27 de ani
de presa libera
Vineri, Iulie 28, 2017 11:36 AM

Politic

Ce spun Ciolacu și Neagu despre oportunitățile de colaborare economică româno-chineză

de Călin BOSTAN
Politic  |
17.07.2017, 00:00
572

   O importantă delegația oficială din Republica Populară Chineză, condusă de înaltul demnitar Liu Yunshan, a vizitat, săptămâna trecută, România, și a avut o întâlnire, la Palatul Victoria, cu premierul Mihai Tudose, la care au participat viceprim-ministrul Marcel Ciolacu, ministrul Dezvoltării regionale, administrației publice și fondurilor europene, viceprim-ministrul Sevil Shhaideh, ­mi­nistrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, ministrul Economiei, Mihai Fifor, ministrul Energiei, Toma Petcu, și ministrul pentru mediul de afaceri, comerț și antreprenoriat, Ilan Laufer.

   ,,România poate fi unul dintre motoarele principale în dezvoltarea și aprofundarea dialogului și a cooperării între statele Europei Centrale și de Est și Republica Populară Chineză. Afirm acest lucru gândindu-mă la legătura specială care există între România și China, construită pe baza unui parteneriat consolidat în zeci de ani de acumulări în plan politic, economic și cultural. Știm cu toții că economia chineză se află la un nivel extrem de avansat, fiind unul dintre ­li­derii mondiali în domeniu de aceea consider că este foarte important să găsim acele mijloace prin care să valorificăm în plan regional interesul acesteia de a identifica noi oportunități și pârghii de dezvoltare. România este pregătită să răspundă acestei provocări și să fructifice într-o manieră susținută și pragmatică astfel de oportunități. În acest sens, Guvernul a luat măsuri pentru a crea un mediu investițional cât mai atractiv, care să stimuleze proiecte mari de investiții, așa cum sunt și cele aflate în atenția părții chineze, în domenii majore precum energie/nuclear, infrastructură, agricultură sau IT. Drept urmare, vreau să subliniez încă o dată dorința noastră de a contribui la eforturile comune de consolidare și extindere a cooperării economice și comerciale dintre statele Europei Centrale și de Est și China, convins fiind că întâlnirile care au loc zilele acestea la București și în alte judete din țară - inclusiv în Buzău astăzi (sâmbătă, n.r.) -, vor contribui pe deplin la realizarea acestui deziderat”, a scris pe pagina sa oficială de Facebook vicepremierul Marcel Ciolacu, deputat social-democrat de Buzău.

La Buzău, film de prezentare și vizită la Vulcanii Noroioși

   Delegația chineză s-a aflat, sâmbătă, într-o vizită de lucru în județul Buzău, și a fost primită la sediul Consiliului Județean de președintele Petre Emanoil Neagu, prefectul Carmen Ichim, viceprimarul Ionuț Apostu, se­natorul Liliana Sbârnea, deputații Sebastian Lazăr, Dănuț Păle și Sorin Lazăr. Pe parcursul discuțiilor, s-a vorbit despre o posibilă colaborare, delegația chineză avansând ideea lansării unei platforme comune unde să se discute eventualele planuri de investiții pentru dezvoltarea economică a județului. Preșe­dintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, le-a prezentat oaspeților un film despre frumusețile și potențialul turistic al județului Buzău și a mers împreună cu aceștia într-o vizită la Muzeul Jude­țean. După amiază, reprezentanții administrației județene le-au pregătit oaspeților din China o vizită în județ la principalele obiective turistice, traseu care a inclus și Vulcanii Noroioși. ,,Am fost onorat că județul Buzău a primit astăzi vizita delegației chineze din Provincia Hebei, cu scopul de a pune bazele unei relații economice solide, care să ne ajute să dezvoltăm județul Buzău. Au fost foarte încântați de obiectivele turistice vizitate, de tradițiile și obiceiurile din județul nostru!”, a scris pe Facebook președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu. 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

PREMIERE DE WEEKEND Un nou film de spionaj cu Charlize Theron și aventura epică a "zâmbăreților" ajung în cinematografele nord-americane
Vineri, Iulie 28, 2017 11:25 AM

"The Emoji Movie", aventura epică a "zâmbăreților" în lumea necunoscută ascunsă în aplicațiile din smartphone, și "Atomic Blonde", un film de spionaj din timpul Războiului Rece cu Charlize Theron în rolul principal, sunt principalele lansări de la sfârșitul acestei săptămâni în cinematografele nord-americane. Tot vineri își are premiera în SUA și "Midwife", un film franțuzesc cu Catherine Deneuve și Catherine Frot lansat în aceeași zi și în România.

