o fisură în justiţiei Orban a răspuns: ,,Procurorii trebuie să instrumenteze dosare în mod profesionist, pe baza legii, având la bază probe, indicii serioase şi care să stea în picioare şi cu care să aibă capacitatea să convingă instanţa. Decizia privind nevinovăţia sau vinovăţia unei persoane împotriva unei persoane căreia i s-a deschis o anchetă penală este luată de instanţa de judecată”, a mai spus liderul liberal.

Dan Motreanu, fost vicepreşedinte al Camerei De­putaţilor şi fostul consilier prezidenţial George Scutaru au fost achitaţi de instanţa supremă, în dosarul în care sunt acuzaţi că au primit 250.000 de euro, res­pectiv 170.000 de euro pentru finanţarea campaniei electorale din 2008. În 28 septembrie 2015, procurorii Direcţiei Naţionale Anticoruţie i-au trimis în judecată pe cei doi, pentru spălare de bani. Potrivit rechizitoriului, în cursul anului 2008, fostul prefect Cristinel Bîgiu, denunţător în cauză, a pretins şi primit de la o primarul de Jilava, Adrian Mladin aproximativ un milion de euro, cu titlu de mită, în schimbul sprijinirii acesteia din urmă în demersurile de punere în posesie de terenuri aflate în municipiul Buzău.

DISTRIBUIȚI
loading...