Administrație

Ce proiecte are primarul Toma în acest an

Constantin Toma a prezentat, într-o înregistrare video pe care a postat-o pe pagina sa oficială de Facebook, prioritățile municipalității pentru anul 2019. Continuarea asfaltărilor, modernizarea locurilor de joacă și instalarea de platforme de gunoi îngropate, amenajarea parcurilor și continuarea investițiilor în unitățile de învățământ sunt câteva dintre obiectivele pe care Primăria le va realiza pe parcursul acestui an.

Toma spune că vor continua asfaltările străzilor și trotuarelor, cu mai mare eficiență, grație investiției în cea mai modernă stație de asfalt care există într-un oraș din România: „Dacă anul trecut am reușit să facem 70 de străzi asfaltate, anul acesta vom continua să asfaltăm străzi în Buzău, străzi și trotuare; ne gândim ca, de data aceasta, chiar să ne apropiem de o sută, pentru că încă de anul trecut, din august, avem tot ceea ce ne trebuie: o investiție de peste trei milioane de euro care s-a făcut pentru dotarea cu cea mai modernă stație de asfalt care există într-un oraș din România. Avem toate utilajele complete, avem trei echipe complete de asfaltare și una pentru trotuare. De asemenea, în acest an ne-am propus <să atacăm> trei străzi mari pe care le vom începe din primăvară. Este vorba despre 1 Decembrie 1918, Republicii și Horticolei; la acest proiect lucrăm în acest moment, avem și finanțarea des­chisă pentru toate cele trei străzi și, bineînțeles, vrem să ne apropiem de modelul care deja s-a creat în municipiul nostru, respectiv Calea Eroilor”, spune primarul.

În paralel cu modernizarea locurilor de joacă și cu cons­truirea altora noi, va continua instalarea de platforme de gunoi îngropate, care ar putea înlocui și ghenele blocurilor: “în continuare, vom termina de reabilitat și de modernizat, dar și investiții noi, toate locurile de joacă din municipiul nostru și vom continua partea de platforme de gunoi îngropate; și aici avem o premieră: am dat spre studiu montarea platformelor îngropate de gunoi în toate blocurile care, în acest moment, folosesc ghene. Este o situație care nu mai poate continua, pentru că la parterul acestor blocuri sunt adevărate focare de infecție și nu putem continua în acest mod”, a mai spus Toma.

Și în acest an, Trans Bus își va extinde aria de operare în comunele limitrofe municipiului Buzău, pentru a facilita accesul forței de muncă în oraș: „Am mărit și vom mări flota de autobuze ale Trans Bus, atât pentru a satisface în întregime tot ceea ce înseamnă transportul în comun în municipiul nostru odată cu extinderea sa și la țară. Vom continua, pentru că în acest moment șomajul oficial în municipiul nostru este sub 0,4 la sută, avem nevoie de foarte mulți oameni la lucru. Repet încă o dată, și încă o dată, 95 la sută din banii care se strâng în Trezoreria Municipiului Buzău sunt de la firme și nu de la populație, și trebuie să ajutăm și noi firmele cu tot ceea ce putem. începând cu 15 ianuarie, vom extinde transportul în comun și în comunele Țintești și Smeeni, cu toate localitățile lor, bineînțeles, iar în următoarele șase luni, pe la mijlocul acestui an, să ajungem în toate comunele care sunt în jurul municipiului Buzău”, a mai precizat primarul.

De asemenea, va continua acțiunea de modernizare a parcurilor din municipiu, în paralel cu preluarea de către municipalitate a Pădurii Crâng pentru transformarea ei în parc: „O altă abordare în forță, aș putea spune, o reprezintă parcurile din municipiul Buzău; în acest moment, lucrăm deja la modernizarea celor de la Sfinții îngeri și la cel din spatele Catedralei Sfântul Sava, dar și la celelalte din municipiu. Și aici nu pot să nu adaug că a început procedura de predare-primire, de la Romsilva către munici­piul Buzău, a pădurii Crâng, care se pare că este undeva la 198 de hectare. Prin Legea 220/27 iulie 2018, în cinci ani de zile trebuie să transformăm această pădure în parc. Va fi, probabil, unul dintre elementele cele mai atractive nu numai din Buzău, ci chiar din țară”, mai spune primarul Constantin Toma.

În acest an, investițiile în unitățile de învățământ din municipiu se vor referi la reabilitări de sedii, proiecte de reabilitare termică a clădirilor și implementarea platformei de management educațional: „Vom continua, de asemenea, investițiile în școli. Reabili­tarea acestora a început cu Colegiul Mihai Eminescu, vom continua probabil cu Spiru Haret; mai avem trei proiecte cu bani europeni: Liceul Henri Coandă, Școala nr. 11 și Grădinița Cei Șapte Pitici, dar vom continua în toate școlile din Buzău, inclusiv prin implementarea în acest an a platformei de management educațional. Am avut o încercare pe șapte unități școlare – patru licee și trei școli generale – și vom continua cu toate școlile din Buzău, pentru că rezultatele sunt deosebit de încurajatoare”, precizează Toma.

Primarul mai spune că va continua implementarea ma­na­gementului de tip Kaizen, a cărui eficiență s-a reflectat în economie de timp pentru cetățenii care apelează la serviciile Primăriei, dar și în încasările la bugetul local: „Vom continua cu implementarea managementului de tip Kaizen, de îmbunătățire continuă, pentru că doar într-un an de zile s-au obținut niște rezultate absolut extraordinare: o economie de cel puțin 160 de ani pentru cetățeanul buzoian, procesele de timp reducându-se între 30 și 90 la sută pentru diferite conexiuni pe care le avem cu cetățeanul buzoian. în același timp, numai îmbunătățind procesele la Direcția Economică s-a obținut un plus în Trezoreria Municipiului Buzău de 61,216 mi­li­arde lei. Ca să vă fac o comparație, până să vin aici, în aceleași procese se adunau doar 6 miliarde. Iată că aplicând metoda de tip Kaizen în ultimele șase-șapte luni din anul trecut, pentru că am ajuns prea târziu în Direcția Economică, s-au strâns de zece ori mai mult decât se strângea într-un singur an”.

„În lunile ianuarie și februarie, după ce se vor vota hotărâri de consiliu local în acest sens, vom avea finalizate proiectele pentru obținerea de bani europeni, aproape 70 de milioane de euro, investiții în infrastructura buzoiană în diferite domenii (…) Sunt optimist în ceea ce privește proiectele pe care le avem în acest an, chiar dacă avem multe constrângeri, ne vom bate să le ducem pe toate la capăt, am început să aplicăm individual obiectivele pe care le avem pentru a transforma Buzăul într-un adevărat oraș-magnet, să îmbunătățim condițiile de viață, condițiile de muncă în orașul nostru, asfel încât Buzăul să devină cel mai atractiv și competitiv oraș din sud-estul României”.

2 Comentarii

  1. Strada Transilvaniei este intrarea in Buzau din partea de tara cu cele mai selecte orase si din contrastul puternic cu ele orasul nostru creeaza o impresie deplorabila prin starea drumului si peisagistica. Peste acestea culmineaza blocajele din zona apropiata centrului,cu acele en-grouri de mahala!

  2. Transilvaniei cd asfaltezi k au 30 de ani trotuare varza sosea nu mai zic sau suntem buni doar cd platim taxe si cd vine votul

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker