Noul skate-park din Parcul Tineretului, o investiţie a municipalităţii de 390.000 lei, a fost inaugurat, vineri, în prezenţa primarului Constantin Toma, a viceprimarului Andrei Neder, precum şi a unui grup de copii amatori de sporturi extreme. Este vorba, de fapt, de grupul de copii căruia i se datorează demararea investiţiei, dar şi concepţia acesteia.

Primarul Toma a povestit că, în urmă cu aproximativ şapte luni, a primit o scrisoare din partea acestor copiii, cu care ulterior s-a întâlnit în locul unde acum se află noul skate-park. „Ne-au atras atenţia că vechiul skate-park era foarte uzat, punea în pericol activitatea sportivă a copiilor de aici; l-am oprit imediat şi am ales ca soluţie să facem un altul, un alt proiect. Partea de noutate este că, la acest proiect, arhitectul a lucrat împreună cu copiii, şi ce au vrut copiii, aceea a ieşit”, a spus Constantin Toma.

La rândul său, viceprimarul Andrei Neder a afirmat că pisesele aflate acum în skate-park reprezintă doar prima parte a investiţiei: „Proiectul Primăriei Buzău a fost realizat în colaborare foarte strânsă cu aceşti copii, care vor beneficia de piesele existente astăzi aici. Noi sperăm să fie doar începutul, sperăm ca, în timp, să apară şi alte piese, la fel de sigure, la fel de frumoase şi la fel de moderne. Noi predăm astăzi parcul lor, sperăm să se bucure de el cât mai mult timp, cât mai mulţi copii să vină să se joace aici”, a spus Neder.

Cu aceeaşi ocazie, primarul Toma a detaliat proiectele Primăriei pentru parcurile din municipiu: ,,Acesta (skate-parkul, n.r.) este un prim pas, pentru că mai avem încă un proiect major, în zona ştrandului şi dincolo de ştrand, în fapt două proiecte importante. Un proiect a cărui primă ima­gine o vom avea conturată până la sfârşitul acestui an; este vorba despre un bazin de înot acoperit, patru terenuri de tenis de câmp acoperite, săli de conferinţe, saune, jacuzzi, minihotel, încercăm să creăm o mică bază sportivă. Vor mai fi încă şase terenuri de tenis în exterior, iar actualul ştrand va fi transformat în câteva ştranduri mai mici, şi pentru copii, dar şi un ştrand cu apă sărată adusă de la Monteoru. În primăvară se va observa că am plantat aici zeci de mii de ­bu­lbi de lalele, de narcise şi alte flori cu bulbi, am început să întroducem apă în lac, am făcut legătura cu Iazul Morilor, care fusese întreruptă în 2005, pentru că puţul forat acolo se epuizase, iar anul acesta am avut deja situaţia în care apa era foarte mică şi exista pericolul de a dispărea şi fauna, peştii şi păsările care sunt aici; sper ca, prin această adaptare a situaţiei – nu am făcut decât să punem în valoare ceea ce era făcut de foarte mult timp -, pentru că, atunci când s-a creat acest parc, s-a creat cu ­ali­mentare din Iazul Morilor”, a spus Toma.

El a mai precizat că municipalitatea este ,,în program” cu reabilitarea tuturor parcurilor Buzăului: ,,Avem un program interesant şi pe zona Marghiloman, sperăm ca în primăvară să avem proiectele pentru reabilitarea casei de oaspeţi şi a grajdurilor, inclusiv un padoc pe zona exterioară, astfel încât, sper ca în 2019, să avem cai de călărie şi ponei. În partea de Crâng, de Centenar vor fi reabilitate toate monumentele, există ideea venită de la oamenii de cultură din Buzău, să facem şi o alee a marilor personalităţi buzoiene acolo, sunt multe proiecte şi încercăm să ridicăm aceste parcuri la nivelul zilelor noastre”, a mai spus primarul Constantin Toma.

DISTRIBUIȚI