Unitățile de procesare carne și medicii veterinari trebuie să aplice mai multe măsuri specifice, conform actelor normative europene privind măsurile zoosanitare de combatere a pestei porcine africane, anunță Direcția Sanitar Veterinară.

Întrucât județul nostru a fost introdus în zona  de restricție, DSV  a transmis că unitățile de abatorizare porcine care intenționează să sacrifice animale din alte județe trebuie să solicite în scris avizul interjudețean pentru mișcarea acestora către abator. În ceea ce privește carnea de porc  sub orice formă – proaspătă, tocată, preparată -, provenită de la porci crescuți în zona de restricție, aceasta va purta o marcă de formă hexagonală cu următoarele înscrisuri: ROMÂNIA, numărul de autorizare al unității acordat de autoritatea veterinară centrală, despărțit printr-o liniuță orizontală de cifra 709, ce reprezintă numărul deciziei privind măsura zoosanitară de combatere a pestei porcine africane în anumite state membre și înscrisul controlat sanitar veterinar cu majuscule.

Direcția Sanitar Veterinară trasmite, printr-un comunicat, că vehiculele care au fost folosite la transportul porcilor sau subproduselor de origine animală de la porcine aflate în exploatații situate în zonele cu risc vor fi curățate și dezinfectate imediat după fiecare transport.

DISTRIBUIȚI
loading...