Șeful Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, a pierdut, pe fond, procesul cu Inspectoratul Județean de Poliție Buzău pe care l-a chemat în judecată ca să scape de sancțiunea contravențională cu care s-a ales la sfârșitul lui 2017 în județul nostru.  Oprișan a fost prins atunci conducând cu 191 de kilometri la oră, pe DN 2 E 85, în apropiere de Oreavu, și s-a ales cu o amendă consistentă dar și cu permisul suspendat pentru trei luni. Un echipaj de Poliţie, altul decât cel din maşina căruia a fost filmat de radar, l-a oprit ulterior pe șeful CJ Vrancea. Oprișan a fost amendat cu 2.900 de lei, iar permisul de conducere i-a fost suspendat pentru trei luni. Șeful CJ Vrancea a primit dovadă de circulație pentru 15 zile dar a contestat decizia în instanță, iar în baza certificatului de grefă a reintrat în posesia carnetului de conducere.

Respinge plângerea contravenţională formulată de contestatorul MARIAN OPRIȘAN, în contradictoriu cu intimata Inspectoratul de Poliţie Judeţean Buzău împotriva procesului verbal de contravenţie seria PBZX nr. 155622/29.11.2017 ca neîntemeiată. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare. Cererea de apel se depune la Judecătoria Râmnicu Sărat”, se precizează în soluția pe scurt.

Marian Oprişan a depus, inițial, la Judecătoria Focşani o cerere de anulare a procesului-verbal de contravenţie din data de 29 noiembrie 2017, atunci cînd a fost oprit în trafic de către poliţiştii buzoieni, amendat şi lăsat fără permis. Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea a depus solicitarea la Judecătoria Focşani în data de 5 decembrie, dar procesul a fost mutat la Judecătoria Rm. Sărat, ca instanță competentă să judece această cauză.

DISTRIBUIȚI
loading...