Primarul Constantin Toma a prezentat, într-un material video postat pe pagina sa oficială de Facebook, prioritățile administrației locale buzoiene în anul care abia a început. Pe lângă proiectul ambițios anunțat la sfârșitul anului trecut, privind asfaltarea unui număr de o sută de străzi, municipalitatea va investi atât în proiecte deja începute, cât și în unele noi, multe dintre acestea situându-se în zona Educației.

,,Lucrăm acum la bugetul pentru acest an, luna viitoare îl vom aproba în Consiliul Local; bineînțeles că din acest buget nu vor lipsi finanțarea celor o sută de străzi pe care sperăm să le asfaltăm până la sfârșitul acestui an, nu va lipsi reabi­litarea Colegiului <Mihai Eminescu>, nu va lipsi reabilitarea a trei școli din punct de vedere al eficienței energetice – este vorba despre Școala 11, Liceul <Henri Coandă> și Grădinița <Cei Șapte Pitici> -, nu va lipsi dotarea atelierelor-școală din toate liceele tehnologice din Buzău. Bineînțeles, în conti­nuare facem eforturi deosebite ca, până iarna viitoare, să avem montate în toate școlile și grădinițele din Buzău centrale termice care să asigure autonom încălzirea, pentru că avem o risipă îngrijorătoare în acest sistem”, a spus Toma.

Primarul a mai precizat că în anul 2018 vor continua programele de amenajare a parcărilor, de montare a platformelor de gunoi îngropate și cel cu privire la amenajarea sau modernizarea locurilor de joacă.

Primarul Constantin Toma a mai spus că anul acesta vor începe și lucrările de amenajare a Bazarului, care va fi transformat în sediu secundar al Primăriei, destinat arhivei și relațiilor cu publicul: ,,Bazarul va fi transformat în al doilea sediu al Primăriei; acest lucru ne va ajuta să facem economie, în sensul în care avem o mulțime de servicii în afara Primăriei Buzău, dar, mai ales, să creăm o bună conexiune cu cetățeanul buzoian, spre folosul acestuia, astfel încât să scurtăm termenele, să eficientizăm și să ridicăm activitatea actului administrativ în orașul nostru”, a mai spus primarul.

,,Bineînțeles că ne pregă­tim foarte serios pentru toate proiectele europene pe care le avem în derulare în acest moment, facem eforturi deosebite chiar dacă personalul din Primărie este destul de puțin numeros, dar cu ceea ce avem vom încerca să facem față fără să ne văietăm, astfel încât să fim la nivelul celor mai înalte așteptări ale dumnea­voastră, ale cetățenilor buzoieni“.

DISTRIBUIȚI
loading...

2 COMENTARII

  1. Cum sa se procedeze cu intrarea intr-un bloc de pe S. Haret care se depreciaza pe an ce trece , locatarii nu colaboreaza ( nu vin la sedinte , asociatia nu reuseste sa ne mobilizeze , nu exista fonduri de reparatii???????? NU se implica mai nimeni din locatari ( proprietari ).Exista o modalitate mai FERMA , lege ,hotarare locala…..pentru a salva ,repara fatada unui bloc ??????

  2. Îl invit pe primarul Buzăului să viziteze orașul Cardiff din UK pentru a afla ce viziune au avut oficialii unui oraș cu 70000 locuitori, devenit zonă metropolitană, cu peste 400.000locuitori, circulație fluentă, zone de agrement, stadion cu 80.000 de locuri, edificii culturale etc.Cu fonduri europene. Buzăul -cu ce s-a prezentat aici- pare unul din cele mai sărace orașe ale țării. Schimbarea destinației unei clădiri de patrimoniu nu se produce acolo pentru prima dată. De la o Pescărie celebră, la cinematograf, apoi piață Gorbaciov va ajunge acum în „primărie”anexă. Birocrația ne va sufoca cu timpul. Din punct de vedere edilitar-gospodăresc e mai activă Arhiepiscopia…

Comments are closed.