INHGA: Cod portocaliu de inundații pe râuri din județul Tulcea, în următoarele ore
Vineri, Iulie 28, 2017 11:17 AM

Râurile Telița și Taița, din județul Tulcea, vor fi sub avertizare Cod portocaliu de inundații în următoarele ore, potrivit prognozei pe termen scurt, emisă vineri de Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA).

SUA: Senatorul John McCain recunoaște că nu a putut vota pentru o 'pseudolege' care ar fi abrogat Obamacare
Vineri, Iulie 28, 2017 11:16 AM

Senatorul republican John McCain, care a votat vineri contra abrogării Obamacare, legea sănătății adoptată în timpul fostei administrații democrate a președintelui Barack Obama, a declarat că nu a putut vota pentru o 'pseudolege' care nu îmbunătățește asistența medicală în SUA, relatează DPA.

MDRAPFE: Ghidul Solicitantului pentru alte trei apeluri de proiecte din cadrul POR a fost modificat
Vineri, Iulie 28, 2017 11:12 AM

Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene (MDRAPFE) a emis, joi, ordinul de modificare a Ghidului Solicitantului pentru alte trei apeluri de proiecte din cadrul Programului Operațional Regional (POR).

ANOSR consideră necesară o nouă clasificare a universităților
Vineri, Iulie 28, 2017 11:10 AM

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România consideră necesară o nouă clasificare a universităților, în vederea unei potențiale reașezări a sistemului de învățământ superior care să conducă la o redefinire a ofertei educaționale, potrivit unui comunicat de presă remis vineri AGERPRES.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
28 Jul, 10:56 Nereguli
Ion a comentat pentru articolul Cadastru pentru imobile şi dezbaterea succesiunii, gratuite în peste 60 de comune şi oraşe:
Comuna COSTESTI nu face parte din acest program? Probabil nu s au bagat din cauza prea multor probleme din primarie. (INCOMPETENTA)
28 Jul, 10:07 SCDL Buzau
Tanase Virgiliu a comentat pentru articolul Cercetătorul Costel Vânătoru despre reorganizarea Staţiunii de Cercetare-Dezvoltare pentru Legumicultură: „Daea, Ciolacu şi Toma ar putea fi invocaţi peste ani de copiii lor, de nepoţii lor, că au făcut ceva bun pentru Buzău“:
In cazul "Daea" , poetul Mircea Dinescu a avut dreptate ! Acest ministru - sa-i zicem mai nonconformist - va lasa ceva urme in brazda agriculturii romanesti ! (Daca va fi ... pastrat )
28 Jul, 10:03 SCdl buzau
Tanase Virgiliu a comentat pentru articolul Cercetătorul Costel Vânătoru despre reorganizarea Staţiunii de Cercetare-Dezvoltare pentru Legumicultură: „Daea, Ciolacu şi Toma ar putea fi invocaţi peste ani de copiii lor, de nepoţii lor, că au făcut ceva bun pentru Buzău“:
Cred ca indiferent de varsta, orientare politica, grad de instruire - orice buzoian adevarat poate exclama, fara grija : " O, ce veste minunata ! " Ma bucur ca cei mentionati au realizat necesitatea urgenta a aducerii Experimentalei pe fagasul ei normal - atit de ignorat de politicienii ultimilor 26 de ani - indiferent care au fost ei... Sa speram ca prin aceasta reparatie legislativa si administrativa , buzoienii ( si nu numai ei ) vor ... " gusta " din roadele muncii cecetatorilor de acolo - astfel incit , vorba aceea - si nepotii sa-i poata pomeni... Felicitari sincere!
Google PageRank Checker