Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău a câștigat definitiv procesul cu Agenția Națională de Integritate.

Un complet al Înaltei Curți de Casație și Justiție a respins joi recursul ANI la soluția pe fond dată în 2016 de judecători ai Curții de Apel București care i-au dat câştig de cauză lui Claudiu Damian cu privire la presupusa incompatibilitate în care s-a aflat acesta în 2014.

Judecătorii CAB au dispus anularea raportului ANI cu privire la incompatibilitatea managerului Spitalului Judeţean Buzău şi plata de către Agenţie a cheltuielilor de judecată în valoare de 4.550 lei către Claudiu Damian. ANI a atacat cu recurs decizia iar în data de 11 aprilie, ICCJ l-a respins. Decizia fiind definitivă.

Potrivit ANI, Damian s-ar fi aflat în stare de incompatibilitate în perioada 4 august-24 septembrie 2014, întrucât a deţinut simultan funcţia de manager interimar al unităţii medicale şi director în cadrul SC Romarta SA, încălcând astfel legea. Claudiu Damian a explicat atunci că totul s-ar fi întâmplat în perioada sa de început în fruntea spitalului. Pentru că numirea sa s-ar fi făcut rapid, el a fost nevoit să meargă în preaviz la firma la care lucrase înainte.