27 de ani
de presa libera
Sambata, Octombrie 21, 2017 16:45 PM

Politic

Ce spun Ciolacu și Neagu despre oportunitățile de colaborare economică româno-chineză

de Călin BOSTAN
Politic  |
17.07.2017, 00:00
644

   O importantă delegația oficială din Republica Populară Chineză, condusă de înaltul demnitar Liu Yunshan, a vizitat, săptămâna trecută, România, și a avut o întâlnire, la Palatul Victoria, cu premierul Mihai Tudose, la care au participat viceprim-ministrul Marcel Ciolacu, ministrul Dezvoltării regionale, administrației publice și fondurilor europene, viceprim-ministrul Sevil Shhaideh, ­mi­nistrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, ministrul Economiei, Mihai Fifor, ministrul Energiei, Toma Petcu, și ministrul pentru mediul de afaceri, comerț și antreprenoriat, Ilan Laufer.

   ,,România poate fi unul dintre motoarele principale în dezvoltarea și aprofundarea dialogului și a cooperării între statele Europei Centrale și de Est și Republica Populară Chineză. Afirm acest lucru gândindu-mă la legătura specială care există între România și China, construită pe baza unui parteneriat consolidat în zeci de ani de acumulări în plan politic, economic și cultural. Știm cu toții că economia chineză se află la un nivel extrem de avansat, fiind unul dintre ­li­derii mondiali în domeniu de aceea consider că este foarte important să găsim acele mijloace prin care să valorificăm în plan regional interesul acesteia de a identifica noi oportunități și pârghii de dezvoltare. România este pregătită să răspundă acestei provocări și să fructifice într-o manieră susținută și pragmatică astfel de oportunități. În acest sens, Guvernul a luat măsuri pentru a crea un mediu investițional cât mai atractiv, care să stimuleze proiecte mari de investiții, așa cum sunt și cele aflate în atenția părții chineze, în domenii majore precum energie/nuclear, infrastructură, agricultură sau IT. Drept urmare, vreau să subliniez încă o dată dorința noastră de a contribui la eforturile comune de consolidare și extindere a cooperării economice și comerciale dintre statele Europei Centrale și de Est și China, convins fiind că întâlnirile care au loc zilele acestea la București și în alte judete din țară - inclusiv în Buzău astăzi (sâmbătă, n.r.) -, vor contribui pe deplin la realizarea acestui deziderat”, a scris pe pagina sa oficială de Facebook vicepremierul Marcel Ciolacu, deputat social-democrat de Buzău.

La Buzău, film de prezentare și vizită la Vulcanii Noroioși

   Delegația chineză s-a aflat, sâmbătă, într-o vizită de lucru în județul Buzău, și a fost primită la sediul Consiliului Județean de președintele Petre Emanoil Neagu, prefectul Carmen Ichim, viceprimarul Ionuț Apostu, se­natorul Liliana Sbârnea, deputații Sebastian Lazăr, Dănuț Păle și Sorin Lazăr. Pe parcursul discuțiilor, s-a vorbit despre o posibilă colaborare, delegația chineză avansând ideea lansării unei platforme comune unde să se discute eventualele planuri de investiții pentru dezvoltarea economică a județului. Preșe­dintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, le-a prezentat oaspeților un film despre frumusețile și potențialul turistic al județului Buzău și a mers împreună cu aceștia într-o vizită la Muzeul Jude­țean. După amiază, reprezentanții administrației județene le-au pregătit oaspeților din China o vizită în județ la principalele obiective turistice, traseu care a inclus și Vulcanii Noroioși. ,,Am fost onorat că județul Buzău a primit astăzi vizita delegației chineze din Provincia Hebei, cu scopul de a pune bazele unei relații economice solide, care să ne ajute să dezvoltăm județul Buzău. Au fost foarte încântați de obiectivele turistice vizitate, de tradițiile și obiceiurile din județul nostru!”, a scris pe Facebook președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu. 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Melanie Griffith a dezvăluit că a fost diagnosticată cu epilepsie în urmă cu șase ani
Sambata, Octombrie 21, 2017 16:37 PM

Actrița Melanie Griffith a dezvăluit săptămâna aceasta că a fost diagnosticată cu epilepsie în urmă cu șase ani. Ea a vorbit miercuri noaptea, în Beverly Hills, California, la un panel despre sănătatea cerebrală a femeilor, moderat de actrița Sharon Stone, care a suferit și ea un accident vascular cerebral în 2001, informează vineri revista People.

Alba: Pilotul care a aterizat forțat la Vințu de Jos a mai avut o experiență similară în 2013
Sambata, Octombrie 21, 2017 16:28 PM

Pilotul care a aterizat forțat sâmbătă cu un avion de agrement de mici dimensiuni în zona Vințu de Jos, un om de afaceri din Alba Iulia, a mai avut o experiență de acest gen în 2013, când a suferit o fractură la antebrațul stâng.

Iași: Tânărul evadat de la Spitalul de Neuropsihiatrie Grajduri a fost găsit
Sambata, Octombrie 21, 2017 16:15 PM

Un angajat de la Spitalul de Neuropsihiatrie Grajduri a reușit să îl prindă pe criminalul în vârstă de 24 de ani care a evadat vineri seara din incinta unității.

Varujan Vosganian: Avem rezerve privind acest procent de 2% al contribuției de solidaritate, vom vorbi cu PSD
Sambata, Octombrie 21, 2017 16:13 PM

Vicepreședintele ALDE Varujan Vosganian a declarat sâmbătă, la Oradea, că Partidul Alianța Liberalilor și Democraților are rezerve în legătură cu procentul de 2% - contribuție de solidaritate socială, lansat recent în spațiul public, și a precizat că la începutul săptămânii viitoare ar urma să aibă loc discuții pe acest subiect cu social-democrații.

Orban: Funcționarii trebuie plătiți mai bine, dar nu sunt de acord să o plătim pe fata lui Daea
Sambata, Octombrie 21, 2017 16:03 PM

Președintele Partidului Național Liberal, Ludovic Orban, s-a declarat de acord, sâmbătă, cu autonomia acordată autorităților locale în stabilirea salariilor.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
21 Oct, 00:13 Fara pile!
O.Ureche a comentat pentru articolul Concursul pentru şefia Bibliotecii Judeţene se reia, după ce ambilor candidaţi li s-au respins dosarele:
Oamenii cei mai priceputi,bine pregatiti si cu aptitudini certe trebuie sa ajunga in aceste functii!
20 Oct, 19:40 carte
nick a comentat pentru articolul O legendă a handbalului s-a întors acasă / Eroii finalei de la Berlin, Cornel Penu şi Ştefan Birtalan, întâlnire emoţionantă cu publicul buzoian:
Felicitari ! A fost unul din idolii tineretii mele. Din cauza unor probleme personale nu am putut participa la intalnirea de la Hasdeu. Cum pot procura 2 carti scrise de Penu. Cu multumiri !
20 Oct, 19:31 Intalnirea cu un sportiv de geniu!
Un admirator a comentat pentru articolul O legendă a handbalului s-a întors acasă / Eroii finalei de la Berlin, Cornel Penu şi Ştefan Birtalan, întâlnire emoţionantă cu publicul buzoian:
Felicitari pentru intreaga cariera, d-nule Penu! Imi pare rau ca nu am participat la intalnire! Mi-as fi dorit sa-l vad! Pacat insa de faptul ca terenurile de fotbal si baschet din curtea liceului Hasdeu, care odinioara erau pline, chiar si in zilele de vacanta sau weekend acum putrezesc in paragina!
Google PageRank Checker