Consilierul județean liberal Raul Florescu, aflat în centrul unei controverse legate de faptul că aleși ai puterii PSD-ALDE au votat, la ultima ședință a deliberativului județului, pentru amânarea schimbării sale din funcția de membru al Autorității Teritoriale de Ordine Publică, face câteva precizări legate de acest aspect. El spune că în favoarea amânării dezbaterii proiectului au votat consilieri județeni din toate partidele reprezentate în deliberativul județului, inclusiv doi reprezentanți ai Partidului Național Liberal.

„În legătură cu articolul apărut în presă, aș dori să fac câteva precizări, necesare pentru a lămuri puțin lucrurile: în primul rând, eu am aflat despre decizia colegilor de a mă înlocui din Autoritatea Teritorială de Ordine Publică abia când mi-a sosit mailul cu ordinea de zi suplimentară. Trecând peste câteva amănunte ce țin de ordinea internă de partid și pe care nu le dezvolt, am formulat o contestație pe care am depus-o și care a dus la solicitarea mea de amânare a proiectului respectiv. A urmat răspunsul președintelui (Consiliului Județean, n.r.) la solicitarea mea și, ulterior, votul, care trebuie să spunem că a întrunit participanți din tot eșicherul politic prezent în Consiliul Județean. Au fost inclusiv două voturi PNL”, spune Florescu.

El consideră că acest vot este strict rezultatul activității sale de ales județean: „Activitatea mea de consilier județean cred că vă este cunoscută în primul rând dumneavoastră, celor din presă, care sunteți prezenți cu fiecare ocazie, dar și populației interesată de politică și administrație. Cred că acest lucru a stat la baza acestui vot, faptul că, deși de multe ori incomod sau opozant, mi-am făcut datoria corect și am adus la loc public spre dezbatere sau aprobare o multitudine de situații sau probleme de rezolvat. Nu cred că orientarea politică a stat la baza acestui vot. M-aș bucura ca presa sau organizațiile civile să facă o analiză a activității consilierilor județeni și nu numai, și să facă publică această analiză, pentru ca cetățenii să poată avea o opțiune corectă în momentele electorale”, mai afirmă consilierul județean liberal Raul Florescu.

Reamintim că, nu cu mult timp în urmă, conducerea județeană a Partidului Național Liberal a hotărât înlocuirea lui Florescu din ATOP cu colegul său Claudiu Carpen, iar o decizie în acest sens urma să fie votată, joia trecută, de către deliberativul județului. Proiectul de hotărâre aflat pe ordinea de zi nu a mai fost supus votului, după ce Raul Florescu, cel vizat de înlocuire, a solicitat colegilor din Consiliul Județean amânarea discutării proiectului, motivându-și demersul prin aceea că ar fi contestat respectiva măsură și că ar avea nevoie de timp până la soluționarea contestației. De cealaltă parte, liderul de grup al Partidului Național Liberal, Emilia Babiuc, a susținut punctul de vedere al formațiunii sale politice, explicând că decizia este una internă a PNL și că, în mod normal, proiectul ar trebui supus aprobării.

Proiectul aflat pe ordinea de zi a fost amânat cu concursul mai multor consilieri PSD, ALDE și cu o parte a celor PNL. În urma votului, 20 de consilieri au votat pentru amânarea proiectului, șapte împotrivă și doi, printre care și președintele Petre Emanoil Neagu, s-au abținut.

DISTRIBUIȚI
loading...

3 COMENTARII

  1. Las-o jos ca macane florescule cu marea ta activitate,cascavalul sa nu-l scapi,in rest doar gura ce-i de tine la suprafata
    hai la munca sa pricepi ca nu sti nimic sa faci ,n_o mai scalda fugi repede la psd
    ca te potrivesti de minune cu neagu,tescaru,bosco

  2. Pixelul albastru:Florescu a deranjat când a vorbit în/despre ATOP!pe scurt…nu dă el lecții miliției!

  3. Rețeta de excludere a fost verificată la centru, când a fost exclus din PNL senatorul Daniel Zamfir pe motiv că „Legile cămătăriei” au fost votate și de pesediști, deci a pactizat cu răul absolut. În cazul lui Zamfir logica este clară, ca nu cumva, pe viitor, să-i mai treacă prin cap vreunui liberal să mai inițieze legi care ar favoriza românii și ar defavoriza „investitorul” străin. În schimb, în privința lui Florescu am mari îndoieli că ar fi inițiat și susținut ceva în folosul buzoienilor. Excluderea acestuia din PNL are altă logică. Nu-i bai, abia așteaptă mâncătorii de mere verzi și acre întoarcerea la matcă a fiului risipitor!

Comments are closed.