40,5% dintre unitățile alimentare utilizează în procesul de fabricație specialități pe bază de grăsimi hidrogenate, dar informează eronat consumatorii prin sistemul de etichetare că utilizează produse obținute din lapte, adică brânză, cașcaval, unt. Aceasta este concluzia la care au ajuns inspectorii Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, care au efectuat controale împreună cu  cei ai Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor și cei ai Autorității Naționale Sanitar-Ve­terinare și pentru Siguranța Alimentelor, care au efectuat, de la începutul anului, controale la 180 de unități din București și din alte 12 muncipii, printre care și Buzău. Pe lista de unități verificate  se află 85 patiserii, 17 cofetării -laboratoare cofetărie, 47 pizzerii, 15 restaurante/catering, 11 unități de fast food și 5 magazine alimentare.

Dezinformarea consumatorilor și substituirea produselor procesate din lapte cu specialități pe bază de grăsimi hidrogenate a constituit principala abatere pentru care inspectorii au aplicat sancțiuni. La aceste probleme identificate la 73 de unități, inspectorii au mai găsit probleme și în ceea ce privește încălcarea normelor igienico-sanitare și siguranță alimentară. Pentru toate neregulile constatate au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare totală de 661.219 lei.

DISTRIBUIȚI
loading...