Cea de-a XVI-a ediție a Festivalului BUZĂU IUBEȘTE TEATRU, organizat de Teatrul „George Ciprian”, cu sprijinul Consi­liului Județean, s-a încheiat sâmbătă, 8 iunie, desemnându-și câștigătorii: Vlad Cristache – cel mai bun regizor (pentru regia spectacolului ,,Romanțioșii” de Edmond Rostand, Teatrul „Alexandru Davila” Pitești); Rodica Negrea – cea mai bună actriță (pentru rolul Violet din spectacolul ,,Ținutul din miezul verii” de Tracy Letts, regia Vlad Massaci, Teatrul Mic); Ștefan Mihai – cel mai bun actor (pentru rolul Percinet din spectacolul ,,Romanțioșii” de Edmond Rostand, regia Vlad Cristache, Teatrul „Alexandru Davila” Pitești).

Juriul de specialitate care a urmărit spectacolele din competiție și a decis către cine se îndreaptă premiile a fost alcătuit din Marius Stănescu (actor), Alina Epîngeac (critic de teatru) și Vladimir Anton (regizor, câștigătorul ediției trecute BUZĂU IUBEȘTE TEA­TRU).

Publicul iubitor de arta teatrului a fost alături de artiștii săi preferați seară de seară, Sala Mare devenind neîncăpătoare. „Cele mai așteptate și apreciate spectacolele au fost <Amantul> de Harold Pinter (Teatrul Evreiesc de Stat); <Pescărușul> de A.P. Cehov (Unteatru) și <Un tramvai numit dorință> de Tennessee Williams (Teatrul Metropolis). Estimăm că au trecut pragul teatrului buzoian peste 1.800 de spectatori, cu o medie de vârstă între 45 și 60 de ani. De asemenea, ne-a fost alături o echipă de vo­luntari, energică și pasionată, alcătuită din adolescenți de la liceele buzoiene”, se arată în comunicatul Teatrului „G. Ciprian”.

DISTRIBUIȚI
loading...